Organizatorių archyvo nuotr.

Šiandien dantų gydymas su sedacija ir nuskausminimu gali palengvinti tiek nesudėtingą dantų gydymą tiek ilgiau trunkančias dantų implantacijos procedūras. Kyla klausimas, kaip sedacija iš tikrųjų gali padėti pamiršti baimes? Implantologijos klinikos „Dentaplanas“ ekspertai pasidalins įžvalgomis, tad kviečiame skaityti toliau. 

Kas tai?

Sedacija – medikamentais sukeltas sąmonės slopinimas, pasireiškiantis mieguista būsena arba miegu. Sedacija padeda atsipalaiduoti, išvengti streso, skausmo, nejausti baimės ar diskomforto vizito metu.

Kada dantų gydymas su sedacija yra taikomas?

  • Norint nejausti ir neprisiminti procedūros;
  • Esant didelėms skausmo, odontologo ir kitoms baimėms;
  • Kai sunku išsėdėti kėdėje ilgos procedūros metu;
  • Kai reikalingas ilgas ir sudėtingas chirurginis dantų gydymas;
  • Kai procedūros metu pacientą pykina.

Kokie metodai padeda įveikti baimę ir skausmą?

Ar esate tas pacientas, kuris paniškai bijo adatos dūrio? O gal jaučiate nevaldomą odontologų baimę? Jūs ne vienas! Nemažai žmonių pasaulyje bijo eiti pas odontologą, todėl dantys lieka negydyti. Tačiau delsiant ir laiku nesirūpinant savo šypsena, ateityje gali kilti dar didesnių su burnos sveikata susijusių problemų. Džiugu, kad šiuolaikinių taikomų metodų dėka, klinikoje „Dentpalanas“ dantų gydymas su sedacija tapo visiškai neskausmingas. Mūsų klinikoje galima rinktis net 3 baimės įveikimo priemones:

1. Nuskausminamasis pieštukas. Specialaus pieštuko pagalba, į danties nervus yra siunčiami elektros impulsai, kurie nuramina ir slopina skausmo pojūčius.

2. Inhaliacinė sedacija. Pacientas kvėpuoja N2O (linksminančias dujas), sumaišytas su deguonimi. Jos padeda atsipalaiduoti, o anesteziologas gali kontroliuoti tiekiamų dujų kiekį per kaukę.

3. Sedacija su anesteziologo priežiūra. Procedūros metu, gydytojas anesteziologas, į paciento veną suleidžia medikamentus. Iškart po to, pacientas pasijaučia atsipalaidavęs ir ramesnis.

Organizatorių archyvo nuotr.

Kokia yra sedacijos kaina?

Svarbu paminėti, kad sedacijos metu, prie jūsų be odontologo nuolat budės gydytoja anesteziologė bei anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytoja. Sedacijos kaina priklauso nuo numatytos operacijos trukmės.

  • Jei operacija iki 2 val. sedacijos kaina – 349 Eur.
  • Jei operacija virš 2 val. sedacijos kaina – 449 Eur.

Rekomendacijos

Prieš sedaciją: 

  • Pasidarykite ir atsineškite su savimi į kliniką bendrą kraujo tyrimą bei kitus papildomus tyrimus, kuriuos nurodė jūsų gydytojas. Tyrimų rezultatai galioja 20 dienų.
  • Svarbu iki sedacijos 2 valandas negerti ir 6 valandas nevalgyti.
  • Informuokite savo anesteziologą, kokiomis lėtinėmis ligomis sergate ir kokius reguliariai vartojate vaistus.
  • Operacijos dieną turite būti sveikas (nesloguoti, nesirgti peršalimo ligomis).

Po sedacijos:

  • Po procedūros jausitės nestabiliai, poveikis gali būti panašus kaip pavartojus alkoholio, vienus migdo, kiti suaktyvėja.
  • Galite neprisiminti savo elgesio tiek procedūros metu tiek kurį laiko po jos.
  • Negalėsite vairuoti automobilio, tad pasirūpinkite, kad kas nors saugiai jus parvežtų namo.
  • Po procedūros praėjus valandai, galite atsigerti skaidrių skysčių. Jei per 30 min. nepykins, galite  paragauti ir kieto maisto.

Akivaizdu, kad šiandien sedacija yra puiki pagalbinė priemonė, siekiant sumažinti bet kokią dantų gydymo procedūros baimę. Neleiskite jūsų įsitikinimams sustabdyti nuo dantų gydymo. Šiuolaikinių metodų ir pažangių nuskausminimo būdų dėka, dantų tvarkymas jau nebekelia jokio diskomforto ir leidžia atsipalaiduoti. Klinikoje „Dentaplanas’’ dirba patyrę gydytojai, kurie taiko pažangius baimės ir skausmo įveikimo metodus. Jeigu jūsų dantys sugedę, arba jaučiate skausmą, nedelskite ir atvykite į mūsų kliniką. Mus galite rasti Vilniuje adresu: Verslo centras G12, Šeškinės Sodų g. 12. Kontaktinis telefono numeris: +370 657 58008.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: