© Šarūnės Steiblytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Nedidelė, tačiau labai jauki vieta sugrąžinanti į senus laikus bei leidžianti pasimėgauti plataus asortimento patiekalais su draugais ar šeima.

,,1995 metais, kovo 26 dieną, Kaune duris atvėrė 25 vietų kavinė „Varnelė“. Augome būdami kartu su Jumis. Džiaugėmės keramikės Noros molinėmis varnomis. Tobulėjome kulinarinėje erdvėje. Palengva kopėme laiptais aukštyn. 2003 metais duris atvėrė jau 40 vietų kavinė „RETRO avenue“.“ Štai ką atskleidžia pati kavinės svetainė, tačiau atėjo metas visa tai paanalizuoti detaliau.

Vieną iš šalčiausių rudens vakarų, pilvui grojant nežinomas melodijas, po paskaitų nusprendžiau save palepinti ne namie gamintu maistu, o nueiti kur nors į jaukią kavinukę, kur galėsiu skaniai užkąsti bei atsipalaiduoti. Ir štai beeinant nuo Soboro išgirdau ausiai malonius garsus. Susidomėjusi paėjau dar kelis žingsnius ir priešakyje pastebėjau jaukią vietelę pavadinimu ,,Retro“, skleidžiančią mielą tarpukario muziką. Štai taip ir nusprendžiau vakarą praleisti čia.

© Šarūnės Steiblytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Užėjusi pasijutau gan keistai, dėl netradicinės muzikos bei aplinkos. Atrodo, lyg bučiau išejusi iš 21 – ojo amžiaus ir įžengusi į 20 – tojo pradžią. Nužvelgusi atidžiau, pastebėjau, jog beveik visos patogiausios vietos jau užimtos, tačiau neprarasdama budrumo pavyko įsitaisyti prie didelio lango šalia įėjimo. Vos spėjau nusirengti iškart priėjo padavėja nešina meniu bei pasiteiravo ar iškart ko nors norėčiau. Nusprendžiau palaukti bei pasižvalgyti po meniu, kuris taip pat solidžiai derinosi su visa kavinukės aplinka: rudas odinis viršelis su išties gražiai įkomponuotu užrašu ,,Retro“.

Meniu buvo pilnas pačių įvairiausių patiekalų, tačiau norėjau ko nors lengvo ir sotaus, todėl nusprendžiau užsisakyti vištienos užkepėlę su daržovėmis bei dienos sriubą.

Ilgai nedvejojusi vėl atėjo padavėja maloniu balsu klausdama „ar jau išsirinkote?“

© Šarūnės Steiblytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Sriubą atnešė itin greitai –  neteko laukti net penkių minučių. Nustebino tai, jog prie sriubos atnešė ir nemažą duonos riekę, nes kitose kavinėse dažniausiai to nesulauksi.  Išvaizda buvo išties patraukli bei maloni , tačiau  skonis  niekuo neišskirtinis: paprastos pievagrybių su bulvėmis ir žirneliais sriubos. Kadangi buvau išalkusi lėkštė greit ištuštėjo.

Antrojo patiekalo laukti teko kiek ilgiau: apie 12 minučių. Laukdama žvalgiausi aplink ir staiga akys užkliuvo už dailios sienos padabintos rusvais įvairių damų paveikslais. Jie išties gražiai įsipaišo į visą kavinės aplinką bei suteikia jaukumo. Įsiklausiau į muziką, kuri primena senesnius, senelių laikus su Antanu Šabaniausku bei suteikia ramumo pojutį. Pažvelgusi pro langą ir pamačiusi skubančius, sušąlusius žmones suprantu, jog ne veltui atėjau čia. Į šiltą, jaukią vietelę, kur laikas sustoja.

Po apmąstymų bei žvalgymosi pagaliau sulaukiau ir antrojo patiekalo. Išvaizda taip pat daug žadanti bei atskleidžianti ypatingą kruopštumą, tačiau paragavusi porą kasnių supratau, jog kažko trūksta. Suvalgiau, tačiau su mintimi, jog ar vištienoje ar daržovėse visgi yra trūkumų, kurie neleidžia iki galo mėgautis maistu. Kadangi kainos buvo gan nedidelės nesitikėjau nieko ypatingo (vištiena – 10.99 , sriuba – 5Lt.)

Pasistiprinusi ir sulaukusi sąskaitos vėl sugrįžau i niūrų bei  dar labiau vakarėjantį rudens vakarą.

© Šarūnės Steiblytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 3: Paprasti patiekalai eiliniams pietums, tačiau su tikrai išvaizdžiu patiekimu.

Aplinka 4: Elegantiška bei subtili, visiškai pateisinanti kavinės pavadinimą. Viduje ir lauke grojanti muzika sukuria išskirtinę bei ramią atmosferą.

Aptarnavimas 4: padavėja maloni, draugiškai bendrauja su klientais, tačiau kiek lėtoka.

Verta apsilankyti 3: Tai vieta, kur galima greitai ir nebrangiai pavalgyti, o tie, kurie mėgsta išskirtinumą kavinės aplinka turėtų palikti įspūdį, tačiau tie kurie nori ypatingai skanių ir išdaigingų pietų čia eiti nerekomanduočiau. Kavinėje galite pasikviesti draugą ar draugę ramiam vakarui ar kavos puodeliui.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: