Grupė "Deadlift Lolita"

Šiame TOP’e išsidėsčiusių Japonijos grupių ir atlikėjų muziką gana sunku apibūdinti, visi turi pakankamai išskirtinį įvaizdį bei savitą Vakaruose nebūtinai žinomą muzikos žanrą: vienos grupės atlieka Bubblegum ar šiuolaikinės elektroninės popmuzikos dainas, kitos – sunkiojo metalo ir popmuzikos mišinį. Galima drąsiai teigti, kad Japonijoje  popmuzika itin vertinama ir įvairi.

Japonijos popmuzikos terminas atsirado tarpukario metais. Tuo laiku Japonijoje buvo populiari Ryukoka, kuri apibūdinama kaip tradicinės Japonijos muzikos bei Vakarų klasikinių muzikos žanrų mišinys. Praėjus ne vienam dešimtmečiui, Japonijos popmuzika keitėsi ir atsirado naujų modernių žanrų, pasikeitė muzikos skambesys. Modernioje popmuzikoje atsiradusioje 90 – aisiais jaučiama vis didesnė amerikiečių muzikos įtaka. 2000 – ųjų pradžioje Vakaruose išpopuliarėjo vis daugiau Japonijos grupių bei artistų, kaip: Glay, Ayumi Hamasaki ir Utada Hikaru, tačiau praėjus dešimtmečiui, japonų popmuzikos populiarumas už šalies ribų kiek išblėso.

Šiandien Japonijos popmuzikoje gausu įvairiausių grupių, kurios išsiskiria pačiais keisčiausiais įvaizdžiais bei itin savitai atliekama muzika, taigi pristatome 10 įdomiausių J-Pop atlikėjų bei grupių topą.

10. Deadlift Lolita

Grupę galima apibūdinti kaip sportiškiausią Japonijos muzikos pasaulyje. Abu šios grupės nariai užsiima imtynėmis bei kultūrizmu. Grupė veiklą pradėjo 2017 – aisiais, tačiau tai nėra jų pirmoji muzikinė patirtis: anksčiau Ladybeard dainavo merginų grupėje “Ladybird”, o Reika Saiki debiutavo grupėje Cheer 1, kurios narės taip pat užsiima kultūrizmu. Grupės muzikoje vyrauja metalas ir pop žanras.

Šios grupės populiariausias narys yra LadyBeard, tikrasis vardas Ričardas Magarey, kuris turi savo „Youtube“ paskyrą ir kelia įvairius linksmus kelių minučių trukmės vlogus, kuriuose jis rėkia, mėto daiktus ir rengiasi moteriškai. Viename interviu jis prasitarė, jog jo svarbiausias tikslas yra suteikti žmonėms džiaugsmą.


9. Kiyoshi Ryujin 25 

Kiyoshi Ryujin 25 grupę sudaro japonų popmuzikos dainininkas Kiyoshi Ryujin bei septynios jo “žmonos”, kurių pavardės yra Kiyoshi, tačiau šį reiškinį būtų galima laikyti kaip reklaminiu triuku, nes Japonijoje daugybė naujų grupių bando visaip išsiskirti, kad tik susilauktų didesnio dėmesio. Ši grupė atsirado, kai Kiyoshi Ryujinui atsibodo solinis dainavimas ir iš noro suburti savo grupę, taip pakviesdamas merginas dainuoti, įgyvendino savo svajonę. Jo sukurta grupė debiutavo 2014 – aisiais su daina “Ar tekėsi už manęs”, kuri užėmė 33 vietą Oricon muzikos topuose. 2015 metais grupė išleido savo albumą „Pasipiršimas“ ir koncertavo įvairiuose Japonijos miestuose, tačiau grupė gyvavo neilgai.


8. World Order

World Order – penkių vaikinų grupė, kuri garsi robotų šokiu. Grupė susikūrė Pony Canyon studijoje kartu su grupės lyderiu Genki Sudo, padedant prodiuseriams Takashi Watanabe ir Ken Ishi. Grupė veiklą pradėjo 2009 – aisiais išleisdama singlą “World Order”, kur žodžius ir muziką parašė pats grupės lyderis Genki Sudo. Grupė didžiulio susidomėjimo susilaukė 2014 – aisiais, išleisdama singlą “Have a nice day”, kurį peržiūrėjo 18 mln. žmonių “Youtube” svetainėje.

Viename interviu, Genki Sudo kalbėjo apie savo grupės pavadinimą taip: „Mes esame pasaulio tvarkos bei sąmokslų teorijų parodija. Žinoma, mes norime šokiruoti bei skatiname mąstyti kitaip. Mūsų tikslas – žmonių šypsenos, nors single “Last Dance” dainuojama apie pasaulio pabaigą, o “Have a nice day” verčia susimąstyti, kad ir kokia būtų nemaloni situacija nėra taip blogai kaip gali atrodyti tik reikia pozityvaus mąstymo.

7. Kyary Pamyu Pamyu

Kyary Pamyu Pamyu arba jos tikrasis vardas yra Kiriko Takemura – Japonijos popmuzikos dainininkė, kuri garsėja savo išskirtiniu “Kawaii” ir Decora stiliumi, kuriame vyrauja ryškių spalvų rūbai bei daug aksesuarų. Ši atlikėja išgarsėjo 2011- aisiais išleisdama debiutinį singlą “Pon Pon Pon” kuris buvo 9 vietoje “Billiboard 100“ Japonijos muzikos topuose bei nominuotas „Antville“ muzikinių klipų apdovanojimuose kaip linksmiausias ir geriausias meno krypties nominacijoje.

Atlikėjos fanai šią atlikėją vadina Japonijos ar Harajuku popmuzikos princese. Dėl jos išskirtinio stiliaus bei įvaizdžio, užsienio žiniasklaida neretai pavadina Japonijos Lady Gaga.

6. Tokyo Gegegay

Tokyo Gegegay yra šokių muzikos grupė, kurią sudaro vaikinas Munetaka Maki, dar žinomas kaip Mikey, ir keturios merginos: namų šeimininkė Bow, jogos instruktorė Marie, universiteto studentė Miku bei Yuyu. Grupė veiklą pradėjo 2013 – aisiais laimėdama Dance @ Hero konkursą Japonijoje. Grupė garsėja savo išskirtiniais pasirodymais bei įvaizdžiu.

Munetaka Maki būdamas paaugliu norėjo dainuoti, bet muzikos įrašų kompanijos atsakydavo dėl jo moteriško įvaizdžio, tad būdamas šioje grupėje, jis įgyvendino savo vaikystės svajones bei išlaisvino fantazijas.

5. AKB48 

AKB48 – merginų grupė garsėjanti savo dainomis kaip “Heavy Rotation” ir milžinišku gerbėjų skaičiumi. Šioje grupėje dainuoja apie 100 merginų, kurios suskirstytos į 4 komandas. Vienoje komandoje gali būti daugiau kaip 20 narių. Taip pat šioje grupėje vyksta rinkimai, kuriuose renkamos merginos, atliksiančios tai grupei skirtas dainas bei filmuotis muzikiniuose klipuose.

AKB48 prodiuseris Jasušis Akimoto norėjo sukurti grupę, kad kiekvieną dieną gerbėjai galėtų matyti savo mylimiausias atlikėjas scenoje ir televizijos ekranuose. Šios grupės gerbėjų skaičius yra toks didelis, kad yra organizuojamos loterijos, kuriuose galima laimėti bilietus į AKB48 grupės pasirodymus, be to kiekvienas naujas grupės singlas visuomet užima Oricon japonų populiariosios muzikos aukščiausias topų vietas, o singlų įvaizdžio tematika gali keistis nuo mielų mergaičių iki šiurpaus Helouvino.


4. Babymetal 

Babymetal yra “Kawaii” žanro metalo grupė, kurią sudaro trys merginos. Oficialiai grupė pradėjo savo muzikinę veiklą 2013 – aisiais išleisdamos singlą “Ijime, Dame, Zettai”, kuris užėmė 6 vietą “ Oricon ” topų vietose. Naujausias šios grupės singlas yra “Distortion”. Pirmasis grupės albumas taip pat užėmė aukščiausiais Japonijos muzikos albumų topų vietas.

Grupės narės savo muzikinį stilių apibūdina kaip sunkusis metalas susimaišęs su Japonijos popmuzika. Babymetal muzikoje yra apdainuojamos įvairios problemos bei raginama jaunus žmonės priimti save tokius kokie yra ir nepaisyti žiniasklaidoje teikiamo didelio dėmesio grožio kultui.

3. Suchmos

Suchmos – roko grupė susiformavusi 2013 – aisiais, kai nuo pat vaikystės pažįstami septyni vaikinai nusprendė suburti savo grupę, tačiau savo pirmąjį albumą “The Bay” išleido 2015 – aisiais užimdami 26 vietą Oricon savaitės topuose bei laimėdami Geriausiojo Naujojo Artisto titulą “2015 metų geriausios Apple muzikos ” apdovanojimuose.

Šios grupės muzikoje susimaišę įvairiausi žanrai kaip rokas, soul muzika džiazas ir hip hopas. Suchmos muziką įkvėpė 1970- ųjų džiazas ir funk ; 90 – ujų R&B muzika ir šių laikų Vakarų šalių popmuzika.

2. FEMM 

FemmJaponijos elektroninės muzikos duetas, kurį sudaro dvi merginos: RiRi ir LuLa. Ši grupė debiutavo 2013- ųjų metų pabaigoje savo “Youtube” paskyroje įkeldamos trumpą anonsą. Savo pirmąjį singlą “Wannabe” išleido 2014-aisiais, kurio kūrimo metu buvo bendradarbiaujama su įvairiais prodiuseriais bei kompozitoriais iš užsienio. Vėliau grupė išleido daugiau singlų ir albumų.

Duetas Femm scenoje atrodo, kaip manekenės iš parduotuvių vitrinų. Abi merginos turi savo agentus: Honey B ir W- Trouble, kurie visada kalba už jas. Viename dueto Femm interviu, agentai tikino, jog narės yra užprogramuotos dainuoti angliškai ir atlikti įvairius šokio judesius.

1. Faky

Faky – Japonijos populiariosios muzikos merginų grupė susibūrusios 2013 – ųjų metų pabaigoje išleisdamos singlą “Be tavęs geriau”. Grupės “Faky” pavadinimas turi nemažai reikšmių, pradžioje reiškė “Fake”- netikras, tam, kad suteikti kažką naujo ir realaus Japonijos muzikoje, vėliau pasikeitė į „fantastiškas“ ir „Tokijas“ pavadinimą. Populiariausias šios grupės muzikinis klipas yra “Candy” kurį peržiūrėjo 1 mln. “Youtube” svetainės lankytojų. Grupės narės garsėja savo choreografija ir stipriais balsais, kas nebūdinga japonų popžvaigždėms. Dėl savo įvaizdžio, ši grupė susilaukė nemažai susidomėjimo iš Vakarų, tačiau kaip ir Femm, „Faky“ neužima vietos Oricon topuose.

Taip pat grupė priklauso „Fammin“ – „Avex“ įrašų kompanijos suformuotai grupei, kurią sudaro duetas Femm, grupė Faky ir dainininkas Jupiin.

Taip pat saitykite: TOP 10 įdomiausių Pietų Korėjos POP muzikos atlikėjų [VIDEO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: