Kino filmo „Aš esu Semas“ kadras

„Aš esu Semas“ – amerikiečių režisierės Jessie Nelson sukurta jaudinanti drama apie protinę negalią turinčio tėvo ir dukros meilę.

Be galo jausminga ir šilta kino juosta, kuri parodo kitokį šeimos modelį visuomenėje. Filmas per sudėtingą temą iškelia didžiausia gyvenimo vertybę – šeimą ir jos meilę.

Siužetas

Filme pasakojama apie protine negalia sergantį vyrą Semą (Sean Penn), kuris vienas augina dukrelę Liusi. Semas dirba „Starbucks“ kavinėje, turi ištikimų draugų ratą ir yra aistringas legendinės grupės „The Beatles“ gerbėjas. Filme skamba daug šios grupės dainų, Semo dukrelės vardas – pagal bitlų dainos pavadinimą „Lucy in the Sky with Diamonds“.

Vyras draugų padedamas dukrą Liusi (Dakota Fanning) apgaubia begaline meile ir rūpesčiu. Dukra – visas Semo pasaulis ir brangiausias gyvenimo turtas. Augdama mylinčioje šeimoje Liusi užauga ir pradeda eiti į mokyklą. Septynerių metų mergaitė tampa protiškai lygi su savo mylimu tėčiu. Smalsi ir protinga Liusi vis sparčiau mokosi, domisi aplinkiniu pasauliu, o socialiniai darbuotojai pradeda galvoti, jog Semas negali suteikti mergaitei tinkamų sąlygų toliau vystytis.

Kino filmo „Aš esu Semas“ kadras

Aštuntasis Liusės gimtadienis baigiasi Semo ir dukters atskyrimu. Vyras nepaisydamas savo negalios, vedinas begalinės meilės savo vaikui ryžtasi kovoti ir atgauti dukters globą. Visi advokatai netiki, jog protiškai atsilikęs vyras gali laimėti bylą, tačiau atsiranda talentinga advokatė Rita (Michelle Pfeiffer), kuri pasiryžusi viskam, jog byla nebūtų pasmerkta pralaimėjimui. Ar užteks bendrų jėgų laimėti?

Veikėjai

Garsaus ir vieno geriausio aktoriaus Sean Penn indėlis į šį filmą išties didelis. Aktorius puikiai suvaidino pagrindinį veikėją Semą. Nuo pirmų filmo minučių patiki aktoriaus nuoširdumu, atsidavimu ir meile dukrai.

Kino filmo „Aš esu Semas“ kadras

Amerikiečių aktorė Dakota Fanning filme įkūnijusi dukrą Liusi puikiai suvaidino sudėtingiausias psichologines emocijas. Šis vaidmuo filme „Aš esu Semas“ buvo puiki mergaitės išgarsėjimo pradžia.

Žavingoji Michelle Pfeiffer atlikusi advokatės Ritos vaidmenį šiame filme dar kartą įrodė, jog yra puiki aktorė ir be galo graži moteris.

Verdiktas 8/10

„Aš esu Semas“ – 132min. trunkanti drama apie neįkainojamas gyvenimo pamokas, kuri nepaliks abejingų. Jaudinanti, šiluma ir nuoširdžia meile apgaubta istorija privers susimąstyti kiekvieną ir dar kartą įsitikinti – šeima didžiausia vertybė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: