Barakas ir Mišelė Obamos / Oficialios FB paskyros nuotr.

2009 metais po naujojo prezidento Barako Obamos inauguracijos, Obamos šeima atsidūrė žiniasklaidos akiratyje. Jų stilių, elgseną bei gyvenimą stebėjo visas pasaulis. Pasibaigus prezidento Barako Obamos kadencijai, jo vietą kamerų taikiklyje užima Donaldo Trumpo šeima, o Barakas Obama su žmona vis rečiau matomi žiniasklaidos pirmuosiuose puslapiuose. Taigi, ką dabar veikia Mišėlė ir Barackas Obamos?

Po Trumpo inauguracijos, abu tyliai pasitraukė iš viešo gyvenimo, o visas žiniasklaidos dėmesys atiteko naujajam prezidentui. Abu Mišelė ir Barakas Obamos įsitraukia į įprastą gyvenimo ritmą. Barakas Obama mėgaujasi poilsiu, o jo žmona parašė knygą, kuri pasirodė šių metų lapkričio 13 dieną. Šioje autobiografinėje knygoje „Becoming“ pasakojama nepagrąžinta istorija: nuo vaikystės metų praleistų Čikagoje iki afroamerikietės pirmosios šalies ponios. Šioje knygoje ji atvirai rašo apie savo patirtus laimėjimus ir nusivylimus Baltuosiuose rūmuose ir privačiame gyvenime. Viename interviu Mišelė prisipažino, jog būdama šalies ponia ir gyvendama Baltuosiuose rūmuose, jautėsi suvaržyta dėl griežto gyvenimo ritmo.

Po prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos, moteris save atrado naujuose namuose. Mišelė pasakojo per interviu Opros Vinfrei laidoje: – „Taigi, aš esu mūsų naujame name, tik aš ir mano šunys Bo ir Sunny ir lipu laiptais žemyn ir einu į virtuvę. Atidarau spintelę – to nepadarysi Baltuosiuose Rūmuose, dėl to, jog visi vaikščioja ir siūlo „leiskit aš paimsiu“ , „ko jūs norėtumėte“ „Gal ko jums reikia?“ ir pasigaminau skrebutį. Skrebutį su sūriu. Nešu rankose skrebutį ir išeinu į savo kiemą kartu su šunimis. Atsisėdu ant laiptų ir stebiu kaip mano šunys pirmąkart loja ant kaimynų šunų. Jie pirmąkart tai patiria ir galvoja – kas tai? Ir aš – Taip draugai, dabar mes realybėje.“ Toliau tęsia: – „Tai yra ramus laikotarpis mano naujajame gyvenime. Turiu laiko galvoti apie tai, kas įvyko prieš 8 metus“. Gyvendama Baltuosiuose rūmuose, Mišelė Obama neturėjo laiko sau dėl įtempto grafiko, pamiršdama ką padarė per savaitės dienas ar kiek šalių buvo aplankiusi, per vyro kadenciją. Anot jos, skrebučio gaminimas bei grįžimas prie įprasto gyvenimo ritmo priminė jai apie save, po praėjusių įtemptų aštuonerių metų.

Barakas ir Misele

Barakas ir Mišelė Obamos / Oficialios FB paskyros nuotr.

Barakas Obama taip pat mėgaujasi gyvenimu, vasario mėnesį atostogavo Mergelių salose kartu su savo žmona, o juos šiltai priėmė britų milijardierius Ričardas Bransonas. Po to Obama atostogavo Polinezijos saloje, kur žadėjo parašyti knygą apie šią salą. Gegužės mėnesį jis susitiko su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Po mėnesio Obamo dukterys, Sasha, 16 metų ir Malia, 19 metų, vyko į šeimos kelionė – Indoneziją, kur buvęs prezidentas keletą metų gyveno būdamas vaikas.

Šiais metais Mišelė ir Barakas Obama pasirašė sutartį su JAV kompanija „Netflix,“ teikiančią vaizdo transliavimo paslaugas internetu, kur buvęs JAV prezidentas kartu su žmona kurs filmus ir serialus. Abu džiaugiasi, jog Netflix suteikė jiems galimybę supažindinti žmonės su daugeliu žavių žmonių iš skirtingų visuomenės sluoksnių bei padėti dalytis patirtimis su viso pasaulio auditorija, skatinant didesnį žmonių tarpusavio supratimą. Pačių įkurtoje filmų „Higher Ground Productions“ studijoje, buvęs JAV prezidentas kartu su žmona, pagal Mišelio Levio knygą „Penktoji rizika“ kurs filmą kritikuojantį dabartinio prezidento Donaldo Trumpo valdymą. Mišelio Levio knygoje aptariamas chaotinis ir netinkamas valstybinis valdymas, o prieš rašydamas knygą autorius kalbino daugybę federalinių darbuotojų iš Obamos administracijos, dirbančių energetikos, žemės ūkio ir prekybos departamentuose.

Obamos

Barakas ir Mišelė Obamos / Oficialios FB paskyros nuotr.

Kol kas nėra oficialiai žinoma, koks ir kada bus Mišelės ir Barako Obamos debiutinis filmas, tačiau filmo kūrėjai tiki, jog tai padės piliečiams labiau suprasti vyriausybę, tačiau ne visi „Netflix“ vartotojai buvo patenkinti Mišelės ir Baracko Obamos prisijungimu prie šios kompanijos. Kitokių politinių pažiūrų žmonėms nepatiko „Netflix“ sprendimas priimti Baraką ir Mišelę Obamas į serialo ir filmų kūrėjų sąrašą, tad dauguma nepatenkintų vartotojų ištrynė savo paskyras. Kita vertus, toks žmonių sprendimas nėra protingas, nes „Netflix“ platformoje filmų, serialų, TV šou turinys yra platus ir dėl vieno naujo atsiradusio kūrėjo neverta trinti savo paskyrą. Pasak JAV rinkos tyrimų bendrovės Ipsos, Obama išėjo iš prezidento posto kartu su milžinišku žinomumu, taigi jo prisijungimas prie „Netflix“ kompanijos pritrauks daugiau prenumeratorių nei jų praras.

Taip pat skaitykite: Ivanka Trump tapusi vyresniąja patarėja Baltuosiuose rūmuose stabdo savo verslą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: