Cara Brookins / Asmeninio archyvo nuotr.

Arkanzase (JAV) gyvenanti keturių vaikų mama Cara Brookins – neeilinė moteris. Po dviejų nesėkmingai pasibaigusių santuokų, fizinio ir psichologinio smurto, moteris nusprendė kardinaliai pakeisti savo ir vaikų gyvenimą. Moteris su šeima svajojo apie naujus namus, bet tam neturėjo pakankamai pinigų. Tačiau tai nesustabdė jos ryžto ir užsidegimo svajonei įgyvendinti. Cara nusprendė namą pasistatyti pati – be jokios praktikos ir įgūdžių, vieninteliu jos pagalbininku tapo „YouTube“ platforma.

Viskas prasidėjo 2007-aisiais, kai Caros šeimos namus sugriovė tornadas – iš namo liko tik pamatai. Tuomet moteris pradėjo svajoti, kokių namų norėtų ir nusprendė įgyvendinti savo svajonę. Pasiėmusi iš banko paskolą statybinėms medžiagoms, pasinaudodama „YouTube“ pamokomis ir komandiniu darbu, ji tai įgyvendino. Moteris prisipažino – gauti paskolą nėra lengva, ypač, kai esi moteris, nueini į banką ir pasakai, kad nori statyti namą ir tai darysi žiūrėdama „YouTube“ pamokas.

43

Prasidėjus statybos darbams niekas net negalėjo pagalvoti, kad galutinis rezultatas pranoks visus lūkesčius. Šeima norėjo paprasto ir jaukaus namo ir net giliai širdyje nesvajojo apie tokį didžiulį namą, kurį jiems pavyko pastatyti. Pradžioje Caros tėtis buvo nusiteikęs pesimistiškai ir sakė, kad jo dukrai nepavyks to padaryti. Tačiau pamatęs Caros ir jos vaikų užsidegimą, jis ir pats prisijungė prie statybų komandos. Visi kartu jie mokėsi vienas iš kito: kaip tinkamai išlieti pamatus, statyti sienas; net užuolaidų ir sienų spalvas rinkosi visi kartu. „Mes statėme ne tik namą, bet ir šeimą“ – sakė Cara.

44

Galiausiai jie pastatė 3500 kvadratinių metrų namą su penkiais miegamaisiais, trijų automobilių garažu ir net parduotuve. „Tai labai nuostabus jausmas, kai tu gali pastatyti kažką daug didesnio už save“ – nauju namu džiaugėsi Cara, „kiekvienas mes galime padaryti tai, apie ką svajojame“, – patikino ji. Ir iš tikrųjų, žinant jos istoriją, šiais žodžiais nesunku patikėti.

46

Šeima džiaugiasi naujais namais ir dabar yra tvirtesnė nei buvo bet kada anksčiau, dabar jie – tikra svajonių komanda…

48

49

50

53

54 55

56

57

58

59

60

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: