Kino filmo "The Devil's Candy" kadras

Kai kalbame apie siaubo filmus, šie metai turi ką parodyti. Pastaraisiais metais, siaubo filmai darėsi vis populiaresni ir kopė į viršūnes, o 2016 metai buvo ypač sėkmingi. Įpusėjus šiems metams, mes jau galime išskirti nemažai gerų ir naujų siaubo filmų, kurių turinio įvairovė išties plati.

Vieni  šio žanro filmai nagrinėja nešvankumo ir begėdiškumo ribas, kiti – tyliausius charakterių apmąstymus. Kai kurie pasirenka eiti senais ir pramintais keliais, laikantis senamadiškos trilerių mados, o kiti išdrįsta nustebinti ir įnešti gaivaus ir tyro oro į siaubo filmų pasaulį.

Štai TOP 10 naujausių siaubo filmų, kuriuos rekomenduojame pažiūrėti:

10. The Devil’s Candy

Ethan Embry vaidina metalą mėgstančią ir menininkės karjeros siekiančią merginą, kurios tėvai yra nepasiturintys. Jos tėvai neatsispiria nusipirkti namą, kuris buvo parduodamas už ypač žemą kainą. Namo savininkas nuslepia informaciją apie senuosius savininkus, kurie buvo nužudyti savo sūnaus, nes jam tai liepė padaryti velnias. ,,The Devil‘s Candy“ išgirsite daugybę gitaros plakimo, netikėtai paliečiančios tėvo ir dukros dinamikos. Taip pat filme daug ugnies, kuri pasirodys ir įkaitins atmosferą.

9. Hounds of Love

Šis filmas yra režisieriaus Ben Young detektyvinis debiutas. Istorija pasakoja apie maištingą merginą, kurią pagrobia pora, grobianti vietines merginas, paverčianti jas sekso vergėmis, o vėliau jų laukia mirtis. Young vengia demonstruoti žiaurias smurto scenas, jo manymu, žmonės ir taip supranta, kas vyksta su tokio likimo merginomis. Filmo auka (akt. Emma Booth) yra įkalinta piktnaudžiavimo ir priespaudos rate, kuriame dalyvauja ir jos nužudytas vaikinas, kuris viską perkelią į kitą lygį.

8. We Are the Flesh

,,Jūs esate niekas, bet tik pūvanti mėsa“ besišaipydamas pareiškia atsiskyrėlis, kuris kiūto savo postopokaliptinėje slėptuvėje, Meksikoje. Jo vardas yra Mariano (akt. Noé Hernandez) ir jo veidas atskleidžia primityvius ir demoniškus norus. Mariano yra pasirengęs apginti savo požiūrį ir atlieka blogiausius nusikaltimus, kad tai įrodytų.

7. The Void

Įsivaizduokite, kad kažkas sugalvojo padaryti kokteilį iš Stephen King, H.P. Lovecraft ir John Carpenter, tada šį kokteilį išpilti apleistoje ir baisioje ligoninėje. Gillespie ir Kostanski išmano satyrinę žanro medžiagą, tačiau šis lengvas smūgis užsitarnauja netikėtus taškus už humoro pranašumo, baimės, įtampos, skerdynių, monstrų, čiuptuvų ir dar daugiau skerdynių vengimą.

6. A Dark Song

,,A Dark Song“ yra airių režisieriaus Liam Gavin debiutas, kuris pasirodo scenoje su stipria meditacija balansuojančia tarp sielvarto ir praradimo. Filme, moteris prisiriša prie savo mirusio sūnaus ir stengiasi su juo užmegzti ryšį. Greitai ji tampa juo apsėsta ir negali nustoti, pasisamdo žmogų, kuris galėtų jai padėti bendrauti su mirusiu sūnumi. Vos tik namas atsiriboja nuo išorinio pasaulio, niekas nebegali išeiti ir reikia užbaigti procesą. Mėnesius trunkantis ritualas leis motinai susisiekti su dvasių karalija.

5. The Transfiguration

Sutrikusi berniuko manija negyviesiems verčia jį imtis priemonių ir žudyti. Atsiskyrimas šiame filme darosi mirtinas ir niūrius, filmas nėra itin vampyriškas. Kai Niujorke, Bronkso rajone, susitinkame su paaugliu Milo (akt. Eric Ruffin), jis jau yra žudikas ir čiulpia kraują iš verslininko kaklo. Milo yra našlaitis ir jį prižiūri vyresnis brolis, berniukas bijo vietinių gaujų ir savo laisvą laiką praleidžia žiūrėdamas siaubo filmus ir rašo dienoraščius, kuriuose planuoja kiekvieną žingsnį tampant vampyru. Kai Milo sutinka patyčias kenčiančią merginą Sophie (akt. Chloe Levine), jie tampa tarsi vienas nuo kito priklausomi, tačiau ar pavyks berniukui suvaldyti savo troškimą žudyti?

4. Prevenge

Alice Lowe parašė, režisavo ir sužibėjo filme ,,Prevenge“, kuris yra vienas tamsiausių ir žaviausių šiais metais. Lowe atitenka Ruth vaidmuo, tai besilaukianti moteris, kuri gedi savo partnerio mirties. Su sielvartu jai padeda kovoti jos vaisiaus įsakymai, kuris liepia žudyti žmones. Nėštumo siaubai yra savaime žanras, tačiau jis retai suteikia tokią galią, kokią suteikia Lowe šiame filme. Rezultatas yra vienas galingiausių kūno siaubų, kuriuos kada tik pamatysite.

3. The Blackcoat’s Daughter

Režisierius Osgood Perkins jaučia trauką istorijoms apie tylias, emociškai izoliuotas moteris, kurias aplanko dvasios. Šis filmas sujungia dviejų skirtingų merginų istorijas, kurios abi kenčia nuo nerimą keliančių vizijų apie internatinę šiaurės pietų mokyklą. Filmo struktūra panaši į galvosūkį ir režisierius leidžia visiškai įsitraukti ir įsigilinti į siužetą. Kurti filmus apie demoniškus apsėdimus yra labai sunku, nes tai darosi nuvalkiota ir sugalvoti kažką naujo yra gana sunku. Perkins vengia egzorcizmo ir kūno laužymo scenų, būtent dėl šio išskirtinumo, šis filmas susilaukia dėmesio.

2. Get Out

Režisierius Jordan Peele garsėja savo sukurtomis komedijomis, tačiau šį kartą žiūrovams jis pristato savo naujausią mistinį siaubo filmą ,,Get Out“. Tai istoriją apie juodaodį vaikiną, vardu Krisas (akt. Daniel Kaluuya), kuris užsiima fotografija. Krisas draugauja su baltaode mergina Rouz (akt. Allison Williams). Kartu pora jau penkis mėnesius tad mergina nusprendžia vaikiną supažindinti su savo tėvais. Atvykus pas merginos tėvus veiksmas pradeda kaisti. Šis filmas yra tikrų tikriausias kiekvieno juodaodžio košmaras. Skaityti filmo apžvalgą.

1. Raw

Režisierė Julia Ducournau debiutuoja su ypatingai tamsiu ir šoką keliančiu filmu ,,Raw“, kuriame ji demonstruoja nuostabius kūrybinius instinktus. Tai istorija apie vegetarę Justiną (akt. Garance Marillier) , kurios laukia pirmieji metai veterinarijos koledže. Mergina atvyksta į studentų miestelį, kuriame jos laukia pirmakursės pažintis su studentišku gyvenimu. Čia merginai tenka pirmą kartą paragauti mėsos ir jos apetitas sukyla. Garance Marillier tenka pamiršti vaikystę ir persikūnyti į mėsą valgančią kraujasiurbę. Skaityti filmo apžvalgą

Taip pat skaitykite: TOP 50 geriausių XXI-ojo amžiaus siaubo filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: