Organizatorių archyvo nuotr.

Dantų priežiūrai reikia skirti laiko kiekvieną dieną. Tik tinkamai prižiūrimi ir valomi dantys bus sveiki, neges ir neskaudės. Tam geriausia namuose turėti visas dantų priežiūros priemonės. Vien šepetėlio – nepakanka. Todėl vis dažniau kasdienei priežiūrai naudojami burnos irigatoriai, kurie kažkada buitiniam naudojimui nebuvo taip lengvai pasiekiami. Šiandien įsigyti irigatorių jau nesudėtinga, o dantų priežiūra pagerėja iš karto.

Kas yra irigatorius?

Tai elektrinis prietaisas, kuris valo dantis, tarpdančius ir dantenų kišenes pulsine srove. Panašiu principu veikiantį prietaisą odontologas naudoja savo kabinete, tik ten technika skirta profesionaliam naudojimui.

Ar pastebite, kad po odontologo išeinate su daug švaresniais dantimis nei pavyksta išvalyti savo vonioje? Būtent dėl profesionalios technikos. Tačiau nuo šiol ir Jūs namuose galite pasiekti daug geresnių rezultatų. Burnos irigatoriai suteikia būtent tokias galimybes.

Irigatorius pulsuoja vandens srovę ir taip išvalo visas susikaupusias apnašas ant dantų, tarpdančiuose. Taip pat jis įveikia ne tik maisto likučius, tačiau ir nedidelius susikaupusius akmenis, todėl kasdienis irigatoriaus naudojimas tikrai atneš rezultatų.

Kokie yra irigatoriaus privalumai?

Nepabandžius irigatorius, sunku įsivaizduoti rezultatą, tačiau valant dantis su šiuo prietaisu skirtumą pajusite iš karto. Pirmiausia todėl, kad valant dantis šepetėlių, neįmanoma pašalinti visų susikaupusių apnašų. Net jeigu naudojate elektrinį šepetėlį. Irigatorius pasiekia ne tik visus tarpelius, bet ir tolimiausius dantis, kuriuos dažnai sudėtinga apsiekti paprastu šepetėliu.

Be to, burnos irigatoriai yra puiki dantų priežiūros priemonė tiems, kurie nešioja breketus. Pulsiuojanti vandens srovė nuvalo visus susikaupusius ar už breketų įkliuvusius likučius.

Irigatorius dažniausiai turi kelis stiprumas ir kiekvienas gali pasirinkti, kokią srovę naudoti patogiausiai. Kai kurie irigatoriai, kaip kad www.wesmile.lt, netgi turi vaikams skirtą dantų valymo režimą. Tai labai patogu, nes daugybė tėvų kovoja su vaikų nenoru valyti dantų. Arba pasitaiko, kad vaikai dantų neišvalo taip kruopščiai, kaip reikėtų. Vaikui išmokus naudotis irigatoriumi, būsite tikri, kad dantukai visuomet išvalyti švariai.

Kada naudoti irigatorių?

Jums nereikia jokių papildomų priemonių, užtenka tik vandens, kuris pilamas į irigatorių. Geriausia nieko nepilti papildomai į jo vidų, kad nesugadintumėte mechanizmo. Naudokite irigatorių kiekvieną kartą valydami dantis. Geriausiai – du kartus per dieną. Išvalykite dantis šepetėlių, o po to tegul darbą pabaigia prietaisas. Pamatysite, kad irigatoriai – tai naujas požiūris į dantų valymą.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: