Organizatorių archyvo nuotr.

Gražūs plaukai žmogui gali suteikti kur kas daugiau pasitikėjimo savimi. Nieko keisto, kad dažnas perka brangias priemones ir prižiūri plaukus kasdien. Tiesa, kartais kova su genetika arba su liga yra ne žmogaus pusėje. Plinkama ir dėl to nieko negalima padaryti.

Kaip susigrąžinti plaukus?

Pirmoji pagalba tokiu atveju yra plaukų transplantacija. Tai yra vis dažniau aptariama procedūra, kurią renkasi ne tik moterys, tačiau ir vyrai. Plaukų persodinimas tapo vis populiaresniu būdu atkurti prarastus plaukus ir pagerinti plaukų slinkimo paveiktų žmonių pasitikėjimą savimi. Nepaisant to, apie šią procedūrą vis dar sklando nemažai mitų, kurie gali sukelti painiavą ir nerimą.

1. Mitas: plaukų persodinimas yra skausminga procedūra.

Šiuolaikinės plaukų persodinimo technikos, tokios kaip folikulų vieneto transplantacija (FUE), yra minimaliai invazinės ir atliekamos naudojant vietinę nejautrą. Dėl to dauguma pacientų procedūros metu jaučia tik nedidelį diskomfortą ar dilgčiojimą.

2. Mitas: po plaukų persodinimo liks randai.

FUE procedūra palieka tik mažus, taškinius randus donoro zonoje, kurie paprastai pasislepia po likusiais plaukais. Kitose plaukų persodinimo technikose, tokiose kaip folikulų transplantacijos vienetais (FUT), gali likti linijinis randas donoro zonoje, tačiau jis dažnai būna paslėptas po plaukais.

3. Mitas: persodinti plaukai neišaugs.

Jei procedūrą atlieka patyręs ir kvalifikuotas gydytojas – persodinami plaukai paprastai prigyja ir auga natūraliai. Svarbu atsižvelgti į tai, kad tam tikras plaukų slinkimas gali pasireikšti ir po persodinimo, ypač jei jis susijęs su hormonų disbalansu ar genetika.

4. Mitas: plaukų persodinimas tinka tik vyrams.

Plaukų persodinimas gali būti sėkmingas ir moterims, kurias vargina plaukų slinkimas. Moterims procedūra dažnai naudojama siekiant padidinti plaukų tankumą tam tikrose srityse arba atkurti plaukų liniją.

5. Mitas: rezultatai nėra ilgalaikiai.

Šiuolaikinės plaukų persodinimo technikos leidžia pasiekti ilgalaikius ir stabilius rezultatus. Dauguma pacientų gali džiaugtis naujais plaukais daugelį metų, o tinkamai prižiūrint – rezultatai gali išlikti net visą gyvenimą.

Prieš priimant sprendimą dėl plaukų persodinimo – svarbu atlikti mini tyrimą ir pasirinkti patyrusį bei kvalifikuotą gydytoją. Pasirinkę tinkamą kliniką ir techniką – galite išsklaidyti plaukų persodinimo mitus ir pasiekti norimus rezultatus. Svarbiausia domėtis pažangiausiomis galimybėmis. Jos padeda ne tik pasiekti geriausią efektą, tačiau ir džiugina patikimumu, ilgaamžiškumu. O juk norisi suderinti estetiką su funkcionalumu bei gera paslaugų kaina.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: