Šių metų birželio 18–19 d. ūkio ministro Evaldo Gusto vadovaujama delegacija San Fransiske (JAV) vykusiuose susitikimuose su JAV patekimo į rinką centro (US Market Access Centre) vadovu Alfredo Coppola, „Rocket Space“ viceprezidente rinkodarai Asleigh Harris, Stanfordo universiteto pasaulinių programų vadove Rebecca Edwards, organizacijos „SRI International“ ir NASA padalinio vadovais aptarė galimybę Lietuvos aukštųjų technologijų įmonėms bendradarbiauti ir vykdyti bendrus projektus su JAV bendrovėmis ir organizacijomis, veikiančiomis Silicio slėnyje. Ūkio ministras „SRI International“ tyrimų instituto ir NASA padalinio vadovus pakvietė į šių metų rugsėjo mėnesį Vilniuje vyksiantį inovacijų forumą „Innovation drift“.

Pasak ūkio ministro E. Gusto, per susitikimą su JAV patekimo į rinką centro vadovu Alfredo Coppola pristatyti strateginiai Ūkio ministerijos tikslai ir Lietuvos inovacijų sistema, aptartos Lietuvos įmonių galimybės įsitvirtinti JAV rinkoje. Susitikime kalbėta ir apie JAV patekimo į rinką centro ir Ūkio ministerijos bendradarbiavimo galimybes Lietuvoje, siekiant stiprinti Lietuvos pradedančiųjų įmonių sektorių.

JAV patekimo į rinką centro mentoriai teikia pagalbą Europos technologijų įmonėms, norinčioms savo veiklą vykdyti JAV. Šiame centre konsultuojamos ir atrinktos Lietuvos įmonės, įsteigtos per Ūkio ministerijos projektus.

Per susitikimą su „Rocket Space“ viceprezidente rinkodarai Asleigh Harris aptartos Lietuvos įmonių bendradarbiavimo su „Rocket Space“ galimybės. „Rocket Space“ – tai vienas didžiausių technologijų akseleratorių San Fransiske, 2014 metais per Ūkio ministerijos projektus jame veiklą vykdė dvi Lietuvos įmonės.

Ūkio ministro vadovaujama delegacija su „SRI International“ tyrimų instituto vadovais kalbėjo apie bendradarbiavimą stiprinant inovacijų sistemą Lietuvoje. Aptartos realios galimybės Lietuvos įmonėms dirbti su JAV partneriais verslumo ugdymo, aukštųjų technologijų eksporto ir inovatyvios pramonės skatinimo srityse. E. Gusto teigimu, šis bendradarbiavimas leistų Lietuvos verslui ir mokslui kurti aukštos didelės pridėtinės vertės produkciją, plėtoti naujausias technologijas, skatinti diegti inovacijas ir didinti konkurencingumą.

„SRI International“ – tai nepriklausoma organizacija, vykdanti mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros veiklą pagal JAV Vyriausybės ir pramonės įmonių užsakymus. „SRI International“ veikla skatina atsirasti naujas pramonės šakas ir produkciją, kuri daro įtaką kasdieniam žmonių gyvenimui.

Per vizitą NASA padalinyje kalbėta apie galimybę stiprinti Lietuvos kosmoso sektorių ir bendradarbiauti su NASA agentūra vykdant bendrus projektus kosmoso srityje, taip pat aptarta abiejų įstaigų inicijuota Lietuvos studentų stažuočių programos NASA agentūroje eiga.

San Fransiske ūkio ministro vadovaujama delegacija lankėsi inovacijų agentūroje „Nordic Innovation House“ ir didžiausio socialinio tinklo „Facebook“ buveinėje. Su pastarosios kompanijos atstovais tartasi dėl Lietuvos mažųjų įmonių verslumo skatinimo galimybių, taip pat pristatyta investicinė aplinka Lietuvoje.

JAV E. Gusto vadovaujama delegacija taip pat lankėsi Filadelfijoje, kur susitiko su Kanados Manitobos provincijos ekonomikos ministru Kevinu Chiefu, dalyvavo gyvybės mokslų forume „Bio International Convention 2015“ ir Lietuvos pristatymo renginyje, kuriame susirinko Lietuvos gyvybės mokslų sektoriaus esami ir potencialūs partneriai iš JAV, Japonijos, Vokietijos, Švedijos ir kitų valstybių.

Ūkio ministro E. Gusto vadovaujamą delegaciją JAV sudarė Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros, VšĮ „Versli Lietuva“, Ūkio ministerijos, mokslo ir verslo atstovai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: