Austėja Landsbergiene / Facebook.com archyvo stop kadras

Didžiausią sostinėje privačių vaikų darželių verslą valdančią UAB „Kibirkštis“ akcininkę, edukologę Austėją Landsbergienę sostinės darželinukų tėvai  kaltina arogancija ir noru pasipelnyti sunkmečio sąlygomis.

Šią savaitę žiniasklaidą vilniečių laiškas, kuriame šie paviešino vykusias diskusijas – tiek tarp tėvų, tiek su UAB „Kibirkšties“ valdomos UAB „Vaikystės sodas“ administracija ir pačia A. Landsbergiene. Taip pat pasidalinta laišku gautų sutuoktinių iš sūnaus darželio administracijos, kuriame rašoma, jog „nematant galimybių tolesniam bendradarbiavimui“, įstaiga nuo šių metų kovo 25-os dienos nutraukia ugdymo sutartį su šeima dėl mažamečio jų sūnaus ugdymo „dėl nepagarbaus tėvų elgesio įstaigos atžvilgiu“.

Vienas iš laišką gavusių sutuoktinių teigia, kad A. Landsbergienę užpykdė jo prašymas pagrįsti įstaigos administravimo išlaidas, kurios, pasak jo, yra neproporcingos ir turėtų būti mažintinos, taip palengvinant ir įmokų tėvams naštą.

Naujienų portalui 15min.lt atsiųstame „Vaikystės sodo“ komentare teigiama, jog ikimokyklinio amžiaus vaikų ugdymo procesas įstaigoje nebuvo nutrauktas. Jį darželis perkėlė į nuotolinę erdvę, t.y. dviejų – šešerių metų vaikams būdavo vedami užsiėmimai kompiuterio pagalba nuotoliniu būdu, pageidaujantiems – užduotys pateikiamos atspausdintos. Įstaiga taip pat pati pasiūlė sumažinti tėvų mėnesio įmokas 15 procentų.

Su šiuo pasiūlymu tėvai nesutinka, teigdami, kad nuotoliniam ugdymui mažamečiams sunku sukaupti dėmesį, tėvai priversti mokėti mokestį už darželį, tuo pačiu metu ieškant auklės vaiko priežiūrai namuose.

Atsakydama į kilusius kaltinimus ir tėvų pasipiktinimą A. Landsbergienė savo socialinio tinklo profilyje patalpino įrašą, kuriame pasisakėi apie nesutarimus tarp tėvų ir „Vaikystės sodo“ prabilusius tėvus: „Žinoma, jie formuluoja tarsi būtų teisūs, bet iš tiesų tai, kaip rašė viena mama, išgirdusi, kad jie taip elgiasi – yra apgailėtini. Man keisčiausia, kad jie nepalaukė nė dienos, jau nekalbu apie savaitę ar dvi. Tarsi nebūtų ateities. Tarsi mes viską pamiršime. Po to, žinoma, jie bus pirmi, kurie pasipiktins, jei Sodelyje, neduokdie, nebus jų mylimos mokytojos. Iš tiesų apgailėtini, nes ką jie padarė ar ruošiasi padaryti, kad ta mokytoja galėtų likti?!” – klausia A. Landsbergienė.

Penktadienio vakarą darželis  „Vaikystės sodas“ priėmė sprendimą stabdyti veiklą ir neimti mokesčio karantino metu. Mėnuo šiame darželyje kainuoja 527 eurus,  iš kurių 100 eurų apmoka sostinės savivaldybė.

A. Landsbergienė, žurnalo „TOP 500“ vertinimu, tarp  turtingiausiųjų šalies žmonių užima 258-ą vietą. Jos valdomas turtas 2018-ais metais įvertintas 12,8 milijono eurų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: