© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pamažu didėjantis vidaus vartojimas taps dar viena svarbia ekonomikos varomąja jėga greta eksporto, kuris artimiausiu metu gali susidurti su naujais iššūkiais, teigia ūkio ministras Evaldas Gustas.

“Reikia gerokai diversifikuoti mū sų eksportą, ieškoti naujų rinkų. Didžiulį potencialą matyčiau Kinijoje. Nors kai kas mėgino man įkąsti dėl kelionės į Malaiziją, ši šalis taip pat yra milžiniška rinka. Neišsemtos galimybės ir užatlantėje. Reikia keisti požiūrį. Artimose rinkose verslui jau sunku plėstis”, – interviu “Lietuvos žinioms” sakė ūkio ministras.

Jo teigimu, Lietuvos eksportui svarbios rinkos – Rusija, Baltarusija – traukiasi, jos absorbuos vis mažiau lietuviškų prekių, todėl reikia gerokai diversifikuoti eksportą, ieškoti naujų rinkų.

Siekiant supaprastinti verslo sąlygas Lietuvoje, ant E.Gusto, ketinama supaprastinti licencijų, leidimų išdavimą, mažinti licencijų skaičių.

“Licencijos bus išduodamos pagal du modelius – D ir G. Pagal D modelį įmonei pakaks pranešti atsakingai institucijai, kad ji imsis licencijuojamos veiklos, pridėti reikiamus dokumentus ir jau kitą dieną, nelaukiant dabar įprastų 30 dienų, galės pradėti veiklą. G modelis būtų taikomas tais atvejais, kai iš anksto galima sumažinti riziką tikrinant, ar įmonė turi patalpas, sąlygas ir galimybes vykdyti licencijuotą veiklą”, – sakė ūkio ministras.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: