Organizatorių archyvo nuotr.

Penktadienį, rugsėjo 30-tą dieną visi norintys išgirsti patarimų karjeros ir motyvacijos klausimais rinkosi į Kauno Žalgirio areną. Ten nuo vidurdienio, 13 val. prasidėjo konferenciją „No limits“ („Jokių ribų“). Be abejo, susirinkusieji labiausia laukė paskutinio pašnekovo Niko Vujičičiaus kalbos, bet iki jo buvo ne ką mažiau įdomių pranešimų apie motyvaciją ir karjeros patarimus. Toliau straipsnyje išsamiau sužinosite apie įvairias įžvalgas motyvacijos link, bet vienas bendras teiginys, kuris pasikartodavo bene kiekvieno kalbėtojo kalboje – tai, kad norint ko nors pasiekti būtina „išeiti iš komforto zonos“.

Paslaptys ieškantiems savo talento

Lektorius Algirdas Karalius yra greitojo mokymo ekspertas ir motyvatorius. Todėl savo kalbą pradėjo ne nuo kalbų, o nuo praktikos. Anot jo, pirmasis žingsnis norint atrasti savo užslėptą talentą – mokėti savo gerąja energija pasidalinti su kitais. Antras žingsnis, ieškantiems savo mėgstamos veiklos – gebėti išsiaiškinti ir suprasti, kokios veiklos nemėgstate. Bandote  „susipažinti“ su savo užslėptu talentu – išbandykite keturis metodus ir suprasite, ar tikrai darote tai, kas tinka Jūsų asmenybei.

no-limits

Organizatorių archyvo nuotr.

Pirmas, kad jei galima pasigirti geriausiais rezultatais dirbant tą darbą – tai mūsų talentas, antras – veikla Jums patinka, todėl tobulėti ties ja, sužinant dar naujų dalykų – greitas ir įdmus užsiėmimas, trečias – noras išmokti naujų dalykų siekiant profesionalumo toje srityje ir ketvirtas – kitų žmonių nuomonė, kad esate Jums tinkamoje srityje. Beje, verta prisiminkite, kad talentas – tik galimybė pasiekti savo svajonę. Lektorius mokė, kad norint ko nors pasiekti, dažnai pritrūksta motyvacijos arba ryžto išeiti iš komforto zonos. Kadangi žmogui yra labai svarbūs dalykai tai patogumas ir ryžtas veikti.

2

Organizatorių archyvo nuotr.

Pomėgis gerti biržų pieną atvedė iki sporto

Stipriausias pasaulio žmogus – Žydrūnas Savickas renginio metu atskleidė, kokia šio sporto sėkmės paslaptis. Biržuose užaugęs sportininkas jau vaikystėje gyveno sveiką gyvenimo būdą, todėl alaus jis gerdavo labai retai, nes turėjo kitą daug labiau skanesnį gėrimą – tai pieną. Žydrūno mama dirbo pieninėje ir šio gėrimo jis galėdavo gerti iki soties. Sportininko nuomone, pienas ir sveika mityba vaikystėje turėjo įtakos, kad šiuo metu jis yra geriausias sportininkas pasaulyje, o ne tik Biržuose.

3-darius-cibonis

Asmenybių tipai norintys pokyčių

Pardavimų profesionalas Darius Čibonis, kuris savo išmintimi ir patarimais dalinasi jau nuo 1995 metų, ir padeda tiek įmonėms, tiek žmonėms kaip profesionaliai pristatyti save ir savo idėjas. Specialistas aiškino, kad būtina perprasti tris asmenybių tipus. Pirmasis – skundikai (pikti ir nepatenkinti esamu gyvenimu). Antrasis – lankytojai (įmonės vadovas nori, kad Jūs tobulėtumėte, o darbuotojui – atrodo, kad jis šioje veikloje yra geriausias ir viską atlieka puikiai ). Trečiasis – klientai (niekada nebijo keistis ir tobulėti). Taigi tik perpratę asmenybės tipą galima jam patarti, kokie žingsniai būtini toliau keliaujant tikslo link. Turėdami tikslą būtina nusistatyti datą, kada jį pasiekti, nes kitaip niekaip prie jo nepavyks priartėti. Kitas svarbus žingsnis – analizuoti save atsakant į klausimą, kodėl man įdomi ta veikla. Galiausia, susidėlioti žingsnius kaip ir ką darysiu, kad pasiekčiau savo tikslą.

4-liana-mogisaite

Organizatorių archyvo nuotr.

Trys svarbiausi motyvacijos etapai

Liana Mogišaitė – 14 metų turinti Europoje ir Azijoje turinti mokymų trenerė. Konferencijoje kalbėdama apie motyvaciją pasidalino, kokie yra motyvacijos etapai. Pirmasis – mes visada žinome, ko norime gyvenime, kokia veikla mus ir skatina pakilti nuo žemės. Antrasis – kartais pritrūksta motyvacijos, todėl norint išvengti šio etapo motyvuojant, kad ši veikla ar tikslas naudingi pagal trečią etapą. Visi žinome, kad svajones ir tikslus sugalvojame patys, vadinasi, jos atsiranda mūsų smegenyse. Taigi tik patys esame atsakingi kaip jas nuteiksime veikti ir mąstyti – pozityviai ar negatyviai.

6-ignas-staskevicius

Organizatorių archyvo nuotr.

Būdai, kaip atrasti savo talentą

Verslininkas ir rašytojas Ignas Staškevičius pasakojo apie karjeros ypatumus. Pasak Igno, karjera tėra tik kilimas tam tikroje srityje ar patinkančioje veikloje – versle arba darbe, o sėkmė – tai veiksmas, kuris niekaip nepriklauso nuo Jūsų mėgstamos  veiklos. Taigi ieškant savojo talento reiktų prisiminti keturis metodus, kurie padės atsakyti į kiekvienai asmenybei itin svarbius klausimus gyvenime – kas aš esu?, ko aš noriu?, kas man sekasi?, kas man patinka? Pirmasis – įkvėpimas, antrasis – bendravimas, trečiasis – susikaupima, ketvirtas – ištvermė.

7

Organizatorių archyvo nuotr.

Laistytuvas ar didinamas stiklas

Lektorius Boris Grundl, kuris dabar skaito motyvacinius pranešimus tokioms garsios įmonės kaip – Deutche Bank, BMW, DaimlerChrysler, Novartis pasakojo, ko reikia norint tapti savo galvos bosu – sutelkti dėmesį į esmę, interpretuoti ir analizuoti savo veiklą, mokytis iki nesąmoningo išmanymo, svarbu ne tik žinoti, ko nori, bet ir mokėti realizuoti tą veiklą ir nepamiršti svarbiausio, kad turėtume mažiau deginti ir daugiau laistyti. Asmenybe  reikia rūpintis taip pat kaip ir gėle, kad ji žydėtų ir skleistųsi. Kokios savybės išduoda, kad Jūs esate žmogus-laistytuvas? Jums svarbu – rezultatai, atsakomybė, aiškumas, ginčai ir pasitikėjimas. Taigi darote viską, kad tik Jūsų „vidinė asmenybės gėle“ žydėtų. Priešingai elgiasi žmogus, kurį galima lyginti su didinamuoju stiklu. Tokiam svarbu – statusas, populiarumas, saugumas ir harmonija.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: