© Eric Dufresne / Wikimedia Commons nuotr.

Kinijos ekspertai antradienį pradeda dviejų savaičių trukmės vizitą Lietuvoje, kurio metu vertins šalyje užaugintų galvijų eksporto į Kiniją galimybes.

Kinijos inspektoriai lankysis keliuose galvijų ūkiuose, susipažins su ūkinių gyvūnų laikymo sąlygomis, šėrimo, gydymo ir kitais procesais, įvertins Klaipėdos jūrų uosto ir Klaipėdos regione esančio galvijų karantino centro pasiruošimą ir technines galimybes galvijų eksportui, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

“Esu tikras, kad vizito metu surinkta informacija turės lemiamos reikšmės priimant teigiamus sprendimus ir jau neužilgo mūsų ūkininkai ir pieno perdirbėjai galės pradėti gyvų galvijų ir pieno produktų eksporto rinkų Kinijoje paieškas”, – pranešime sakė Veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius.

Anot jo, rugsėjo pradžioje taip pat turėtų įvykti antrasis Kinijos ekspertų vizitas dėl pieno produktų eksporto.

Šiais metais susitarimai dėl kiaulienos ir jautienos eksporto pasiekti su Juodkalnija ir Hongkongu, dėl jautienos – su Bosnija ir Hercegovina bei Tunisu, dėl pieno produktų – su Čile ir Argentina, dėl žuvininkystės produktų – su Brazilija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: