Nuotrauka iš Instagram „Skydive Chicago“ videoklipo

Niekada nesate per seni įgyvendinti savo svajonių ar net viršyti rekordų. Puikus pavyzdys – 104 metų Čikagos gyventoja Dorothy Hoffner. Ji ką tik tapo seniausiu žmogumi, šokusiu su parašiutu, ir tai buvo nuostabiausia jos gyvenimo patirtis. Palietusi žemę po šuolio kartu su JAV parašiutininkų asociacijos sertifikuotu instruktoriumi, ji išdidžiai pareiškė: „Amžius yra tik skaičius.“

Padedama „Skydive Chicago“ Hoffner pakilo į Šiaurės Ilinojaus dangų ir nuvyko į Otavos miestą, kur atliko šuolį. Nepaisant jaudulio, tai nebuvo pirmasis jos šuolis iš lėktuvo. Pirmą kartą Hoffner šoko parašiutu prieš kelerius metus, kai jai buvo 100 metų. Nors tada instruktorius padėjo išstumti juos kartu, šįkart ji primygtinai reikalavo vadovauti tandeminiam šuoliui iš 4 kilometrų aukščio.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skydive Chicago (@skydivechicago)

 

Videoklipe, kuriuo pasidalijo „Skydive Chicago“, prieš padedant Hoffner įlipti į lėktuvą, ji matoma ryžtingai žygiuojanti link lėktuvo su savo raudona vaikštyne. Sėdėdama tarp kolegų parašiutininkų rato, ji šypsosi ir laukia savo eilės. Atsidarius galinėms durims, moteris užtikrintai iššoka iš lėktuvo galva pirmyn. Po oro kūlvirsčio danguje, moteris kabo ant diržų ir mėgaujasi laisvu kritimu. Po kelių minučių instruktorius išskleidžia parašiutą ir pasiruošia lėtam nusileidimui ant žemės.

Prieš Hoffner šuolį vyriausio parašiutu šokusio žmogaus rekordas priklausė 103 metų Linnéai Ingegärd Larsson iš Švedijos, kuri jį pasiekė 2022 metų gegužę. Šiuo metu „Skydive Chicago“ teikia peticiją Gineso rekordų knygai, kad patvirtintų Hoffner šuolį kaip naująjį rekordą.

Hoffner, atrodo, džiaugiasi pasiekusi šį rekordą ir apibūdina šuolį kaip neįtikėtina patirtimi. „Ten buvo nuostabu. Visa tai buvo puiku ir nuostabu, negalėjo būti geriau“, – džiaugiasi ji. Dabar, atlikusi šį žygdarbį, ji jau galvoja apie kitą nuotykį. Kadangi gruodį jai sukanka 105 metai, ji galvoja tai atšvęsti skrisdama oro balionu, sakydama: „Dar niekada neteko būti viename iš jų.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: