Organizatorių archyvo nuotr.

Jei turite jums priklausantį verslą, tai – kiekviena jūsų diena turėtų būti skirta jo puoselėjimui, vystymui bei plėtojimui. Tačiau taip pat nereikėtų pamiršit, kad verslo vertinimas – ne ką mažiau svarbus procesas. Kas tai ir kuo jis svarbus? Kuo remiantis vykdomas verslo vertės apskaičiavimas? Į šiuo klausimus ir kviečiame sužinoti atsakymus. 

Kas yra verslo vertinimas?

Tai – paslauga, kurią teikia verslo vertintojai. Šios paslaugos metu yra nustatoma įmonės verslo (ar jos versle turimų nuosavybės interesų) rinkos vertė konkrečiai datai. 

Kuomet ir dėl kokių priežasčių verta atlikti verslo vertinimą?

Pirmiausia reikėtų pabrėžti, kad verslo vertinimą galima atlikti bet kada, nelaukiant jokių išskirtinių įvykių, tiesiog tam, kad verslo savininkas (arba kuris nors iš bendrasavininkių), sužinotų esamą vertę. Tačiau tuo atveju jei įmonės viduje ar išorėje vyksta kokie nors pasikeitimai, siekiama įgyvendinti kokius nors pokyčius, planus, tokiu atveju, verslo vertinimas yra tiesiog būtinas procesas, po kurio sužinoma tiksli ir aiški informacija, susijusiu su verslo verte bei padedant priimti geriausius sprendimus.

Kaip yra vykdomas verslo vertės apskaičiavimas?

Verslo vertės apskaičiavimas ir šiam procesui pasitelkiami principai, yra tiksliai bei aiškiai apibrėžti vertinio metodologijoje. Metodai – griežtai reglamentuoti, vis dėlto, reikia apžymėti, kad skirtingi vertinimo specialistai juos gali pritaikyti skirtingai. Na, o pats geriausias sprendimas – kai naudojamos net  kelių rūšių analizės. Tokiu atveju, yra įtraukiama bei palyginama daugiau skirtingų duomenų, tad ir galutiniai rezultatai būna gerokai tikslesni.

Kokie yra pagrindiniai vertinimo metodai?

Galima išskirti pagrindinius vertinimo metodus, tai: pajamų metodas, lyginamasis metodas bei abiejų metodų darinys. 

Kiek kainuoja turto vertinimo paslaugos?

Pateikti tikslaus atsakymo negalima, kadangi kiekvienu atveju kaina yra individuali, nustatoma įvertinus įmonės dydį, turimą turtą ir t.t. Bet kokiu atveju, turto vertinimas – ypač puiki investicija, suteiksianti daugiau aiškumo ir konkretumo apie įmonę. Daugiau apie šį pasirinkimą galite sužinoti užsukę į vertintojas.lt

Užsakymo Nr. KMC210032

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: