Nuotr. Pexels, Cottonbro Studio

Gydytojai odontologai primena – dantų implantai yra ne tik apie estetiką, bet ir apie visišką danties funkcijos atstatymą. Ilgai neužpildyta prarasto ar stipriai pažeisto danties ertmė laikui bėgant gali sukelti rimtesnių problemų, kurioms prireiks sudėtingesnio gydymo. Vis dėlto, tai nėra kasdienė odontologinė procedūra ir reikalauja didesnių investicijų, tad natūralu – implantavimas kelia daug klausimų. Atsakymus į 3 dažnai užduodamus klausimus rasite šiame straipsnyje.

1. Kodėl būtent implantai, kuo šis dantų atkūrimo būdas pranašesnis?

Dantų implantacijos kaina neretai didesnė nei alternatyvių dantų atkūrimo būdų, tačiau tai yra vienas pažangiausių, ilgalaikių prarastų dantų atstatymo metodų. Įsriegiamas varžtas atstoja danties šaknį, o ant jo tvirtinami protezai gali būti tiek išimami, tiek ne. Bet kuriuo atveju ant nedidelio titano varžtelio tvirtinami tvirtų, ilgaamžių medžiagų protezai atrodo itin natūraliai – individualiai pritaikoma protezo forma ir spalva, tad jį sunku atskirti nuo natūralių dantų. Implantais galima efektyviai atkurti kelis ar net visus dantis.

2. Kokie yra procedūros etapai?

Trumpai – jeigu nereikalingos papildomos procedūros, implantacija susideda iš 3 etapų. Kiekvienas pacientas kelią natūralios ir sveikos šypsenos atkūrimo link pradeda konsultacija. Jos metu įvertinama burnos ertmės ir žandikaulio kaulo būklė, aptariamas reikalingas implantų kiekis ir kiti svarbūs niuansai. Kitas etapas – implanto įsriegimo chirurginė procedūra. Kai kuriais atvejais prieš įsriegiant implantą reikalingos sinuso dugno pakėlimo arba kaulo priauginimo procedūros. Paskutinis etapas – protezavimas.

3. Kiek laiko užtrunka, kol galima džiaugtis galutiniu rezultatu?

Laikotarpis, per kurį pasiekiamas galutinis rezultatas, priklauso nuo kelių aspektų – paciento dantų ir žandikaulio būklės, implantų kiekio, reikalingų papildomų procedūrų. Svarbu žinoti ir tai, kad implantavimas gali būti vienmomentis arba atidėtas. Vienmomentė implantacija reiškia, kad vieno vizito metu yra pašalinamas dantis, o į jo alveolę iškart įsriegiamas implantas.

Odontologai sako – jeigu įmanoma atlikti vadinamąją greitąją implantaciją, gydymo laikotarpis gali sutrumpėti net keliais mėnesiais. Tačiau kai kuriais atvejais implantaciją galima atlikti tik po kelių mėnesių. Po implanto įsriegimo, reikia laiko, kol šis prigyja. Tik tuomet, po 3–6 mėnesių, atliekamas protezavimas.

Svarstote apie implantus, tačiau procedūra kelia nerimą, daug klausimų? Geriausias būdas sužinoti atsakymus ir įvertinti gydymą, kurio reikėtų jūsų individualiu atveju – kreiptis į profesionalus. Kuo ilgiau delsiama atstatyti dantį, tuo sudėtingesnis gydymas laukia ateityje. Ilgainiui gali būti paveikiama kalba, dažnam pacientui suprastėja kramtymo funkcija, žandikaulio kaulas sunyksta, o dėl ilgai neatstatomų viršutinių krūminių dantų, gali nusileisti sinusai. Tuomet gydymas – ilgesnis ir brangesnis.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: