Tomas Vytautas Raskevičius. ELTA / Andrius Ufartas

Nutarimų projektus dėl valstybės pripažinimo suteikimo religinėms bendrijoms, atsisakymo suteikti valstybės pripažinimą ar jo atšaukimo turėtų rengti Seimo Žmogaus teisių komitetas.

Antradienį parlamentarai po pateikimo pritarė tai numatančioms Seimo Statuto pataisoms, kurias pateikė Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Už projektą po pateikimo balsavo 89 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 20 parlamentarų. Artimiausiu metu projektą svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, o į Seimo salę jis sugrįš gegužės 9 d.

Jeigu Seimas pritartų, Žmogaus teisių komitetas, atsižvelgus į Teisingumo ministerijos išvadą ir įvertinus dėl jos pateiktas religinės bendrijos pastabas, rengtų Seimo nutarimų dėl valstybės pripažinimo suteikimo religinėms bendrijoms, atsisakymo religinei bendrijai suteikti valstybės pripažinimą ar religinei bendrijai suteikto valstybės pripažinimo atšaukimo projektus, ir juos svarstytų.

Statuto pataisomis siekiama įgyvendinti Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo nuostatas, įpareigojančias patobulinti teisinį reguliavimą dėl valstybės pripažinimo suteikimo religinėms bendrijoms, detaliau nustatant atitinkamų teisės aktų rengimo ir priėmimo tvarką.

Priėmus Statuto pataisas, būtų nustatytos aiškios procedūros, sprendžiant religinės bendrijos pripažinimo klausimą. Taip pat Seimo statuto nuostatos būtų suderintos su šių metų kovo 23 d. Seime priimtu Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymo pakeitimu.

Seimo Statute šiuo metu nėra nustatytas Seimo nutarimą dėl valstybės pripažinimo suteikimo rengiantis subjektas, nėra nustatyta procedūra, reglamentuojanti veiksmus, gavus Seime valstybės pripažinimo siekiančios religinės bendrijos prašymą dėl valstybės pripažinimo suteikimo.

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: