Shia LaBeouf

Tu niekados nebedirbsi šiame mieste!“ – nemirtingas šūkis dažnai girdimas Holivude, lyg apgailėtina gėdos žymė verčianti kino elitą dirbti dar sunkiau. Šie aktoriai buvo pasiekę sėkmės viršūnę, bet neaišku dėl ko – dėl blogų manierų, ar nepriimtino elgesio tapo kolegų ir vadovų atstumtaisiais kino industrijoje. Nors tokie atvejai yra liūdni, jie tampa gan įprasti šiais neramiais ir chaotiškais laikais kino pramonėje.

10. Shia LaBeouf

Šios kino žvaigždės karjera, nors pakankamai vingiuota, yra ganėtinai įdomi. Ją jis pradėjo anksti vaidindamas „Disney“ kino studijos filmuose dar būdamas vaiku, tačiau netrukus vyrukas šovė į aukštumas, kai net pats Stevenas Spielbergas jam parūpino vaidmenis keliuose sėkminguose filmuose. Deja, vėliau jis pradėjo demonstruoti baisų elgesį. Taip pat Danas Clowes apkaltino aktorių, jog šis „nusimuilino“ nuo dalies darbo viename kino projekte.

Shia bandymai save pateikti iš naujo taip pat neišdegė dėl jo sunkaus elgesio filmavimo aikštelėje, kartą aktorius netgi prisigėrė filmuojant „Virš įstatymo“, ir susimušė su Tomu Hardy, bei susilaukė nemalonės iš savo mylimosios Mijos Wasikowskos, kuri bandė nutraukti filmavimus. Be to, jis erzino filmavimo komandą „Įniršio“ filmavimo metu nesirūpindamas savo higiena, bei įsiveldamas į peštynes su Scottu Eastwoodu.

Ši elgsena galėtų būti laikoma tiesiog ekscentrišku įvaizdžiu jei aktoriaus elgesys už ekrano ribų nebūtų dar blogesnis: viena po kito sekė daugelis muštynių padauginus alkoholio, net keli suėmimai, bei kiti sukrečiantys išsišokimai. Nors stulbinantis jo pasirodymas filme „American Honey“ suteikė aktoriui tam tikrų pliusų, išties labai nedaug žmonių nori su juo dirbti.

Lindsay Lohan

9. Lindsay Lohan

Lindsay Lohan buvo miela „Disney“ mergaitė besimėgavusi visa eile pasisekimų tokiuose perdirbtuose filmuose kaip „Spąstai tėvams“ ir „Keistas penktadienis“, kurie užtikrino jos stiprų ir įsimintiną debiutą dar jauname amžiuje. Tuomet ji subrendo vaidindama mokyklinėje komedijoje „Naujokė“. Visų akys buvo nukreiptos į jaunąją žvaigždutę, tačiau netrukus jos „baisiai mielos“ mergaitės įvaizdis pradėjo keistis į „vakarėlių liūtės“ įvaizdį.

Deja, bandydama gauti vaidmenį rimtuose filmuose, kaip kad Roberto Altmano filme „Kompanionai“, ji sukėlė tikrą dramą. Po šio incidento aktorės prasta reputacija buvo smarkiai paveikusi jos bandymus vaidinti juostose „Žinau, kas mane nužudė“ ir „Kanjonai“. Šie indie filmai buvo sudirbti kritikų ir galiausiai tapo nesėkme. Negana to, žiniasklaida turėjo ką veikti, kai aktorė savo primadonos elgesiu filmavimo metu sukėlė begalę konfliktų. Panašu, kad darbo pasiūlymų gerai žinomai aktorei drastiškai sumažėjo.

Katherine Heigl

8. Katherine Heigl

Katherine Heigl netgi po nesėkmingų rolių filmuose „Apsuptyje 2: Tamsi teritorija“ bei „Čako nuotaka“ sugebėjo grįžti su trenksmu seriale „Grei anatomija“. Netrukus po to ji sėkmingai pasirodė juostoje „Užkibo“. Kalbama, kad ši Juddo Apatowo komedija pradėjo „komedijos renesansą“ kartu su keliais kitais šio režisieriaus filmais.

Tačiau praėjus trumpam periodui Heigl iš perspektyvių aktorių sąrašo buvo greitai išbraukta po to, kai moteris užgauliojo režisierių ir visus kitus darbuotojus susijusius su šiuo filmu – spaudos konferencijos metu išvadinusi šį filmą „seksistišku“. Sudeginus šį tiltą, ji tik dar labiau apkartino sau reikalus „Grei anatomijos” filmavimosi metu gadindama Shonda Rhimes parašytą scenarijų. Žinoma, po to ši aktorė nusifilmavo keletoje romantinių komedijų, tačiau jos reputacija tik blogėjo ir pastaruoju metu nelabai kas nori su ja dirbti. 

Edward Norton

7. Edward Norton

Būti nominuotam „Oskarų“ apdovanojimui po debiuto yra neįtikėtina sėkmė. Edwardas Nortonas sužibėjo po vaidmens filme „Pirmykštė baimė“ – juosta išgarsino aktoriaus vardą filmų verslo pasaulyje.

Daugelis kitų filmų padėjo užtvirtint šio aktoriaus sėkmę („Kovos klubas“, „Amerikos istorija X“ ir „25-ta valanda“). Šios juostos yra laikomos vienais geriausių to meto filmų. Greitai aktorius buvo pramintas „jaunuoju De Niro“ dėl jo nenušlifuoto, bet neginčijamo talento.

Jo rolė „Marvel“ filme „Nerealusis Halkas“ – daug žadantis žingsnis po juostos „Geležinis žmogus“ sekmės. Pastarasis filmas pakreipė problematišką aktoriaus Roberto Downey Jaunesniojo karjerą sėkminga linkme. Panašus netradicinis aktorių parinkimas turėjo atnešti sėkmę ir Edwardui. Deja, Nortono pasirodymas ne visai išpildė lūkesčius, nekalbant apie kelis pranešimus dėl jo ginčytino ir valdingo elgesio filmavimo metu.

Todėl, kai atėjo laikas didžiajam žaliukui grįžti padėti herojų komandai „Keršytojai“, „Marvel“ nusprendė pakeisti Edwardą Nortoną kitu aktoriumi – Marku Ruffalo. Nuo to laiko aktoriaus karjera nebėra tokia pelninga. Nors smulkesnės rolės su kai kuriais įdomiais režisieriais padėjo jam atsistoti ant kojų, yra aišku, kad kadaise pasiektų aukštumų aktorius jau nebepasieks, kadangi nemokėjo būti sukalbamas.

Mickey Rourke

6. Mickey Rourke

Mickey pavyzdys yra gana keistas. Aštuntajame dešimtmetyje šis aktorius buvo be galo žavingas, išsiskyrė patrauklia išvaizda, akivaizdžiais vaidybos gabumais ir autentišku gatvės vaikio kietumu.

Pasaulis išties buvo po jo kojomis po to, kai susitelkė į įsimenančius filmus, kuriuose kritikai gyrė aktoriaus vaidybą („Angelo širdis“, „Kovinė žuvelė“ bei „Devynios su puse savaitės“), tačiau netrukus reikalai pakrypo į blogąją pusę – į viešumą iškilo aktoriaus nemalonus elgesys, dalyvaudamas bokso varžybose bei piknaudžiaudamas plastikos chirurgija susigadino išvaizdą. Viso to rezultatas – aktorius buvo atstumas filmų industrijos.

1997 metais Rourke apgailėtinai bandė grįžti į profesiją. Iš pradžių tai buvo pakankamai gėdingi epizodai, tačiau po dešimtmečio praleisto vaidinant smulkius vaidmenis ir bandymo įrodyti, kad dabar jis yra kitoks žmogus, aktorius pagaliau gavo vaidmenį 2008 metais filme „Imtynininkas“. Mickey pasirodymas šiame filme buvo stulbinantis, praeities klaidas buvo galima atleisti. Apdovanojimai ir vieningi kritikų pagyrimai paženklino vieną didžiausių sugrįžimų Holivudo istorijoje – tačiau visam tam testis nebuvo lemta. Po blogiuko vaidmens filme „Geležinis žmogus 2“, kalbos apie aktoriaus bjaurų būdą vėl ėmė sklisti. Ypač po to, kai Mickey blogai kalbėjo apie visą filmo kūrimą bei pačią „Marvel“, tad greitai ji ištiko toks pats likimas kaip ir prieš tai. Aktorius sulaukė vis mažiau ir mažiau darbo pasiūlymų, ir dabar jis dirba tik tam, kad sudurtų galą su galu.

Wesley Snipes

5. Wesley Snipes

Kurį laiką Wesley Snipesas atrodė nesustabdomas. Po serijos antraplanių vaidmenų reikalai drastiškai pasikeitė  1991 metais, kartu su pora pagrindinių rolių filme „Naujieji gangsteriai“ ir dramoje „Džiunglių karštligė“. Tais metais abu filmai buvo sulaukę daug dėmesio ir atskleidė galybę aktoriaus talentų.

Tačiau po komedijos „Baltieji nemoka šokinėti“, aktoriaus alkis būti veiksmo filmų žvaigžde paėmė viršų. Tokie filmai kaip „57 keleivis“ ir jo komandinis pasirodymas su Sylvesteriu Stallone filme „Visa griaunantis“ leido aktoriui mėgautis laurais, bet būtent tamsiaodžio super herojaus filmas „Ašmenys“ įtraukė jį į pilnametražio filmo franšizę.

Viskas ėjosi tiesiog puikiai iki kol buvo išleistas trečiasis filmas „Ašmenys: Trejybė“. Režisierius Davidas Goyeris ir Snipesas konfliktavo kone pastoviai. Sklido gandai apie Snipeso primadonišką elgesį filmavimo aikštelėje, jo atsisakymą normaliai kalbėti su režisieriumi, netgi kelis įsiaudrinusius konfliktus su Goyeriu, o vieno iš jų metu aktorius net bandė pasmaugti režisierių.

Filmas nepasisekė ir sulaukė nemažai kritikos, todėl Wesley Snipes bandė paduoti Goyerį ir „New Line Cinema“ į teismą už tai, kad šie sugadino franšizę. Tarsi visos šios audros nebuvo gana, Snipeso vardą dar pradėjo teršti į viešumą iškilęs aktoriaus vengimas mokėti mokesčius, ir už tai neišvengiamas sėdimas į kalėjimą galutinai pribaigė aktoriaus karjerą.

Į kiną jis grįžo vaidindamas smulkesnes roles („Nesunaikinami 3“ ir „Bruklino geriausieji“), tačiau didelio dėmesio aktorius nebesulaukė.

Mike Myers

4. Mike Myers

Viena iš didžiausių „SNL“ sėkmės istorijų – Miko Myerso „Veino pasaulis“, parodija, sulaukusi milžiniškos sėkmės. „Ostino Pauerso“ dėka Myersas tapo viena svarbiausių pavardžių komedijos pasaulyje. Kai šios frančizės populiarumas išblėso, Myersas rado kitą sėkmingą veiklą įgarsindamas „Šreką“ – kino kompanijos „DreamWorks“ animacinį šedevrą.

Skamba kaip tobula karjera? Na, jo karjera buvo spalvinga. Vėliau buvo sulaukta pranešimų apie aktoriaus sudėtingą ir išaukiantį elgesį, ir netgi nutikimą, kuomet aktorius tiesiog nusprendė nebevaidinti filme, nes jam nepatiko scenarijus, dėl ko „Universal“ jį padavė į teismą.

Taipogi, kitaip nei kitų kolegų komedijų versle (pvz. Robino Williamso ar Jimo Carrey), Myerso bandymai pereiti į rimtesnius filmus niekada nesulaukė pasisekimo, nors aktorius ir pavargo nuo „kakučių“ ir „penių“ juokų.

Myersui liko tik vienas sprendimas po to, kai „Šreko“ populiarumas išsikvėpė – tai yra sukurti naują sėkmingą komedijos frančizę. Ir taip gimė „Meilės guru“, kuris deja, pavirto visišku šnipštu bei sulaukė kritikos – nuo buvimo vulgariu, iki visiško rasizmo. Tai buvo didelis smūgis Mayersui, o priešiškumas aktoriui filmų industrijoje sustiprėjo dešimtimis kartų. Kiek žinoma dabar, aktorius yra neoficialiai baigęs vaidybos karjerą.

Val Kilmer

3. Val Kilmer

Valas Kilmeris liūdnai pagarsėjo dėl savo ekscentriško ir bjauraus maivymosi filmavimosi aikštelėje, tačiau dėl daugelio priežasčių industrija jį toleravo, pavyzdžiui, dėl jo gero įvaizdžio kino ekranuose, kuris pritraukdavo žiūrovus. Jo vaidybos talentas gali užglaistyti nemalonius bruožus, o tokie filmai kaip „Asai“, „Vilou“, „The Doors“, „Tumstounas“ įrodė aktoriaus gebėjimą įnešti charizmos į bet kurią rolę. Tačiau, kai aktorius buvo savo sėkmės viršūnėje, žinios apie jo bjaurų būdą pasklido žaibiškai.

„Daktaro Moro salos“ filmavimo metu aktorius pradėjo tyčiotis iš režisieriaus Richardo Stanley, dėl ko galų gale buvo atleistas. Po šio įvykio pasipylė pranešimai dėl aktoriaus priekabaus elgesio, o kartą jis netgi cigarete sužalojo kolegą be jokios priežasties. Vis baisesni liudijimai kilo į viešumą apie aktoriaus elgesį jam besifilmuojant juostose „Betmenas amžiams“ ir „Šventasis“. Galiausiai žmonės dirbantys filmų industrijoje neapsikentė ir tiesiog nusprendė padėti tašką aktoriaus kvailionėms.

Bruce Willis

2. Bruce Willis

Būdamas aštuoniasdešimtųjų veiksmo filmų elito narys, Bruce Willis sublizgėjo vaidindamas paprastą viduriniosios klasės vyruką patekusį į rimtus nemalonumus („Kietas riešutėlis“, „Paskutinis skautas“). Kai veiksmo filmų žanras kiek išblėso per ateinantį dešimtmetį, jis išlaikė savo svarbą filmų industrijoje išbandydamas darbus su naujais ir įdomiais režisieriais („Bulvarinis skaitalas“, „Šeštasis pojūtis“). Tai padėjo jam išlikti svarbiam industrijoje, bei tokiu būdu dirbti ir su mažesnio atlygio vertomis rolėmis („Armagedonas“, „Devyni jardai“).

Tačiau reikalai kiek pasikeitė 2010 metų pradžioje, kai jis vaidino filme „Tik nekvieskite farų!” kartu su Kevinu Smithu. Šią patirtį filmo režisierius pavadino „sielą gniuždančią“ kartu su kitais šviesesniais pasisakymais. Viskas pasisuko dar blogiau, kai Williso ilgametis draugas Sylvesteris Stallone tiesmukai atleido aktorių iš „Nesunaikinami 3“. Stallone skundėsi, kad Willis reikalauja pernelyg didelio atlygio už tiek mažai darbo, apkaltino jį godumu ir tingumu. Charlie Sheen

1. Charlie Sheen

Martino Sheeno sūnus pasiekė aukštumas 80-aisiais, kai tapo pagrindiniu aktoriumi Oliverio Stone filmuose „Būrys“ ir „Volstrytas“. Aktorius vaidino ir daugelyje mažiau kokybiškų, tačiau populiarių filmų po to net kelis metus puoselėjo savo moterų vilioklio įvaizdį, ir nors jo vaidybos pasirodymai dažnai buvo nevykę, jis vis tiek mėgaujasi gan gražia suma savo banko sąskaitoje.

Ch. Sheenas bandydamas grą-inti savo gyvenimą į vėžes susituokė su aktore Denise Richards, dirbo su situacijų komedijos laida „Spin City“.  Jo sugrįžimą paženklino serialas „Du su puse vyro“, kartu su dar vienu aštunto dešimtmečio stipruoliu Jonu Cryeru. Šis serialas pasiekė reitingų viršūnes (nepaisant prastokos kokybės), ir užtikrino gerą pragyvenimo šaltinį, nors tarp Sheeno ir režisieriaus Chucko Lorre vyravo įtampa dėl aktoriaus vis dažniau pasikartojančio nepriimtino elgesio filmavimo aikštelėje.

Galiausiai Sheenas buvo atleistas, po ko žvaigždės reitingai smuko žemyn, ir jis tapo žiniasklaidos pajuokos taikiniu. Vėliau aktorius filmavosi komedijoje „Psichoterapija“, kuri, deja, buvo ne tokia juokinga kaip ankstesni darbai. Šis TV šou po dviejų sezonų buvo sustabdytas.

Jokio darbo, ŽIV diagnozė ir galimi seksualinės prievartos įtarimai – panašu, kad Sheenas tapo nesamdomu aktoriumi bei internetinės pajuokos objektu.

Taip pat skaitykite:  TOP 10 porno įžymybių sužavėjusių kino industriją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: