Elonas Muskas / Instagram archyvo nuotr.

Elonas Muskas vadovauja tikrai ne mažai kompanijų, tačiau kalbama, kad kartą jis siūlėsi tapti „Apple“, vertingiausio Jungtinių Amerikos Valstijų verslo, generaliniu direktoriumi.

Prieš penkerius metus, vykstant nesklandumams dėl trečiojo „Tesla“ modelio gamybos, kalbėta, jog vieno telefoninio pokalbio metu „Apple“ generalinis direktorius Timas Kukas Muskui pasiūlė nupirkti iš jo „Tesla“. Muskas atsakė, kad jis sutiktų, bet tik su viena sąlyga: „Aš būčiau generalinis direktorius.“ Kukui prireikė šiek tiek laiko, kad Muskas omenyje turėjo jo darbo vietą.

Taip rašoma „Wall Street Journal“ reporterio Timo Hidžinso, kuris dirba „Apple“, „Tesla“ ir kitoms technologijų kompanijoms, knygos „Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century“ recenzijoje pagal „Los Angeles Times“. Penktadienį paviešintoje recenzijoje taip pat rašoma, kad Kukas Muskui atsakė keiksmažodžiais ir padėjo ragelį.

Muskas ir Kukas neigė kada nors kalbėję vienas su kitu.

Gruodį, socialiniame tinkle „Twitter“ Muskas atskleidė, jog svarstė „Tesla“ parduoti „Apple“, tačiau sakė, kad niekada nekalbėjo su Kuku. Atsakydamas į pranešimą apie „Apple“ planus pradėti baterijomis įkraunamo automobilio masinę prekybą, Muskas teigė, jog susisiekė su Kuku „juodžiausiomis trečiojo modelio programos dienomis“ pasiūlydamas „Tesla“ „už 1/10 dabartinės vertės“.

Jis atsisakė susitikti“, – sakė Muskas.

Reaguodamas į knygos recenziją, „Twitter“ įraše penktadienį, Muskas taip pat paneigė, kad knygoje aprašytas bendravimas vyko.

Kukas ir aš niekada nesame kalbėję ar rašę vienas kitam“, – sakė Muskas, pridurdamas, kad vieną kartą kreipėsi dėl susitikimo su Kuku norėdamas aptarti „Tesla“ pardavimą „Apple“, tačiau tai neįvyko ir „nebuvo pateiktos jokios įsigijimo sąlygos ar kažkas panašaus“.

Atsakydamas į Musko įrašą penktadienį, knygos autorius sakė, kad „Tesla“ įkūrėjas turėjo „šimtus galimybių“ pakomentuoti istoriją.

Ši istorija kilo iš paties Musko pasakojimo apie pokalbį, anot žmonių, kurie girdėjo ją perpasakojant“, – rašė Hidžinsas.

Paklausus apie tai, kas rašoma knygoje, „Apple“ nurodė balandžio mėnesio Kuko interviu su reportere Kara Svišer, kuri sakė, kad Muskas teigė, jog jis atsisakė susitikti. „Žinote“, – atsakė Kukas, „Niekada nekalbėjau su Elonu, nors juo labai žaviuosi ir gerbiu dėl jo kompanijos“.

Muskas ir Kukas yra nufotografuoti sėdintys netoli vienas kito – juos skyrė tik tarp jų sėdinti „Oracle“ generalinė direktorė Safra Catz. Tokia nuotrauka užfiksuota 2016 m. gruodį vykusiame susitikime su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Neaišku ar jie kalbėjosi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: