Serialo „Mano vadinamasis gyvenimas“ plakatas

Šiuo metu televizija ir internetas mums gali pasiūlyti begalę naujų serialų bei filmų. Tačiau nereikia pamiršti ir senesnių, ar šiek tiek primirštų serialų. Kaip tik vienas tokių yra „Mano vadinamasis gyvenimas“ (ang. My So-Called Life) rodytas 1994-1995 metais. Nors serialas susilaukė tiek žiūrovų simpatijų, tiek kritikų pripažinimo buvo parodytas tik vienas sezonas, nes jauniesiems aktoriams sunkiai sekėsi suderinti pareigą eiti į mokyklą ir vaidinti seriale, kad eina į mokyklą.

„Mano vadinamasis gyvenimas“, galima manyti, skirtas paaugliams, tačiau be abejonės tinkantis ir patiksiantis ne tik jiems. Paauglių išgyvenimai, nelaiminga meilė, draugystė, santykiai su tėvais, draugais bei priešais – kiekvienas buvęs paaugliu ir esantis tėvu ar mama galėtų save atpažinti serialo plėtojamoje istorijoje. Pagrindinė serialo herojė – 15-metė Angela (vaidina Claire Danes) kiekvienoje serijoje pirmu asmeniu pasakoja apie vargus būnant paaugle, bandymus pritapti prie bendraamžių, prisitaikyti prie tėvų bei mokytojų, pirmąją meilę, kasdien iškylančias moralines dilemas. Ypatingai jautriai atskleidžiama mamos-dukros santykių dinamika ir problematika, taip pat pamąstymai apie jausmus ir paauglės akimis matomą kasdienybę.

 

Serialo „Mano vadinamasis gyvenimas“ kadras

Daugybė režisierių bandė sukurti kažką panašaus, bet niekam to nepavyko pakartoti, nes, reikia pripažinti, paauglių gyvenimas yra dinamiškas, komplikuotas ir kartais net sunkiai nusakomas. „Mano vadinamasis gyvenimas“ buvo populiarus dėl savo realistiškumo. Tai ne standartinis serialas, o istorija, kurią išgyvena dauguma paauglių. Todėl, kaip jau minėjau, kiekvienas pamatys bent dalelę savęs: ir paauglys, trenkęs durimis ir užsidaręs kambaryje nuo tėvų, ir tėvai, besistengiantys suvokti, kas dedasi jų vaikų galvose.

Serialo „Mano vadinamasis gyvenimas“ kadras

Keletas įdomių faktų apie šį serialą:

  • Wilsonas Cruzas, vaidindamas Enriques “Rickie” Vasquezo vaidmenį, pirmasis aktorius atvirai vaidinęs gėjų paauglį.
  • Tino yra personažas, kuris yra minimas daugelyje serijų, tačiau niekada taip ir nebuvo parodytas.
  • Vidurinė mokykla, kurioje filmavosi aktoriai yra tikra. Kadangi serialas buvo filmuojamas per mokslo metus, mokytojai, mokiniai bei kiti mokyklos darbuotojai buvo perkelti į kitą vietą.
  • Angela Chase įgarsina visus epizodus, išskyrus du.
  • Nors ir antro sezono nėra, tačiau yra išleista knyga, kurioje pasakojama tolesnis Angelos ir jos draugų gyvenimas.
  • Claire Danes, būdama 16 metų, už Angelos Chase vaidmenį buvo apdovanota Auksiniu Gaubliu ir tapo viena jauniausių aktorių gavusių šį prestižinį kino apdovanojimą.
  • Angelos susižavėjimą keliantį vaikiną Jordaną Catalano vaidina Jaredas Leto, dabar žymios roko grupės 30 Seconds to Mars vokalistas ir Oskaru už vaidmenį „Dalaso klubas” filme apdovanotas aktorius.


Verdiktas: 8/10

Paauglystė – svarbus gyvenimo etapas, kurį kiekvienas išgyvena savaip. Paaugliai žiūrėdami šį filmą mato save, suaugę pamato, kad ne tik jie vieni turi problemų. „Mano vadinamasis gyvenimas“ pasakoja apie realybę be jokių pagražinimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: