© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kaliningrado merija sulaukė paraiškos spalio 19-osios pavakarę Taikos prospekte surengti protesto mitingą, o “Facebook” socialinio tinklo vartotojai savo piktogramas masiškai ėmė keisti lietuviškos varškės ar jogurtų atvaizdais.

Paraiškoje mitingui, kurią “Facebook” socialiniame tinkle paskelbė Municipalinės apygardos deputatų tarybos narys Romanas Juchnovecas, teigiama, jog mitinge turėtų dalyvauti 200 žmonių.

R.Juchnovecas savajame tinklaraštyje rašo: “Šiuo metu Kaliningrado “Facebook” vyksta kažkas neįtikėtino. Visa mano juosta, kurioje – beveik 2000 žmonių, staiga virto lietuviškos pieno produkcijos galerija. Taip kaliningradiečiai protestuoja prieš pieno produktų įvežimo iš Lietuvos draudimą”.

“Prie akcijos prisijungs ir “VKontakte” tinklo vartotojai, ir Kaliningrado internetas taps panašiu į prekybos centrą. Labai šauniai gavosi. (…) Be to, mes pradedame ruoštis protesto akcijoms. Žmonės logiškai supranta, kad Maskva, vykdydama savo nevykusią draudimo politiką, pirmiausia trukdo gyventi beveik milijonui Kaliningrado srities gyventojų. Taip kad mąstysime, kaip sostinę į protą atvesti”.

Portalo “Novyj Kaliningrad” žurnalistė Oksana Maitakova rašo: “Mane išvis labai stebina žmonės, kurie tik galvoja, jog mielas varškinis protestas – tik dėl draudimo įvežti lietuviškus pieno produktus į Rusiją. Yra tokių, kurie problemos toliau varškės nemato… Deja ir ach, draugai. Po to, kai jūs liksite be atlyginimų, sustojus jūsų įmonėms dėl to, kad jos nesulaukė detalių, siųstų per Klaipėdos uostą, juokauti nebepasiseks”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: