Prieš ir po to, kai „TNT Music“ pašalino vaivorykštę iš „Seventeen“ muzikinio vaizdo klipo. © HYBE LABELS

Populiarus Rusijos televizijos kanalas pašalino vaivorykštę, vaizduojamą „K-pop“ muzikiniame vaizdo klipe, nes baiminosi, kad tai gali pažeisti šalies įstatymus, draudžiančius „LGBT propagandą“, – pranešė Rusijos žiniasklaida.

„TNT Music“, kuri transliuoja Pietų Korėjos popmuzikos laidą, jau buvo nubausta už Rusijos „LGBT propagandos“ įstatymų pažeidimą, nes anksčiau transliuodavo užsienyje sukurtus muzikinius vaizdo klipus.

Tačiau neseniai transliavęs vaikinų grupės „Seventeen“ hito „God of Music“ („Muzikos dievaitis“) vaizdo klipą, kanalas nerizikavo ir originaliame vaizdo įraše esančią vaivorykštę pakeitė pilku debesiu.

Panašu, kad “TNT Music” pasielgė itin apdairiai po to, kai Maskvos teisme jos savininkei „Fonbet TV“ liepą buvo skirta 1 mln. rublių (10 tūkst. eurų) piniginė bauda už „LGBT propagandą“. Ji buvo skirta dėl suomių dainininkės Almos dainos „Summer Really Hurt Us“ („Vasara mus tikrai įskaudino“) muzikinio vaizdo klipo transliavimo.

Pasak Rusijos valstybės žiniasklaidos, kanalui gresia dar viena bauda – iki 16 mln. rublių (161 tūkst. eurų) už keturis administracinius kaltinimus dėl „LGBT propagandos“ platinimo tarp nepilnamečių.

2013 m. Rusija uždraudė „netradicinių santykių propagandą“ nepilnamečiams.

Praėjusiais metais prezidentas Vladimiras Putinas padidino apribojimus. Be to, jis uždraudė viešai skelbti apie netradicinius santykius ir gyvenimo būdą bet kokio amžiaus žmonėms, ne tik nepilnamečiams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: