Maisie Viljams / Arija Stark (HBO nuotr.)

Įspėjimas: šiame tekste atskleidžiamos siužeto detalės iš naujojo „Sostų karų“ serialo sezono.

Maisie Viljams pradėdama filmuotis finaliniame „Sostų karų“ sezone nežinojo, kad Arija Stark nužudys Nakties Karalių.

Kaip ir jos kolega Kitas Haringtonas (vaidinantis Džoną Snou) ji neskaitė viso paskutiniojo sezono scenarijaus. Jiems teko skaityti kai kurias dalis, tačiau užuot perskaičiusi scenarijų norėjo iš esmės gyvai patirti visą scenarijų per skaitymą prie apskritojo stalo Belfaste.

„Aš ateidavau į darbą ir visi tik ir šnekėjo apie trečią seriją, tuomet režisierius Migelis Sapočnikas pasiteiravo manęs ar jau perskaičiau trečios serijos scenarijų, – prisimena serialo žvaigždė.

Kai ji patvirtino, jog dar nėra susipažinus su trečiuoju epizodu, režisierius atsisakė atskleisti jai detales.

Aktorė negalėjo suprasti jo nenoro: „Buvau pasimetus: Ar Nakties karalius miršta? Taigi kas jį nužudo? Kas atsitiks? “Ir niekas nieko nesako. Kodėl niekas to nesako? Tai buvo beprotiška“

Kuomet filmavimai pasiekė trečią seriją kur Arija išgelbsti Septynias karalystes nudurdama Nakties karalių „Aš taip nepaprastai apsidžiaugiau“ – prisimena Haringtonas.

Ši didžiulė Arijos vaidmens sėkmė tapo visiškai netikėtu siužeto posūkiu, nors Viljams ir buvo susirūpinusi ar serialo gerbėjams jis patiks.

Game of Thrones season 8 episode 3 Battle of Winterfell

„Tai buvo neįtikėtinai jaudinanti patirtis. Tačiau aš iškart pamaniau, kad žiūrovams gali nepatikti tai. Ar Arijos herojė iš tiesų nusipelno tokios garbės? Sunkiausias dalykas kiekviename seriale yra tai, kad jei atsiranda nenugalimo piktadario įvaizdį turintis žmogus, jo nugalėjimas turi būti labai gerai pramąstytas. Nes kitaip žiūrovams kilti klausimų kaip čia 50 kilogramų sverianti mergina tiesiog atėjo ir jį nudūrė, – reikia labai gerai pagalvoti, kad žiūrovams tai atrodytų įtikinamai ir įspūdingai. Mano vaikinui irgi kilo klausimų ar neturėtų to atlikti Džonas Snow, – pasakojo mergina.

Po to kas nutiko su Melisandra, supratau, kad visa scena su (Raudonaja moterimi) apima viską, ką dariau pastaruosius 6 sezonus, na 4, jei skaičiuotume nuo to kai Arija gavo Juoduosius ir Baltuosius rūmus, – sako Viljams.

Haringtonas taip pat sako buvęs sukrėstas, kad Arya turėjo būti ta, kuri pribaigė piktadar ir jo kariuomenę: Aš buvau nustebęs, maniau, jog tai būsiu aš!  Bet man tai patinka. Tai suteikia Arijos mokymuisi tikslą. Manau, kad kai kurie žiūrovai bus nusivylę tuo, kad Džonas medžiojo Nakties karalių ir jie laukė šios epinės kovos kuri ir niekada neįvyks – tai juk „Sostų karai“. Tačiau manau simboliai parinkti labai gerai – Arija netikėtas asmuo ir tai gerai seriale, kupiname netikėtų siužeto vingių.

Game of Thrones season 8 episode 3 Battle of Winterfell 2

Migelio Sapočniko teigimu, scenaristų tikslas buvo maksimaliai įtikinti gerbėjus, kad Džonas Snou ruošiasi nužudyti Nakties karalių. Iki paskutinės minutės bandėme priversti žiūrovus patikėti, kad štai, jau netrukus Džonas jį nužudys. Ir jam nepavyksta to padaryti paskutinę akimirką, tad manau, kad tai geras siužeto posūkis, kurio niekas negalėjo numatyti.

Viljams buvo dalimi keliolikos dešimčių aktorių komandos kurie filmavo vieną finalinių mūšių ištisas 55 naktis, merkiami šalto Šiaurės Airijos lietaus.

„Iki šiol Arijai niekuomet neteko dalyvauti mūšyje, kas ištiesų keista žinant, kad ji buvo viena iš daugiausiai besitreniruojančių veikėjų. Aš niekuomet nesusidūriau su masinių scenų filmavimu, nors visuomet jaučiausi nemaža viso serialo dalimi. Kaip bebūtų fiziškai tai yra labai varginantis procesas, kuriam neįmanoma būti tinkamai pasiruošus. Naktis po nakties – smelkiantis šaltis ir lietus, ir tu negali sau leisti susirgti, turi save saugoti, nes niekas už tavęs negalės atlikti to, ką privalai padaryti tik tu. Tačiau jausmas kai viskas pasibaigia, – tas pergalės ir pasiekimo jausmas – su niekuo nesulyginami dalykai. Viena tų dienų kai supranti, kad esi dalimi kažko nepaprastai užburiančio ir milžiniško, ir tai atrodys tobulai.

Taip pat skaitykite: „Sostų karai” – kaip iš tiesų, šiame seriale, turėtų atrodyti veikėjai [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: