© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Baltarusijos kapitalo mažmeninės prekybos tinklui “Fresh Market” teismas trečiadienį iškėlė bankroto bylą

Vilniaus apygardos teismas “Fresh Market” bankroto administratoriumi paskyrė Dianą Rumbutienę, BNSpranešė teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Vaida Bytautė.

Teismo nutartis per 10 dienų nuo priėmimo gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Vilniaus apygardos teismas taip pat nusprendė areštuoti “Fresh Market” nekilnojamąjį ir kitą ilgalaikį materialų turtą. Nustatyta, kad turto areštas galioja iki nutarties dėl bankroto iškėlimo įsiteisėjimo dienos.

Prašymą iškelti “Fresh Market” bankroto bylą rugpjūčio pradžioje pateikė tinklo vadovas Saulius Urbonas ir bendrovė “Belvedere prekyba”, teismas abu prašymus sujungė į vieną bylą.

Prekybos tinklas “Fresh Market” tiekėjus rugpjūčio pradžioje paragino skubiai atsiimti prekes ir netrukus uždarė jam priklausančias parduotuves. Iš viso Lietuvoje “Fresh Market” priklauso 26 parduotuvės.

Rinkos ekspertų vertinimu, “Fresh Market” žlugimo priežastimi tapo neapgalvota plėtra ir nuostolingas elektroninės prekybos projektas.

Kol kas neskelbiama, kokios yra “Fresh Market” skolos. Neoficialiomis BNS žiniomis, alkoholiniais gėrimais prekiaujančiai “Belvedere prekybai” žlungantis prekybos tinklas skolingas apie 200 tūkst. eurų.

“Fresh Market” tinklo akcininkai yra Sergejus Litvinas ir Vladimiras Vasilko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: