Pexels.com archyvo nuotr.

Norint visada turėti sveikus ir baltus dantis, nepakaks reguliariai lankytis odontologijos kabinete. Patys pacientai dažnai klysta manydami, kad odontologai išspręs bet kokias jų problemas. Pabrėžiama, kad tiek profesionali, tiek ir asmeninė burnos higiena turi būti atliekama reguliariai. Kai pacientai galvoja, jog profesionali burnos higiena (Vilniuje) bus pakankamas būdas prižiūrėti dantis, jie smarkiai klysta. Jeigu dantų neprižiūrėsite patys, tuomet tik laiko klausimas kada susidursite su rimtomis pasekmėmis.

Kokios klaidos daromos prižiūrint burnos ertmę?

Burnos higienos specialistai pastebi, kad kartais į juos kreipiamasi tuomet kai infekcijos smarkiai išplinta. Pacientai dažnai lieka nesupratę, nes galvoja, kad iš savo pusė jie viską atliko tinkamai. Tačiau, dantų priežiūra turi būti atliekama remiantis visais reikalavimais. Infekcijų atsiradimui pakanka net ir menkiausios progos – neskalauti burnos specialiu skysčiu, nenaudoti tarpdančių siūlo ar nevalyti liežuvio. Vien tik dantų valymas neapsaugos jūsų burnos ertmės nuo įvairiausių uždegimų ar infekcijų. Dėl to visi odontologijos kabinetai savo paslaugų sąrašuose nurodo, kad už atitinkamą kainą teikiamos ir specialios konsultacijos, kurios padeda pacientams įsisavinti žinias, reikalingas kruopščiai burnos ertmės priežiūrai.

Odontologai taip pat pabrėžia, kad kai kurie pacientai per daug rizikuoja ilgindami periodinių apsilankymų datas. Jeigu nurodyta, kad profesionali burnos higiena turi būti atliekama kas pusę metų, tuomet tikrai nevalia ilginti šio termino. Matote, vieniems pacientams ši procedūra turi būti atliekama dažniau nei kitiems. Pavyzdžiui, rūkantys, geriantys daug kavos bei vartojantys daug cukraus turinčių produktų, turėtų profesionalią burnos higieną atlikti dažniau.

Įprastai ši procedūra pacientams turėtų būti atliekama bent jau kartą per metus, bet būtent odontologai nurodys tikslesnį intervalą, atsižvelgę į individualias situacijas.

Kodėl naudinga atlikti profesionalią burnos higieną?

Tai procedūra, kurios metu profesionaliais įrankiais nuo paciento dantų pašalinamos apnašos, kurios nepasiekiamos tradicinėmis buitinėmis priemonėmis. Trumpai tariant, jūs patys nežinote kuriose vietose jūsų apnašos jau yra įsisenėjusios. Kai jos šepetėliu nėra pašalinamos, laikui bėgant jos ima kietėti. Jas tada nuvalyti tampa dar sunkiau. Kuo ilgiau laukiama, tuo labiau tokios apnašos kenkia danties paviršiui. Tad, odontologijos kabinete atliekama profesionali burnos higienos procedūra gali smarkiai sumažinti tikimybę, kad ateityje dantys bus pažeisti dėl susidariusių apnašų.

Primenama, kad tokia procedūra atliekama tiek privačiose klinikose, tiek ir valstybinėse klinikose. Tai standartinė procedūra, kurią svarbu atlikti visiems. Privačiose klinikose šios procedūros kaina yra šiek tiek didesnė, tačiau įkainiai tikrai nėra tokie, kurie smarkiai privers pakratyti piniginę.

Reguliari burnos higienos procedūra taip pat padės greičiau nustatyti galimas dantų problemas. Odontologas, kuris atliks procedūrą, vaizdžiai galės apžiūrėti jūsų burnos ertmę. Kuo dažniau specialistas galės stebėti jūsų dantų būklę, tuo lengviau bus išvengti galimų dantų ligų.

Profesionali higiena Vilniuje

Užsakymo Nr. KMC210226

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: