Organizatorių archyvo nuotr.

Cirkumcizija yra gana dažna liga, tačiau vyrai dažniausiai apie ją kalba labai mažai. Tiesa, svarbu, kad bet kokia liga būtų kuo greičiau pastebėta ir tuo pačiu pradedama gydyti. Dėl to dažniausiai siūlome nelaukti ir kuo skubiau kreiptis į urologą, kuris gali padėti varpos bei prostatos ligas sutvarkyti ne tik greitai, tačiau ir visam laikui.

Viena tokių kaip nemalonesni dažniausiai minimų ligų yra cirkumcizija. Kuo daugiau apie ją yra žinoma – tuo dažniausiai paprasčiau suprasti – ar ši liga tikrai sunkiai įveikiama ir tuo pačiu kokie vaistai turi būti naudojami, kad poveikis būtų pats geriausias.

Atsakysime į dažniausiai daugeliui žmonių kylančių klausimų apie šią ligą.

Kada yra atliekama cirkumcizija?

Cirkumcizija – tai yra liga, kuri dažniausiai atliekama tuomet, kai yra apyvarpės susiaurėjimas. Žinoma, jį nustato medikas, tad svarbu, kad pamačius, jog galimai yra ši liga – būtų ieškoma kuo greitesnių jos gydymo metodų. Taip pat dažniausiai esant šiai ligai vyrai skundžiasi, kad juos kankina reguliariai pasikartojantys apyvarpės uždegimai. Jie, žinoma, yra skausmingi ir apskritai labai apsunkinantys gyvenimą, tad ieškoti sprendimo nuo ligos yra tiesiog būtina. Taip pat šis gydymas gali būti atliekamas ir dėl to, kad vyrui paprasčiausiai nepatinka, jog yra apyvarpės susiaurėjimas. Tai yra, atliekama dėl estetinių niuansų.

Kaip yra atliekama operacija?

Daugeliui žmonių baisu atlikti gydymą, kadangi jis yra neatsiejamas nuo operacijos. Visgi, dažniausiai viskas yra kur kas paprasčiau nei atrodo. Pati operacija dažniausiai trunka iki valandos laiko. Su pačiu pasiruošimu, trunka iki 1,5 valandos, tad tikrai nereikia ilgai baimintis. Laikas klinikoje dažniausiai trunka iki kelių valandų, tad tikėtina, kad tai vyrui neapsunkins kasdienybės. Žinoma, kad dar prieš operaciją pacientas tiksliai sužino – kaip turi būti atliekama viskas, kokia yra eiga. Dėl to svarbu rasti gerą mediką, kuris ne tik atlieka darbus, tačiau taip pat ir aptaria – kaip ir kas po ko bus daroma. Daugeliui pacientui tai suteikia daugiau ramybės.

Ar bus juntamas skausmas?

Operacija yra atliekama bendrinėje nejautroje. Tai reiškia, kad vyras nieko nejaus. Kai kurie bijo, kad po visko pabudus jiems teks justi labai didelius skausmus. Dažniausiai taip nėra, kadangi pasiūlomi vaistai, kurie gali bent jau laikinai sumažinti bet kokius nemalonius potyrius. Svarbiausia, kad viskas bus daroma su medikų pagalba, tad pacientai gali būti ramūs, kad ne tik žinos kas jų laukia, tačiau taip pat ir galės ramiai ruoštis operacijai, žinos, kokius vaistus po jos geriausia yra vartoti.

Kokius tyrimus reikia atlikti prieš operaciją?

Žinoma, kad visi reikalingi tyrimai bus atlikti klinikoje, tad pacientams dažniausiai nereikia dėl to sukti galvos. Dažniausiai siūlomi tyrimai yra kraujo įprasti, krešumo, kalio ir t.t.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: