Žemaitijos pieno gamykla Vilniuje © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba ketina siųsti inspektorius į Lietuvos pieno perdirbimo įmones, pranešė jos vadovas Sergejus Dankvertas.

“Mes išanalizuosime visas šias įmones, tam iš “Rospotrebnadzor” pasiėmę visą medžiagą, ir automatiškai taip pat uždrausime tiekimą iš jų”, – žiniasklaidos atstovams sakė tarnybos vadovas.

“Veikiausiai bus taip, kad “Rosselchodnadzor” inspektuos šias įmones ir peržiūrės produkcijos tiekimo į Rusijos rinką galimybes”, – pabrėžė jis.

“Visa tai aptarsime su Lietuvos veterinarijos gydytoju (Jonu Miliumi – BNS), kuris dalyvaus parodoje Maskvoje “Zolotaja osen”, – pridūrė S.Dankvertas.

Jis nepasakė, kada “Rosselchoznazdor” inspektoriai gali atvykti į Lietuvą.

“Artimiausiu metu numatyta planinė inspekcija Estijoje, o vėliau gali būti organizuota neplaninė inspekcija Lietuvoje”, – sakė S.Dankvertas.

Jo manymu, lietuviškų pieno produktų tiekimo į Rusiją sustabdymas reiškia tai, kad Lietuvos veterinarijos tarnyba pradėjo nepakankamai griežtai kontroliuoti eksportuojamą produkciją.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: