Kino filmo "Bado žaidynės. Ugnies medžioklė" kadras

Jauniems suaugusiesiems skirtas filmas “Bado žaidynės. Ugnies medžioklė” (The Hunger Games: Catching Fire) sekmadienį per MTV kino apdovanojimų ceremoniją buvo paskelbtas “metų filmu” ir pelnė pagrindinius aktorių apdovanojimus, atspindėdamas šios ceremonijos orientavimą į jauno amžiaus gerbėjus.

Antrasis filmas pagal itin populiarias “Bado žaidynių” knygas per balsavimą internete, kuris vyko beveik visą šou, įveikė šiemetinį geriausio filmo “Oskarą” pelniusią juostą “12 vergovės metų” (12 Years a Slave).

Jennifer Lawrence (Dženifer Lorens) ir Joshas Hutchersonas (Džošas Hačersonas) už jaunuolių, kurie stengiasi suteikti vilties prislėgtai visuomenei, vaidmenis “Bado žaidynėse” pelnė geriausių aktorių apdovanojimus.

Per ne itin formalią MTV apdovanojimų ceremoniją Los Andželo centre, kurią vedė komikas Conanas O’Brienas (Konanas O’Brajenas), geriausio pasirodymo be marškinių apdovanojimas atiteko Zacui Efronui (Zakui Efronui), kuris, kaip ir dera, jo atsiimti atėjo nuogas iki pusės, o geriausio bučinio apdovanojimas atiteko Willui Poulteriui (Vilui Pulteriui), Jennifer Aniston (Dženifer Aniston) ir Emmai Roberts (Emai Roberts) už bučinį komedijoje “Labas, mes Mileriai” (We’re the Millers).

Tačiau šou metu buvo ir rimtų momentų. J.Hutchersonas prisiminė “Bado žaidynėse” vaidinusį Philipą Seymourą Hoffmaną (Filipą Seimurą Hofmaną), kuris šiais metais mirė nuo narkotikų perdozavimo.

“Žinau, jei Philipas būtų čia, jis pagalvotų, kad tai tikrai šaunu”, – sakė J.Hutchersonas.

“Bado žaidynės. Ugnies medžioklė” kino teatruose visame pasaulyje savo kūrėjams uždirbo daugiau kaip 850 mln. dolerių. Pagal šią “Lionsgate” franšizę turi būti pastatyti dar du filmai – “Liepsnojantis įtūžis 1” (Mockingjay Part 1) ir “Liepsnojantis įtūžis 2” (Mockingjay Part 2).

Vienas vakaro nusivylimų buvo tai, kad mėgstamiausio metų veikėjo apdovanojimas atiteko ne J.Lawrence Ketnei, o Trisei, kurią “Divergentėje” (Divergent) suvaidino Shailene Woodley (Šailen Vudli) ir kuri iškilo paskutinę minutę. Abi šios veikėjos surinko po daugiau kaip 9 mln. balsų.

50 metų C.O’Brienas, kuris buvo akivaizdžiai vyresnis už daugumą laureatų ir susirinkusių žiūrovų, šou pradėjo bandymu pasiekti rekordą dėl didžiausio per pristatymą pasirodančių įžymybių skaičiaus. Jų buvo 50, įskaitant Taylor Swift (Teilor Svift), kuri darė jam manikiūrą, ir interneto sensaciją, katę Grumpy Cat (Grampi Ket), kuri miegojo pirmoje žiūrovų eilėje.

GERIAUSIAS ATSIĖMIMAS BE MARŠKINIŲ

Tarp didžiausio apkalbinėjimo vertų momentų buvo Z.Efrono pasirodymas atsiimti savo apdovanojimo be marškinių, kuriuos nusimesti jam padėjo dainininkė Rita Ora, ir aktoriaus Setho Rogeno (Seto Rougino) bučinys savo motinai.

Tarp muzikinių vakaro numerių buvo Rihannos (Rianos) ir Eminemo duetas, atlikęs “The Monster”. Šie du muzikantai šią vasarą surengs bendras gastroles. Taip pat buvo pagerbtas Paulas Walkeris (Polas Volkeris) iš “Greitų ir įsiutusių” (Fast and Furious), kuris pernai žuvo per automobilio avariją.

MTV apdovanojimai yra proga kino gerbėjams išrinkti savo mėgstamiausius filmus ir aktorius, ne taip, kaip daugumos kino apdovanojimų atveju, kai laureatus renka pramogų industrijos elitas.

“Volstryto vilkas” (The Wolf of Wall Street) ir “Amerikietiška afera” (American Hustle) gavo šansą pasitaisyti po kovo 2 dieną įvykusios “Oskarų” įteikimo ceremonijos, kurioje šios juostos liko be nieko. Abu filmai gavo po aštuonias MTV nominacijas, bet sekmadienį taip pat didelių pergalių nepasiekė.

Jonah Hillas (Džona Hilas) pelnė geriausio komiko pasirodymo apdovanojimą už sukčiaujančio biržos maklerio vaidmenį Martino Scorsese (Martino Skorsezės) “Volstryto vilke”. Už tą vaidmenį jis buvo nominuotas ir geriausio antrojo plano aktoriaus “Oskarui”.

Jaredas Leto (Džaredas Letas), kuris gavo tą geriausio antrojo plano aktoriaus “Oskarą” už transgenderinės moters vaidmenį “Dalaso klube” (Dallas Buyers Club), pelnė ir MTV apdovanojimą už geriausią transformaciją ekrane.

MTV novatoriaus apdovanojimas atiteko aktoriui Channingui Tatumui (Čaningui Teitumui), už jo įvairiapusiškumą vaidinant viską – nuo šokėjo iki didvyrio, bandančio išgelbėti pasaulį.

Markas Wahlbergas (Markas Walbergas), kuris neseniai nusifilmavo dramoje apie Afganistaną “Išlikęs gyvas” (Lone Survivor), atsiėmė MTV kartos apdovanojimą, kuris skiriamas tiems, kas per savo karjerą sudomina MTV auditoriją.

42 metų M.Wahlbergas, atsistojęs prieš daug jaunesnius žiūrovus, pajuokavo, jog šis apdovanojimas tikriausiai reiškia, kad jo karjera baigėsi.

“Tai reiškia “Tu (keiksmažodis) baigtas”, – sakė M.Wahlbergas. – Bet žinot, ką? Bėgimas buvo puikus”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: