© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Didieji statybų rangovai renovacijos procese sako dalyvauti neketinantys – nedidelės darbų apimtys jų nedomina, informuoja portalas 15min.lt.

Statybų bendrovės “Merko statyba” generalinis direktorius Saulius Putrimas sako, kad didelėms įmonėms renovacijos atlikimo darbų viešųjų pirkimų konkursuose konkuruoti su mažomis yra beveik neįmanoma, ypač kai svarbiausias renovacijos darbų atlikimo kriterijus tampa kaina, o ne kokybė.

“Hanner” vadovas Arvydas Avulis atkreipia dėmesį, kad renovacijos darbus vykdančiai bendrovei darbus atlikus nekokybiškai ir bankrutavus, už broką neatsakytų niekas – gyventojai liktų be garantinio aptarnavimo.

Įstatymo pataisos, kurios esą leistų išspręsti garantijos problemą – profesinės rizikos civilinės atsakomybės draudimas bendrovėms. Draudimo atveju bendrovei bankrutavus už jos klaidas atsakytų draudėjai. Tokioms pataisoms, pasak A.Avulio, pasipriešino statybininkų asociacija ir draudimo įmonės.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sako, kad AM šiuo metu kaip tik ruošia saugiklius, padėsiančius užtikrinti, jog darbai bus atlikti kokybiškai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: