Organizatorių archyvo nuotr.

Namų jaukumas dažniausiai yra neatsiejamas su šiluma. Nors tai atrodo neišvengiamas klausimas tik šaltuoju sezonu, tačiau ir vasarą jis būna reikalingas dėl įvairiausių priežasčių. O tiems, kuriems tenka vandenį šildytis patiems, vandens šildytuvai užtikrina karštą vandenį, kuris taip pat svarbus ne tik žiemą.

Gausus įvairaus tipo šildytuvų pasirinkimas suteikia galimybę rinktis pagal kiekvieno unikalią situaciją. Tad kokią šildymo įrangą rinktis?

Šildytuvai

Šildytuvai – vienas greičiausių būdų sušildyti patalpas. Platus pasirinkimas leidžia patenkinti įvairius poreikius – nuo efektyvumo ir kompaktiškumo iki dizaino.

Infraraudonųjų spindulių šildytuvai – šiuolaikiškas būdas šildytis ne tik patalpose, bet ir dažnai pasirenkamas sprendimas terasoms.

Efektyvūs konvektoriai skirti norintiems greitai sušildyti patalpas, o jų mobilumas ir kompaktiškumas leidžia šildytis bet kur ir bet kada, nes yra lengvai transportuojami.

Tepaliniai radiatoriai, primenantys tradicinius visiems pažįstamus radiatorius, pasirenkami norint sušildyti didesnę erdvę. Taip pat juos galima perkelti į skirtingas būsto vietas ir ant jų galima džiovinti drabužius.

Ventiliatoriniai mini šildytuvai, skirti mažoms patalpoms, yra lengvi, paprastai perkeliami ir talpinami bei nereikalauja didesnių investicijų.

Radiatoriai

Populiariausi aliuminio, ketaus ar plieno centrinio šildymo radiatoriai, priklausomai, kaip patalpoje yra išvedžioti vamzdžiai, gali būti šoninio ar apatinio pajungimo, t.y. grindyse. Aliuminio radiatoriai būna įvairių dydžių, yra ilgaamžiai ir nebrangūs. Plieniniai pasižymi itin aukšta kokybe ir stiliumi. O ketaus radiatoriai, nors ir rečiau sutinkami, pasižymi ypatingu ilgaamžiškumu.

Elektriniai ir grindiniai konvektoriai veikia konvekcijos būdu – virš įkaitusio paviršiaus susidariusia srove perneša labai didelį procentą šilumos. Šie šildytuvai skiriasi savo galingumu bei turimom papildomom funkcijom, tokiom, kaip LED indikatoriai ir panašiai.

Židiniai

Kieto kuro, biokuro ar elektriniai židiniai ir ugniakurai sukuria ypatingą jaukumo jausmą. Įvairūs dizaino sprendimai patiks tiek šiuolaikiškiems, tiek tradicijas mėgstantiems.

Biokuro židiniai neskleidžia jokių dūmų ir kvapų bei sukuria itin natūraliai atrodančią liepsną. Tačiau bene svarbiausias tokių židinių privalumas yra tas, kad nereikia rūpintis dūmtraukiais.

Mažiau natūralumo suteikiantys, tačiau taip pat nereikalaujantys jokio kuro, yra elektriniai židiniai. Jų nereikia valyti ir yra mėgiamas mėgstančių papuošti namus.

Šildymo katilai

Pigu.lt šildymo katilai bei akumuliacinės talpos yra gana dažnas pasirinkimas, norinčių pasirūpinti kokybiška namų šiluma.

Granuliniai katilai yra efektyvūs ir laiką taupantys. Granulės palieka mažiau pelenų bei išskleidžia daugiau šilumos. Tad tai ne tik ekonomiška, bet ir ekologiška.

Kaip prietaisai, dujiniai katilai yra bene pigiausias variantas, tačiau svarbu turėti prieigą prie gamtinių dujų. Pats šildymas gali būti kiek brangesnis, tačiau jis nereikalauja absoliučiai jokios priežiūros. O pasirinkus kondesacinį dujinį katilą, bus galima sunaudoti mažesnį dujų kiekį dėl to, kad kondensacijos metu gauta energija yra sugrąžinama į šildymo sistemą.

Lengvai montuojami bei ganėtinai galingi elektriniai katilai dažnai pasitelkiami kaip papildomas namų šilumos šaltinis dėl pernelyg didelių elektros energijos kaštų. Tačiau trumpalaikiam naudojimu, taip pat nedidelėse patalpose tai gali būti gana patrauklus variantas, ypač, kai savo priežiūra prilygsta dujiniams katilams.

Vandens šildytuvai

Vandens šildytuvų asortimentas tikrai gana gausus. Momentiniai, tūriniai, kombinuoti bei įvairūs kitokie vandens šildytuvai patenkins įvairius vartotojų poreikius.

Pigu.lt elektriniai boileriai skiriasi savo dydžiu ir galingumu. Taip pat yra paprastai montuojami bei lengvai naudojami.

Momentinis elektrinis boileris išsiskiria tuo, kad yra montuojamas prie pat krano, po kriaukle ar kitose vietose, ir veikia tik jį atsukus, tad tai tikrai gana ekonomiškas variantas. Tačiau norint naudotis karštu vandeniu skirtingose būsto vietose, reikėtų kiekvienoje jų montuoti po atskirą įrenginį.

Malkinis ar kito kieto kuro šildytuvas gali padėti sumažinti elektros sąnaudas.

Dar viena šiuolaikinė naujovė – vandens šildymas saulės energija. Galbūt pradinė investicija gali priversti suabejoti, tačiau tai išties pakankamai greitu metu atsiperkantis bei itin tvarus sprendimas.

Užsakymo NR. KMC220160

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: