Kadras iš kino filmo "Kovos klubas"

Klasika tapęs rašytojo Chucko Palahniuko kurinys „Kovos klubas“ siekia įgauti kitą raiškos formą.

1996 metais pasirodęs romanas jau buvo ekranizuotas 1999-aisiais ir daugeliui kino megėjų paliko nemažą įspūdį. Šįsyk Chuckas Palahniukas savo internetiniame tinklapyje atskleidė, kad dirba prie antrosios istorijos dalies, kuri nuo prieš tai buvusių skiris savo siužetu bei tuo, jog bus perteikta grafiškai.

Tiek knygoje, tiek filme pasakojama sunki ir keista istorija, dedanti nemažai klaustukų ties visuomenės požiūriu, meilės idealais bei vyriškumo normomis. Pagrindinis herojus Pasakotojas Jackas savo darbu nusivylęs ir nemigos kankinamas vyras. Palikęs psichoterapijos seansus jis pradeda skaidyti lėktuvais iš vieno miesto į kitą, tikėdamasis katastrofos, ir susipažįsta su charizmatišku muilo pardavėju Tyloru. Jacko gyvenimas ima keistis, kai vyrukai tampa draugais ir prisigalvoja keisčiausių dalykų tam, kad kasdienybė taptų įdomesnė. Kartą Tyloras paprašo savo naujojo draugo jam smogti, tikėdamas, jog per skausmą ir chaosą galima daug ko pasiekti. Pamačius, jog muštynės iki paskutinių jėgų gali teikti malonių pojučių, o šiuo užsiemimu domisi nemažai žmonių, Jackas ir Tyloras slaptai įkuria „Kovos klubą“. Aistras kūrinyje kaitina ne tik klube vykstančios kovos, bet ir meilės trikampis, įsiplieskęs tarp Tyloro, Jacko ir Marlos, su kuria pastarasis susipažino viename iš psichoterapijos seansų.

Kaip pasisakė rašytojas Chuckas Plahniukas antroje „Kovos klubo“ dalyje situacija bus pasikeitusi. Po daugiau nei dešimties metų istoriją iš Jacko perspektyvos pasakos Tyloras. Jackas užmirštas, tylus, jo mylimąją Marlą kamuoja nuobodulys, o jų santuoka artėja link liepto galo. Viskas pasikeičia, kai dingsta jų mažasis sūnus.  Tuomet Jackas vėl imasi smurto ir muštynių žaidimų. Tam, kad ši istorija virstų grafine novele rašytojas jau dirba su kūrėjais iš vienų žymiausių komiksus leidžiančių kompanijų „Marvel“, „DC“ ir „Black horse“. Tačiau „Kovos klubas 2“ turėtų pasirodyti ne anksčiau kaip 2015 – aisiais. Tad tiems kurie tikisi pagrindinius herojus ekranuose įkūnijusių Brado Pitto ir Edvardo Nortono sugrįžimo, dar teks palaukti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: