Instagram archyvo nuotr.

Toli gražu ne daugeliui muzikantų pavyksta pelnyti pasaulinę šlovę, o tie, kurie pasiekia viršūnę, ne visi yra susikrovę nemažą palikimą. Iš dainų, karaliaujančių visų topų viršūnėse, rėmėjų kontraktų ir gerų muzikos verslo žinių, padedančių įkurti savo įrašų firmas, kai kurie įžymūs atlikėjai susikrauna tikrai nemenkas sumas. Daugelis jų jau yra uždirbę ir sukaupę šimtus milijonų dolerių, tačiau trys iš jų prasibrovė net į milijardierių gretas. Žemiau pateikiame turtingiausių muzikantų top 25:

25. Roger Waters

Dar vieno britų atlikėjo, Roger‘io Waters‘o turtas siekia 270 mln. JAV dolerių. „Pink Floyd“ narys praėjusį rugsėjį pradėjo pasaulinį turą, skirtą paminėti trisdešimtosioms grupės turo „The Wall“ metinėms.

Leidinio „Pollstar“ duomenimis, bendros pajamos bilietų kasose siekė 90 mln. dolerių. Waters‘o karjeroje buvo keletas metų, kupinų siautulingų turų, ypač 2006-2007, kai jo koncertai uždirbo daugiau nei 150 mln. dolerių. Didįjį ringą jis paliko aštuoniasdešimtųjų viduryje, lydimas aštrių ginčų, tačiau „Pink Floyd“ atsikūrė 2005-aisiais vienam koncertui. Deja, bet kokios gerbėjų viltys, kad grupė sugrįš į didžiąsias arenas, žlugo, kai 2008-aisiais mirė vienas iš grupės atlikėjų, Rick‘as Wright‘as.

Šiandien, atlikdamas solo pasirodymus, Waters‘as vis dar gauna didžiulį honorarą kartu su pajamomis, kurias gauna iš „Pink Floyd“. Taip pat prieš metus jis atkūrė savo leidybinį kontraktą su Vyriausybe, dėl kūrinių, kuriuos jis sukūrė būdamas „Pink Floyd“, ir savo solinės karjeros metu su „Warner/Chappell“. Dar daugiau – jis turi nekilnojamojo turto, verto 7 mln. dolerių.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

24. Lady Gaga

Amerikiečių dizainerė, aktorė, filantropė, verslininkė, dainų autorė ir atlikėja Lady Gaga jau yra sukaupusi turto, kurio vertė – 275 mln. JAV dolerių. Atlikėja, kurios tikrasis vardas – Stefani Joanne Angelina Germanotta, gimė 1986-aisiais Niujorke. Ji mokėsi Tisch‘o menų mokykloje, tačiau ją paliko dėl siekio tobulėti muzikinėje karjeroje. 2008-aisiais pasirodė jos debiutinis albumas „The Fame“.

Kritiškai vertintas kūrinys laikytas komercine sėkme. Parduota 146 mln. singlų ir 27 mln. įrašų visame pasaulyje, taip tapdami vienais geriausiai parduodamų pasaulyje. O ir atlikėjos pasiekimų sąrašas – gana nekuklus: keletas Pasaulio rekordų, įtrauktų į Gineso rekordų knygą, trys „Brit“ ir šeši „Grammy“ apdovanojimai, o kur dar daugybė kitų, gautų ne tik už nuopelnus muzikos srityje…

„Forbes“ ji buvo išrinkta į „Įtakingiausių pasaulio moterų šimtuką“, taip pat „TIME Magazine“ ją įvardija kaip vieną didžiausių įtaką žmonijai darančių asmenų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dhani Harrison ??? (@dhaniharrison) on

23. Dhani Harrison

Jis žinomas kaip Olivijos Harrison ir George‘o Harisson‘o, pagrindinio „The Beatles“ gitaristo sūnus. Yra vedęs Solveigą „Sola“ Karadottir. Mirus tėvui, Dhani‘s Harrison‘as dirbo kartu su Jeff‘u Lynne‘u užbaigiant paskutinį George‘o albumą, kuris pavadintas „Brainwashed“.

Šis albumas išleistas 2002-aisiais. Pirmųjų jo tėvo mirties metinių minėjimo proga, Dhani‘s dalyvavo koncerte, kurį organizavo Ericas Claptonas. Jame taip pat pasirodė tokie žinomi atlikėjai ir George‘o Harrisono draugai kaip Ringo Starr, Paulas McCartney, Ravis Shankaras, Billis Prestonas, Ericas Claptonas, Jimas Keltneris, Joe Brownas, Tomas Petty ir Jeffas Lynne.

Jis turi turto, kurio vertė – 275 mln. JAV dolerių.

22. L.A. Reid

Šio atlikėjo turtas vertinamas 300 mln. dolerių. Reid‘as geriausiai žinomas kaip „LaFace Records“ bendraįkūrėjas. Šiuo metu jis yra „Epic Records“, kuri priklauso „Sony Music Enterntainment“, generalinis direktorius ir pirmininkas. 1980-aisiais Reid‘as prisijungė prie R&B grojančios grupės, kuri vadinosi „The Deele“.

Žinomiausias jo kūrinys – 1988-aisiais išleistas hitas „Two Occasions“. Jis pasiekė „Billboard Hot“ šimtuko dešimtąją vietą. Taip pat L.A. Reid‘as prisidėjo prie daugelio muzikantų karjerų augimo. Pats atlikėjas žavėjosi savo darbu. 2006-aisiais, šeštuosiuose „BMI“ apdovanojimuose kartu su atlikėju Babyface buvo įvertintas kaip „BMI Ikona“.

Tais pačiais 2006-aisiais jis susišlavė išvis 18 „BMI“ apdovanojimų. Reid‘as kartu su Babyface sukūrė keletą R&B stiliaus kūrinių, taip pat laimėjo tris „Grammy“. 2013-ųjų „Grammy Salute to Industry Icons“ apdovanojimuose jis buvo pagerbtas už savo gyvenimo nuopelnus kuriant ir padedant įrašinėti kitiems atlikėjams.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sting (@theofficialsting) on

21. Sting

Pastaruosius keletą dešimtmečių, tik vieno iš Stingo įrašų buvo parduota mažiau nei 20000 kopijų. Šiandien šio atlikėjo sėkmės atneštas turtas vertinamas 300 mln. JAV dolerių.

Jo kelias į žvaigždes prasidėjo atlikėjui iš Niukastlo persikėlus į Londoną ir įkūrus grupę „The Police“ kartu su Stewartu Copelandu ir Henriu Padovaniu 1977-aisiais. Grupė sukūrė tokius topų karalius kaip „Every Breath You Take“, „Roxanne“ ir „Message In a Bottle“.

Stingo solinė karjera pakilo į aukštumas vos tik šiam išleidus savo pirmąjį įrašą, „The Dream of the Blue Turtles“, kuris pasirodė 1985-aisiais. Jis ne kartą pateko į „Billboard“ topus, surengė ne vieną pasaulinį koncertų turą ir pelnė daugybę pagyrų ir įvairių apdovanojimų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bon Jovi (@bonjovi) on

20. Bon Jovi

Savo šlovės jis susilaukė įpusėjus aštuoniasdešimtiesiems, kai roko grupės „Bon Jovi“, kurios nariu buvo, kūriniai „Slippery When Wet“ ir „New Jersey“ sulaukė multiplatininių pardavimų skaičių. Taip pat jis žinomas dėl savo sukurtos dainos „Blaze of Glory“, kuri nuskambėjo filme „Jauni ginklai 2“, ir pelnė „Grammy“ statulėlę už „Geriausią dainą“.

Išsipildžius siekiui išleisti solinį kūrinį, 1992-aisiais grupė „Bon Jovi“ atsikūrė ir išleido albumą „Keep the Faith“, tačiau tuo pačiu slapyvardžiu pasivadinęs grupės lyderis tęsė savo asmeninius darbus per du dešimtmečius, pavyzdžiui, 1997-ųjų solinis albumas „Destination Anywhere“.

Grupėje 1999-aisiais įvykus sudėties pokyčiams, buvo pradėta dirbti ties nauju įrašu. Kitais metais pasirodęs grupės albumas „Crush“ sulaukė didžiulės sėkmės visame pasaulyje, daugiausia dėl dainos „It‘s My Life“, kurios bendraautoris – švedų prodiuseris Maxas Martinas, 2001-aisiais įgijęs humanitarinių mokslų daktaro laipsnį.

Bon Jovio turtas šiandien siekia 300 mln. dolerių.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gene Simmons (@genesimmons) on

19. Gene Simmons

Žydų ir amerikiečių kilmės rokenrolo legenda, grupės „KISS“ bosistas Gene‘as Simmons‘as turi turto, kurio vertė – taip pat 300 mln. JAV dolerių.

Nors Simmons‘as išpopuliarėjo kaip kraują liejantis, ugnimi besispjaudantis ir bosu grojantis demonas, jaunystėje grojęs nepopuliarioje sunkiojo metalo grupėje, šis etapas nepaliko ryškesnio pėdsako. Vaikystėje jis su mama iš Izraelio išvyko gyventi į JAV, Niujorką.

Jis įsisuko į daugelį projektų: rašė autobiografiją („Kiss & Make-Up“), leido savo žurnalą („Gene Simmons‘ Tongue“), sukūrė savo drabužių liniją („Gene Simmons‘ Dragonfly“), vedė TV laidą „Hit Men“, taip pat kalbėjo apie savo įrašų linijos atkūrimą, aktoriaus karjerą ir net apie savo TV laidos „The Gene Simmons Show“ kūrimą. 2004-aisiais dalyvavo atsisveikinimo koncertų ture ir išleido savo solinį kūrinį „***HOLE“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neil Sedaka (@neilsedaka) on

18. Neil Sedaka

Neilas Sedaka – žinomas dainininkas, kompozitorius ir pianistas, kurio turtas siekia 300 mln. dolerių. Šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje jis buvo itin populiarus, o jo karjera truko net penkis dešimtmečius.

Savo sėkmę dainininkas laiko savo mamos nuopelnu, kadangi ši jaunystėje sūnų nuoširdžiai palaikė ir dirbo 2 darbus tam, kad šis galėtų mokytis muzikos. Kita jos pamaina truko 7 savaites, kadangi papildomos pamokos buvo Sedakos mokytojo pasiūlymas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Keith Richards (@officialkeef) on

17. Keith Richards

Anglų muzikantas ir dainų autorius Keithas Richardsas turi turto, kurio vertė – 340 mln. dolerių. Išpopuliarėjo kaip britų roko grupės „Rolling Stones“ narys.

Keturiolika kūrinių, kuriuos Richardsas parašė kartu su Micku Jaggeriu savo grupei, žurnalo „Rolling Stone Magazine“ buvo įtraukti į „Geriausių visų laikų dainų“ 500-uką. 1993-aisiais Keith‘as Richards‘as buvo išrinktas į Dainų autorių šlovės alėją.

Baigęs karjerą grupėje, jis pasuko į solinę karjerą. Jo debiutinis albumas „Talk Is Cheap“ pripažintas auksiniu. 1992-aisiais pasirodė antrasis jo albumas, „Main Offender“. Kaip ir pirmasis, taip ir šis sulaukė pasisekimo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bruce Springsteen (@springsteen) on

16. Bruce Springsteen

Amerikiečių įžymybė, dainų autorius ir humanistas Bruce‘as Springsteenas yra sukaupęs turto, kuris vertas 345 mln. JAV dolerių.

Scenoje jis pasirodo jau nuo 1965-ųjų. Priklausė grupei „Steel Mill“. Jo talentas kuriant dainas padėjo gauti pasiūlymą iš „Columbia Records“ 1972-aisiais, ir tai tapo jo šuoliu į šlovę.

Springsteenas buvo nominuotas 49-iems „Grammy“ apdovanojimams, 20 iš jų nugalėjo. 1999-aisiais pateko į Rokenrolo šlovės alėją, o 2013-aisiais buvo paskelbtas „MusiCares“ metų žmogumi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ringo Starr (@ringostarrmusic) on

15. Ringo Starr

Žymusis „The Beatles“ narys Ringo Starras, kuris dar pristatomas ir kaip britų muzikantas, būgnininkas, atlikėjas ir dainų autorius, per savo karjerą sukaupė turtų, kurie šiandien vertinami 350 mln. JAV dolerių. Dar prieš tapdamas žymiosios ketveriukės iš Liverpulio nariu, savo muzikinę karjerą Starras pradėjo grodamas su tokiais muzikantais ir grupėmis kaip Edis Claytonas ir „The Clayton Squares“ bei Rory Stormas ir „The Hurricanes“.

Išėjus iš „The Hurricanes“, Johnas Lennonas 1962-aisiais pakvietė jį prisijungti prie „The Beatles“, su kuriais išleido tokius kūrinius kaip „Yellow Submarine“, „Love Me Do“, „Difficult Day‘s Night“ ir „Let It Be“. Pasekdamas Lennono pavyzdžiu ir palikęs grupę, Starras 1970-aisiais išleido du solinius kūrinius. Tuo pačiu metu jis grojo būgnais ir Johno Lennono ir George‘o Harrisono kūrinių įrašuose.

1989-aisiais jis įkūrė „Ringo Starr & His All Starr Band“ grupę, su kuria sėkmingai koncertuoja iki šiol. Bitlų būgnininkas 2009-aisiais uždirbo nemenką sumelę iš žymiosios ketveriukės katalogo išleidimo, o vėlesniais metais jo muzikinis verslas Londone taip pat gavo milijoninį pelną.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger) on

14. Mick Jagger

Britų atlikėjas ir dainų autorius seras Michaelas Philipas „Mickas“ Jaggeris turi turto, kuris vertas 360 mln. JAV dolerių. Jis labiausiai žinomas kaip roko grupės „The Rolling Stones“ vokalistas.

Taip pat Mickas Jaggeris vaidino ir režisavo keletą filmų. Jo gebėjimai pasirodyti buvo įvardyti kaip „atvėrę lytinio vyriškumo apibrėžimus ir taip padėję pamatus savęs išradimui ir jausminiam plastiškumui, kurie šiuo metu yra neatsiejama šiuolaikinės jaunimo kultūros dalis.“

1985-aisiais Jaggeris išleido savo pirmąjį solinį albumą „She‘s the Boss“. 2003-aisiais jis buvo įšventintas į riterius. 2009-aisiais prisijungė prie eklektiškos grupės „SuperHeavy“. Su sąraše esančiais 147-iais pasirodymais ir 4 su puse milijono žmonių, apsilankiusių juose, paskutinis „The Rolling Stones“ turas truko dvejus metus ir uždirbo daugiau nei pusę milijardo dolerių.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

13. Taylor Swift

Net jei atidžiai nesekate pramogų industrijos tikriausiai bent viena ausimi esate girdėję Taylor Swift vardą ir bent viena akimi stebite jos muzikinės karjeros vingius. Taylor Swift (29) – JAV kantri ir pop muzikos atlikėja, dainų autorė bei iki 2016 metų net dešimt kartų apdovanota „Grammy“ apdovanojimuose. 2019 metais dainininkė pristatė savo naująjį albumą „Lover“, du singlus bei buvo tituluota turtingiausia 2019-tųjų žvaigžde. Žurnalas „Forbes“ skelbia, jog Taylor Swift uždirbo daugiau nei 185 mln. dolerių ir užkopė į pirmą „Celebrity 100“ sąrašo vietą. Dainininkės pajamos 2019-taisiais išaugo net 131 proc. Daugiausiai pelno dainininkei atnešė koncertinės gastrolės „Reputation“, sutartis su „Republic Records“ bei koncerto transliacijos internetu portale „Netflix“. Atlikėjos turtas vertinamas 360 mil. dolerių.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

12. Beyoncé

Atlikėja Beyoncé net tik itin sė koncertuoja, jai priklauso ir drabužių linija, Ivy Park, kurią ji išleido kartu su Top Shop kompanija. 2019 metais Paryžiuje esantis Luvras sumušė muziejaus lankomumo bangą, kurią labiausiai pakėlė vaizdo klipas „Apeshit“, nufilmuotas tuščiame Luvre, kurį sukūrė JAV muzikos atlikėjų pora Beyoncé ir Jay-Z pažymėdami pirmąjį savo bendrą albumą.

Muzikinis klipas suteikė daug laiko muziejaus šedevrams, pvz: Théodore Géricault „Medūzos plaustas“ (1818–1919), Jacques-Louis David „Madame Récamier portretas“ (1800), ir žinoma, Leonardo da Vinci „Mona Liza“ (1503–06). Muziejus apibūdino muzikinį vaizdo įrašą kaip „dovaną kai kuriems didžiausiems muziejauje eksponuojamiems kūriniams“. Beyoncé turtas vertinamas 400 mil. dolerių.

View this post on Instagram

A post shared by Jimmy Buffett (@jimmybuffett) on

11. Jimmy Buffett

Šio amerikiečių dainininko, dainų autoriaus, rašytojo ir verslininko turtas siekia 430 mln. dolerių. Daugiausia pelno jis gauna iš muzikos kūrimo, dainavimo, tekstų rašymo ir savo įmonių.

Savo muzikinę karjerą Jimmis pradėjo mokykloje. Perėjęs į Šv. Ignacijaus mokyklą grojo trombonu koledžo muzikinėje grupėje. Įstojęs į Auburno universitetą, pradėjo groti gitara.

Jo muzikinė karjera pradėjo kilti Nešvilyje 1968-aisiais, kai jis galėjo įrašyti savo pirmąjį albumą, „Down to Earth“. Po keleto metų kantri muzikos atlikėjas Jeff W. Jerry kartu su Buffettu skrido į KeyWest, kur Jimmis įsitvirtino kaip nerūpestingas paplūdimio vyrukas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coldplay?☀️ (@coldplay) on

10. Coldplay

Britų alternatyviojo roko grupė vertinama 475 mln. JAV dolerių. Pripažinimo grupė sulaukė 2000-aisiais, kai išleido dainą „Literary“.

Vėliau išleistas debiutinis albumas „Parachute“, kuris buvo nominuotas „Mercury“ apdovanojimui. Po poros metų grupė įrašė antrąjį albumą „A Rush of Blood to the Head“, kuris sulaukė daugybės įvairių įvertinimų, pvz., „NME“ Metų albumo apdovanojimo, o singlas „Clocks“ laimėjo „Grammy“ už geriausią 2003-iųjų įrašą.

2005-aisiais pasirodė trečiasis grupės albumas „X&Y“, kuris buvo geriausiai parduodamu pasaulyje. Ketvirtasis studijinis grupės albumas „Viva la Vida or Death and All His Friends“ (2008 m.) laimėjo tris „Grammy“ apdovanojimus ir tapo perkamiausiu pasaulyje. 2011 m. grupė išleido penktąjį studijinį albumą „Mylo Xyloto“, kurio vertinimai varijavo tarp teigiamų ir mišrių, ir jis užėmė pirmąsias vietas 34 šalių albumų topuose bei tapo geriausiai parduodamu 2011 m. roko albumu. 2014 m. „Coldplay“ išleido šeštąjį studijinį albumą pavadinimu „Ghost Stories“, o 2015-aisiais pasirodė naujausias albumas, „A Head Full of Dreams“. Abu paskutinieji albumai sulaukė teigiamų atsiliepimų ir pirmavo internetinių pardavimų platformose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elton John (@eltonjohn) on

9. Elton John

Anglų roko atlikėjas, dainų autorius, kompozitorius, pianistas ir, karts nuo karto, aktorius seras Eltonas Herculesas Johnas turi turto, kuris 2015-aisiais buvo vertinamas 480 mln. JAV dolerių. Jis – antras turtingiausias dainininkas Jungtinėje Karalystėje.

Per savo keturis dešimtmečius besitęsiančią karjerą jis pardavė daugiau nei 250 milijonų savo albumų kopijų, ir tai reiškia, kad jis yra vienas sėkmingiausių visų laikų atlikėjų. Produktyvus dainų rašytojas ir ryškus atlikėjas turi net 30 hitų, karaliavusių įvairiuose Top 40 tarp 1970-ųjų ir 1982-ųjų. Jis turtingas, jis įžymus ir dosnus – seras Eltonas Johnas jau ilgą laiką aukoja įvairioms menų, medicinos ir humanitarinės pagalbos labdaros organizacijoms.

Remiantis „Sunday Times“ sudarytu sąrašu, dabartinės jo 23,2 mln. siekiančios aukos reiškia, kad jis yra devintas dosniausias žmogus Jungtinėje Karalystėje. Jo milijoninė sėkmė leidžia jam rengtis puikiais rūbais ir puošti namus gėlėmis, tačiau dainininkas yra atsidavęs filantropas. Nuo 2004-ųjų hito „Rocket Man“ atlikėjas jau yra paaukojęs 180 mln. svarų sterlingų, taip pat jis dažnai atlieka pasirodymus sergantiesiems AIDS ir vėžiu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emilio Estefan (@emilioestefanjr) on

8. Emilio Estefan

Šio muzikos prodiuserio, atlikėjo, dainininko ir verslininko turtas, paskutiniais duomenimis, siekia įspūdingus 500 mln. JAV dolerių. Jis taip pat žinomas kaip dainų autorės, dainininkės ir aktorės Glorijos Estefan vyras.

Taipogi jie turi dvi rezidencijas: The Cardozo Majamio paplūdimyje ir d‘Este Vero paplūdimyje. 2009-aisiais jie tapo pirmaisiais, įsigijusiais mažą nuosavybės dalį NFL rungtyniaujančios komandos „Miami Dolphins“. Komisionierius Jeanas Monestime 2014-aisiais Estefaną paskyrė specialiuoju Miami Dade ambasadoriumi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna) on

7. Madonna

Pop karalienės turtas vertinamas 580 mln. dolerių.

Kaip muzikos superžvaigždė, Madonna suderino gebėjimus, kruopštumą ir negailestingą savireklamą tam, kad išaugtų į vieną ištvermingiausių ir įžymiausių dvidešimtojo amžiaus atlikėjų. Ji savo pirmąjį albumą išleido 1983-aisiais, taip krisdama į gatvės popmuzikos glėbį. Bėgant laikui, ji visada buvo žingsniu priekyje įkūnydama savo personažus: šokių aikštelės karalienė, baladžių atlikėja, kaubojė, paslaptingųjų Rytų ryšininkė, senstanti Dietricho stiliaus vilioklė.

Nuo tada, ji pardavė daugiau nei 300 milijonų įrašų ir Gineso rekordų knygoje yra įvardijama kaip geriausiai įrašus parduodanti atlikėja moteris. Madonnos meistriškas gebėjimas naudoti savo atvaizdą ir žiniasklaidą, sujungtas su nuovoka versle, karūnuoja ją viena savotiškiausių veiksmų atlikėja pramogų pasaulyje. Nors šiandien jos pardavimai klesti nebe taip, kaip seniau, jos koncertų lankomumas vis dar muša pasaulio rekordus, pasiekę milijardo dolerių pelną per jos trisdešimtmetį trunkančią karjerą. Jos portfolio sudaro keletas kompanijų, meno dirbiniai, nuosavybė ir filmų režisavimas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Dre (@drdre) on

6. Dr. Dre

Superprodiuseris, reperis Andre „Dr. Dre“ Youngas sukaupė turto, verto 770 mln. JAV dolerių. Savo turtus jis padidino dėl „Aftermath“ įrašų studijos vardo, „Beats“ ausinių serijos ir HP nešiojamųjų kompiuterių linijos.

2011-ųjų rugpjūčio 11 d. Dr. Dre tariamai pardavė 50% „Beats Electronics“, ausinių gamintojų firmos, Taivanio įmonei „HTC“ už 310 mln. JAV dolerių. Labiau nei bet kuris kitas reperis, Dr. Dre buvo atsakingas už atsitraukimą nuo „Avant-noise“ ir už visuomenės priešo politinę poziciją bei „Boogie Down Productions“ už senojo repo ritmą.

Vietoj to, Dr. Dre pasuko į gangsterių repo stilių. Dr. Dre nuo 1996-ųjų yra vedęs Nicole Threatt. „Beats Audio“ 2014-aisiais buvo nupirkta kompanijos „Apple“ už 3 milijardus dolerių, ir taip Dr. Dre šoktelėjo į turtingiausio hiphopo kultūros žmogaus poziciją, prisivydamas ilgalaikius lyderius Diddy ir Jay-Z. Teigiama, kad neatskaičius mokesčių jis gavo 650 mln., ir taip jo bendra turto vertė išaugo iki 740 mln.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diddy (@diddy) on

5. Sean Komb

Amerikiečių reperio bei prodiuserio turtas vertinamas 825 mln. JAV dolerių.

Muzikos industrijoje Seanas Kombas geriau žinomas kaip Puff Daddy. Savo reperio karjerą jis pradėjo nuo savo pirmojo albumo, „No Way Out“, kurio singlą „Can‘t Nobody Hold Me Down“ išleido 1997-aisiais. Albumas buvo nominuotas 5 „Grammy“ apdovanojimams, ir 1998 m. laimėjo geriausio metų repo albumo prizą. Jis turėjo du restoranus, „Justin‘s“ Niujorke ir Atlantoje, tačiau jie užsidarė 2007-aisiais ir 2012-aisiais.

Taip pat 2008-aisiais jis įsigijo „Enyce“ drabužių liniją iš Luz Clairborne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Herb Alpert (@officialherbalpert) on

4. Herb Alpert

Amerikiečių muzikantas Herbas Alpertas turi turto, verto 850 mln. JAV dolerių. Iš anuomet aštuonmečio berniuko šiandien išaugo įrašų kompanija, kuri pavadinta žymaus atlikėjo vardu ir susijusi su jo grupe „Herp & Alpert“. Jis gimė Kalifornijoje, ten mama jį išmokė groti smuiku. 1952-aisiais tarnavo armijoje, kur įvairių ceremonijų metu jam tekdavo groti, taigi jo gebėjimai tik augo.

Išėjęs į atsargą, metėsi į savo muzikinės karjeros pusę. Padėjo kitiems muzikantams siekti sėkmės, taip pats pelnydamas daugybę apdovanojimų už savo gyvenimo nuopelnus, įskaitant ir 2012-aisiais gautą apdovanojimą iš Baracko ir Michellės Obamų rankų. Taip pat verta paminėti, kad jis – aktyvus labdaros organizacijų dalyvis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I AM NOT JAY-Z (@jayz.co) on

3. Jay-Z

Amerikiečių reperis ir verslininkas Shawnas „Jay-Z“ Carteris turi turto, kurio bendra vertė – 1 milijardas JAV dolerių.

2007-aisiais Jay-Z išleido maždaug 204 mln. vertės „Rocawear“ drabužių liniją, 2008-aisiais pasirašė dešimties metų trukmės ir 150 mln. dolerių vertės kontraktą su „Live Nation“, turi Naujojo Džersio „Nets“ klubo akcijų ir reklamos įmonę „Translation“. Jo memuarai pavadinimu „Decoded“ 2010-ųjų lapkritį pasirodė knygynuose; į verslo sritį orientuota biografija, „Empire State of Mind“, parašyta „Forbes“ rašytojo Zacko O‘Malley Greenburgo, pasirodė kovą. Pardavė maždaug 100 milijonų savo įrašų kopijų, laimėjo 21 „Grammy“ apdovanojimą ir daugybę kitų nominacijų bei prizų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrew Lloyd Webber (@andrewlloydwebber) on

2. Andrew Lloyd Webber

Britų miuziklų kompozitorius per gyvenimą sukaupė turto, kuris vertinamas 1,2 mlrd. dolerių. Kensingtone, Londone gimęs kompozitorius savo turtus susikrovė kurdamas muziką trylikai miuziklų, keletą variacijų, porą filmų partitūrų ir lotyniškas „Requiem“ mišias.

1992-aisiais užsidirbo riterio vardą, kuris užtvirtino begalę iki tol gautų apdovanojimų – 3 „Grammy“, „Oskaras“, 7 „Oliver“ apdovanojimai, „Auksinis Gaublys“ ir 14 „Ivor Novello“ apdovanojimų. Keletas žinomiausių jo kūrinių: „The Music of the Night“, „I Don’t Know How to Love Him“, „Don’t Cry for Me, Argentina“ ir „You Must Love Me“.

Jo kompanija, „The Really Useful Group“, laikoma viena didžiausių teatro operatorių Jungtinėje Karalystėje, ir ypač Londone. Keletas JK gamintojų gavo įmonės leidimus ir organizavo nacionalinius turus. Webberis yra Londono Meno mokyklų Prezidentas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paul McCartney (@paulmccartney) on

1. Paul McCartney

Paulas McCartney – pasaulinio garso grupės „The Beatles“ buvęs narys. Šis britų kompozitorius, dainų autorius, atlikėjas ir net keleto muzikinių instrumentų virtuozas, teigiama, turi turto, kuris vertas 1,28 mlrd. JAV dolerių.

Prieš jo žibančią solinę karjerą, draugai jį žinojo kaip vieną iš bitlų, kartu su Johnu Lennonu, George‘u Harrissonu ir Ringo Starru. Tačiau jo karjera smarkiai pasikeitė po to, kai jam teko padirbėti būtent su Johnu Lennonu. Po grupės iširimo, McCartney pradėjo solinę karjerą. Su žmona Linda ir Denny Laine‘u įkūrė grupę „Wings“.

Paulas McCartney išleido daugiau nei 100 singlų, pardavė 100 milijonų albumų, 60 iš jų – auksiniai. JK Topų istorijoje šis atlikėjas įvardijamas kaip labai sėkmingas dainų autorius. Šventuoju vadinamas atlikėjas Paulas McCartney rokenrolo šlovės alėjoje įamžintas 1999-aisiais.

Taip pat skaitykite: TOP 10 visų laikų geriausių muzikinių vaizdo klipų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: