Kas geriau: filmas, ar knyga? Tai – amžinas klausimas, nuolat sukeliantis aršias diskusijas tarp knygų ir filmų gerbėjų. Tačiau, privalome sutikti su tuo, kad pažiūrėti filmą ir perskaityti jo knygą – arba atvirkščiai, yra daug įdomiau, nei padaryti tik vieną iš jų.

Džordžas R.R Martinas pradėjęs rašyti „Sostų karų“ (Game of Thrones) istoriją buvo suplanavęs sukurti tik šios istorijos trilogiją, tačiau atidavęs 20 metų šios istorijos kūrybai jis nebegalėjo sustoti. Galiausiai ši trilogija taps jau septynių tomų istorija, kuri uždirbs milijonus pinigų ir suteiks begalę įspūdžių „Sostų karų“ fanatikams. Visa ši septynių knygų kolekcija yra vadinama „Ledo ir ugnies giesmė.“ (A Song of Ice and Fire)

Šiuo atveju, turime galimybę ne tik pagilinti savo žinias apie mėgstamą kūrinį, bet ir pamatyti, kaip skyrėsi knygos ir filmo autorių vizijos, kuriant herojus. Todėl, visus esamus ir būsimus „Sostų karų“ gerbėjus, kviečiame susipažinti su 15-os serialo veikėjų išvaizdos pokyčiais nuo knygos, iki didžiųjų ekranų.

yaraasha-greyjoy-1497913980

Ašha/Yara Greydžoj

Pirmiausia, serialo kūrėjai, nusprendė pakeisti Ašhos vardą į Yara. Manoma, kad dėl to, jog jis nesipainiotų su kitos veikėjos – Ošhos vardu, kuri seriale atliko buvusios laukinės vaidmenį, vėliau tapusios jauniausių Starko sūnų aukle ir gynėja. Tačiau tai ne vienintelis knygos ir serialo nesutapimas, knygoje aprašoma Ašha turėjo juodus, trumpai kirptus plaukus, o jos nosis buvo didžiulė – per didelė liesam veikėjos veidui.

Panašumas – 4/10

bran-stark-1497913980

Brendonas Starkas

Pasak knygos, visi Keitlinos Stark vaikai buvo panašūs į ją – vario spalvos plaukais ir ryškiai žydromis akimis, spindinčiomis rimtuose jų veiduose. Deja, atrodo, rasti būtent tokios išvaizdos aktorių yra nelengva, todėl seriale Brendono vaidmenį atlieka rudaakis bei rudaplaukis Izaokas H. Wrightas.

Panašumas – 7/10

brienne-of-tarth-1497913980

Briana iš Tarto

Drąsi, ištikima ir karinga veikėja pasižyminti ne eiline stiprybe, bei vyrišku kūno sudėjimu, seriale tikrai nėra visų jaunikių trokštama nuotaka. Knygoje – taip pat. Trumpais, šiaudų spalvos plaukais, didelėmis mėlynomis akimis, strazdanomis, kreivais dantimis bei neproporcingai didelėmis lūpomis ir daugybę kartų lužusia, kreiva nosimi išsiskirianti mergina, galbūt ir nėra apdovanota grožiu, tačiau vidinis gėris ir lojalumas, kuriuos ji spinduliuoja, aplinkiniams daug svarbiau, nei jos išvaizda.

Panašumas – 4/10

daario-naharis-1497913980

Darijus Naharis

Kurdami serialą, kūrėjai net du kartus turėjo šansą pasirinkti aktorių, labiausiai atspindintį artimą Dainerės Targarian bendražygį ir Antrųjų sūnų vadą Darijų Naharį, tačiau, atrodo, kad jie abu kartus „nepataikė“. Sportiškas, tačiau liesas aktorius nedaug panašus į tvirtą, mėlynų plaukų, bei barzdos, kuri supinta į tris kasas, bei vešlių aukso spalvos ūsų savininką.

Panašumas – 2/10

daenerys-targaryen-1497913980

Dainerė Targarian

Pernelyg liesa, violetinės spalvos akių, bei sidabrinės spalvos, trumpų plaukų, kurie nuolatos nudega ugnyje knygos veikėja, galbūt nėra labai panaši į vaizduojamą seriale, tačiau visus šiuos nesutapimus galima atleisti, nes labiau šiam vaidmeniui tinkančios aktorės, nei Emilija Clark, turbūt ir negalėjo būti.

Panašumas – 7/10

sandor-the-hound-clegane-1497913980

Skalikas

Serialo grimo specialistai puikiai padirbėjo, kurdami grėsmingojo kario randus, tačiau vis tiek nepakankamai. G. R. Martin knygose, šis veikėjas atrodo dar baisiau, nei seriale. Nudegusiu, subjaurotu kairės pusės veidu (seriale subjaurota dešinioji pusė), be ausies ir kuokšto plaukų, randų bjaurojamoje veido dalyje, kurie dengia net ir lūpas, veikėjas atrodytų dar grėsmingiau, nei dabar.

Panašumas – 6/10

jorah-mormont-1497913980

Džoras Mormontas

Seras Džoras nebuvo išvaizdus vyras. Jo kaklas ir pečiai buvo kaip buliaus, o šiurkštūs juodi plaukai taip tankiai dengė rankas ir krūtinę, kad galvai jų nebeužteko.“ – taip, savo knygoje, veikėją apibūdina G. R. Martin. O serialo kūrėjai, amžiname Dainerės Targarian TIK DRAUGO statuse įstrigusiam Džorui, suteikė šiek tiek patrauklesnę išvaizdą. Šiaip ar taip, net ir tai nepadėjo veikėjui užkariauti drakonų motinos širdies.

Panašumas – 5/10

ramsay-bolton-1497913980

Ramzis Boltonas

Net atstumiančia išvaizda ir pamišėlio žvilgsniu, seriale vaizduojamas veikėjas neprilygsta savo pirmtakui knygoje. Šlykštus vyras, stambių kaulų, riebus, nusvirusiais pečiais, rožine oda, kurią nuolat dengia spuogai, plačios nosies ir siaurų lūpų, bei ilgų, nuolatos drėgnų plaukų, kurie lenda į mažas, siauras, blyškias akis – štai kaip turėtų atrodyti tikrasis Ramzis.

Panašumas – 5/10

theon-greyjoy-1497913980

Theonas Greydžojus

Nors seriale Theonas daug kenčia, tačiau jam išsilaisvinus, ryškiai matomų vaikėjo išvaizdos pasikeitimų nėra. Iš tiesų, knygoje rašoma, kad nuo sadistiškojo Ramzio Boltono, Theonas pabėga tik po daugybės metų, būdamas 40-ies – jau pražilęs, neatpažįstamai sulysęs, bei netekęs keleto rankų, kojų pirštų ir dantų.

Panašumas – 6/10tyrion-lannister-1497913980Tirionas Lanisteris

Nepagailėjęs laiko apibūdint dvynių Sersėjos ir Džeimio grožiui, knygos autorius ir jauniausiam broliui, Tirionui, buvo ne ką mažiau dosnus, tiesa – iš daug bjauresnės pusės. Visiška brolio ir sesers priešingybė, jaunėlis yra nykštukas, siekiantis tik pusę suaugusio vyro ūgio, kurio galva neproporcingai per didelė jo kūnui, o veidą „puošia“ skirtingų spalvų akys, daugybė randų ir tik pusė nosies.

Panašumas – 4/10

robb-1497913980

Robas Starkas

Kaip jau minėjau, visi Nedo ir Keitlinos Starkų vaikai, absoliučiai panašūs į mamą. Todėl Robą įkūnijančiam aktoriui Richardui Maddenui, kaip ir nieko netrūktų, išskyrus… Vario spalvos plaukų, žydrų akių ir kruopščiai nuskustos barzdos. Atrodo, rasti aktorių, visiškai atitinkantį Starkų sūnų apibūdinimą, tikrai sunku.

Panašumas – 8/10

jaime-1497913980

Džeimis Lanisteris

Kalbant apie šį veikėją, didžiausias knygos ir serialo nesutapimas atsispindi jo plaukuose. Taip, gal ir juokinga, tačiau tai tiesa. Serialo kūrėjai niekaip nepataiko nei plaukų spalvos, kuri knygoje apibūdinama kaip tyras auksas, nei plaukų ilgio, kuris, rašytojo nuomone, yra vidutinis, o serialo kūrėjų nuomone – nuolat keičiasi. Nepaisant šių neatitikimų, gražuoliui Lanisteriui trūksta ir žalių akių, bei vešlios barzdos.

Panašumas – 8/10

lancel-1497913980

Lancelis Lanisteris

Veikėjas, ekranuose šmėžuojantis jau nuo pirmųjų sezonų, iš tiesų svarbus ir matomas tampa tik penktajame sezone, kuomet prisidėjęs prie Žvirblių, imasi medžioti ir bausti miesto pasileidėlius Karaliaus uoste. Nors Lanceliui tik 17-ka, tačiau jis atrodo kaip 70-ies: pilko veido, išvargęs, įdubusiais skruostais, blyškiomis, neturinčiomis gyvybės akimis ir šiurkščiais, kreidos spalvos plaukais. Atrodo, serialo kūrėjai atsisakė knygoje aprašomos kankinio išvaizdos, ir šį veikėją pavertė Dievo kariu.

Panašumas – 3/10

lysa-arryn-1497913980

Liza Arrin

Daugelis „Sostų karų“ knygos gerbėjų, labai nustebo pirmą kartą seriale pamatę Lizą. Knygoje, nei kiek nepagražinant, aprašoma kaip labai stora, riebaus veido, pamišusių mėlynų akių ir siauručių lūpų moteris, nei kiek nepanaši į seriale ją įkūnijančią smulkią aktorę Keitę Dickey. Vienintelis, šias moteris siejantis panašumas – paklaikęs žvilgsnis ir ligotas paranojiškumas, kuriuos, aktorė, suvaidino absoliučiai puikiai.

Panašumas – 3/10

missandei-1497913980

Missandėja

Ištikima Dainerės Targarian pagalbininkė ir draugė, tikrai nuostabi mergina. Bėda tik tame, kad knygoje ši veikėja visai nebuvo mergina, labiau – vaikas. Ne jaunesnė nei dešimties, tačiau jau puikiai mokanti net keletą kalbų, apvalaus, plokščio veido ir auksinės spalvos akių, kurios pagyvina jos tamsią odą – štai tokia yra tikroji Missandėja. Tačiau, žinoma, serialo kūrėjai visuomet turi teisę koreguoti tikrąją istoriją, o pristatę mums šią veikėją kaip egzotiškos išvaizdos jauną merginą, laimėjo dar vieną jaudinančią meilės istoriją tarp jos ir Pilkojo Kirmino.

Panašumas – 3/10

Taip pat skaitykite: Blogio technologija, kuri siunčia „Sostų karų“ spoilerius jūsų priešams

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: