Mykolajivo pulko nuotr.

Šunys – ištikimi žmonių draugai, kurie pasižymi labai gera uosle. Kai kurie gali užuosti paslėptus sprogmenis, narkotikus, kraują, kitus gyvūnus. Kiti pagal kvapą gali atpažinti ir ligas.

Ši šuns savybė padeda Ukrainos kariams kovoti su Rusijos okupantais, kuomet reikia aptikti įvairius sprogmenis. Taip pat drąsūs šunys Ukrainoje buvo apdovanoti garbės medaliais už gebėjimą aptikti sprogstamuosius užtaisus. Na, o neseniai Ukrainos karių gretas papildė belgų aviganis Maksas, kuris atvyko su Rusijos kariais į Ukrainą okupacijos metu. 3 metų amžiaus belgų aviganį apleido Rusijos kareiviai.

Keturkojis Maksas buvo labai prastos būklės. Badaujantį jį rado vietinė ukrainiečių šeima. Šuo buvo surastas netoli Mykolajivo miesto, pietų Ukrainoje. Maksas išgyveno valgydamas pūvantį maistą. Anksčiau jis padėdavo Rusijos armijai, bet po neatsakingo elgesio su gyvūnu ir jo palikimo likimo valiai, Maksas perėjo į Ukrainos pusę. Šis mielas šuo buvo slaugomas geranoriškos ukrainiečių šeimos, jam atsistojus ant kojų, buvo perduotas Ukrainos kariams ir dabar jis atlieka kilnią misiją padėdamas Ukrainos gynėjams.

Papuldamas į Ukrainos žmonių rankas, Maksas suprato komandas tik rusų kalba. Po apmokymų Maksas puikiai supranta jam duotas komandas ir ukrainiečių kalba. Tai labai protingas, stiprus ir atletiškas šuo. Greitai jis pelnė Ukrainos gynėjų simpatiją ir tapo tikru numylėtiniu. Dabar jis padeda aptikti sprogmenis ir taip prisideda prie Ukrainos saugojimo. „Negalime suprasti, kodėl rusai paliko tokį mielą gyvūną“, – teigė vienas Ukrainos karys. „Ukrainiečiai myli šunis ir laiko juos šeimos dalimi.

,,Facebook“ įraše, Mykolajivsko pulkas padėkojo ukrainiečių šeimai, kuri padėjo Maksui atsitiesti, o vėliau ir atsirasti Ukrainos gynėjų gretose. „Esame labai dėkingi šeimai, kuriai net nekilo klausimas šunį parduoti, kaip jiems buvo siūlyta ar perduoti Ukrainos kariuomenei. Nuo šiol Maksas gins Ukrainą.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: