© Vilmanto Ramono nuotr./KaunoZinios.lt

Lietuvos ekonomika šiais metais augs kiek mažiau nei prognozuota anksčiau, – 2,6-2,8 proc. teigia premjeras. Pasak jo, besikeičiančią ekonominę situaciją valdantieji ketina aptarti politinėje taryboje.

“Kalbėsimės ir apie tai, kad ekonominė prognozė yra keičiama. Biudžete, kuris yra Seime patvirtintas ir planuojant biudžeto pajamas ir išlaidas, buvo vadovautasi principu, kad mūsų ekonomika augs 3,4 proc. Mes manom, kad šiais metais ekonomika Lietuvoje tikriausiai augs nuo 2,6 iki 2,8 proc. Tai politikai turi elgtis labai atsakingai ir vyks pokalbis apie tai, ar mes visi suprantame vienodai padėtį”, – interviu LRT radijui antradienį sakė Algirdas Butkevičius.

Abejones dėl BVP augimo prognozių anksčiau išsakė ir finansų ministras Rimantas Šadžius. Jis gruodžio pabaigoje sakė manąs, jog ekonomika2015 metais augs 2,7-2,9 proc.

Finansų ministerija pernai rugsėjį prognozavo, kad šalies ūkis šiemet augs 3,4 proc., Europos Komisija – 3,1 proc. SEB banko analitikas Gitanas Nausėda mano, kad pesimistiniu atveju šalies ūkio augimas kitąmet gali siekti 1,8-2 proc.

Pernai per 9 mėnesius šalies BVP augo 3,1 procento.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: