Marija Kalesnikava / instagram.com/kalesnikava archyvo nuotr.

Nelegitimi Baltarusijos valdžia pareiškė kaltinimus oponentei ir šalies koordinavimo tarybos narei Marijai Kolesnikovai dėl „veiksmų, kuriais siekiama pakenkti nacionaliniam saugumui“. Maksimali numatoma bausmė – laisvės atėmimas penkeriems metams, skelbia Minsko tyrimų komitetas.

Šis kaltinimas yra dar viena uzurpatoriaus Aleksandro Lukašenkos bauginimo priemonė, nutaikyta į opozicijos lyderius. Jis, nors daugelio gyventojų nėra teisėtai laikomas prezidentu, vis dar išlaiko Baltarusijos teisėsaugos sistemos bei Rusijos palaikymą. Neseniai V.Putino valdoma Rusijos federacija Baltarusijai paskolino 1,5 milijardo JAV dolerių.

M.Kolesnikova buvo areštuota prieš savaitę, kai saugumo pareigūnai pirmiausia ją jėga suėmė, o paskui bandė deportuoti į Ukrainą. Yra teigiama, jog pareigūnai jai sakė, jog ji turi palikti šalį „arba gyva, arba dalimis“. M.Kolesnikovai pavyko pasilikti šalyje muitinėje suplėšius savo pasą.

Trečiadienį, kalbėdamas su kitais aukštais šalies pareigūnais A.Lukašenka pareiškė neketinąs trauktis bei pažadėjo svarstyti konstitucinę reformą, tačiau opozicija teigia, jog greičiausiai tai bus tik tušti žodžiai.

Taip pat trečiadienį Lukašenka apkaltino Jungtines Amerikos Valstijas protestų šalyje sukėlimu. Kaltinimui pritaria ir Sergėjus Naryškinas – Rusijos Išorinės žvalgybos tarnybos vadovas, kuris teigė turįs informacijos, kad JAV finansavo Baltarusijos opoziciją ir skatino protestus šalyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: