Organizatorių archyvo nuotr.

Miegamasis palėpėje – erdvė, kuri tiesiog sužavi savo jaukumu. Pirmieji saulės spinduliai, krentantys pro erdvius stoglangius, minkštas pledas ant lovos ir garuojantis arbatos puodelis – ryto derinys, nepaliekantis abejingų. Norint sukurti tokį kambarį, reikia nemažai pasistengti, o ypač tuomet, kai viskas pradedama nuo pagrindų. Taigi, kaip įgyventi tokią svajonę ir sukurti kvapą gniaužiantį rezultatą?

Pirmasis žingsnis – tinkama izoliacija

Siekiant, kad palėpėje įrengtas miegamasis ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų tinkamas gyventi, vertėtų pasirūpinti tinkama šilumos izoliacija. Įprastai šioje namo dalyje žiemomis būna pakankamai šalta, o vasaromis – ypač karšta. To išvengti padeda stogo apšiltinimas. Toks techninis sprendimas naudingas visam namui, nes dėl to sumažėja suvartojamos energijos kiekis.

Pasirūpinus tuo, galima pereiti kito svarbaus žingsnio – garso izoliacijos. Palėpėje ji itin aktuali. Gulėdami ant lovos tikriausiai nenorėtumėte klausytis ant stogo dangos krentančių lašų, šakelių ar kankorėžių (jei netoliese auga eglės, pušys) skleidžiamo triukšmo. Garsas gali sklisti ir iš apačioje esančių kambarių, todėl šiuo atveju svarbu pasirūpinti ir tinkamu grindų įrengimu. 

Interjero stilius – individualus pasirinkimas

Būdų, kaip apipavidalinti naująjį kambarį, yra gausybė. Pasirinkimas priklauso nuo kiekvieno individualių norų. Vertinant bendras tendencijas, palėpėje įrengtuose miegamuosiuose dažniausiai vyrauja šviesios spalvos. Balansas išgaunamas naudojant skirtingas tekstūras. Tai apima tiek apdailą (sienas, lubas, grindis), tiek baldus ir aksesuarus. Tam, kad įsivaizduoti būtų paprasčiau, pateikiame keletą pavyzdžių.

Šviesos pripildytas miegamasis su plytų siena

Jei mėgstate natūralumą ir kontrastingas medžiagas, jums turėtų patikti miegamasis su oranžinių plytų siena. Prie jos puikiai dera balta spalva, todėl erdvė išlieka pakankamai šviesi. Tokiame interjere gražiai atrodo lovos su šiek tiek aukštesnėmis kojelėmis. Renkantis baldo spalvą rekomenduojama atkreipti dėmesį, kad ji būtų švelni, pastelinė, pavyzdžiui, smėlio, rožinė arba balta. Tam, kad kambarys neatrodytų nykus ir tuščias, šalia galima pastatyti medinį staliuką arba atviro tipo lentynėlę. Jei norisi daugiau gyvybės, galima panaudoti ir žalius augalus.

Jauki erdvė su ryškiu akcentu

Medinės dramblio kaulo spalvos lubos, tokios pat spalvos siena ir lubos – erdvė, kurioje ypatingai dera tamsiai ruda lova. Šalia jos galima pastatyti tamsios medienos staliuką arba konsolę. Nors šiuo atveju sukuriama visiškai kitokia aplinka nei aptarta anksčiau, miegamasis atrodo labai jaukiai. Žemės spalvų kontrastas suteikia ypatingo žavesio ir tarsi grąžina į praeitį. Tokiame kambaryje patariama nevengti dekoratyvinių rusvų atspalvių pagalvėlių. Jos patraukliai atrodo tiek ant lovos, tiek ant klasikinio stiliaus fotelio.

Senovinė aplinka, pripildyta elegancijos

Galbūt vos tik pagalvojus apie palėpėje įrengtą miegamąjį prieš akis iškyla didžiulė lova su žemę siekiančia patalyne? Šalia jos tiesiog matote elegantiškais gėlių raštais puoštą fotelį ir derantį staliuką? Tuomet verta apsvarstyti galimybę įsirengti vintažinio stiliaus kambarį. Jame galite pastatyti šviesią lovą su masyviu galvūgaliu. Renkantis medinius baldus pirmenybę patartina teikti tamsioms spalvoms, kurios padeda suteikti aplinkai kontrasto. Senovinis miegamasis neįsivaizduojamas ir be gėlių raštų. Jie gali puošti tiek dekoratyvines pagalvėles, tiek fotelius ar pufus.

Neutrali erdvė, kurioje vyrauja skirtingos tekstūros

Neutralios spalvos toli gražu nėra nuobodžios. Viskas priklauso nuo to, kaip jos pateikiamos. Patalpoje, kurioje vyrauja balti, dramblio kaulo ir kiti itin švelnūs tonai, rekomenduojama naudoti kuo daugiau skirtingų tekstūrų. Jos atsiskleidžia per įvairias detales, tokias kaip pagalvėlės ant lovos, pledai. Verta nepamiršti ir skirtingų baldų apmušalų – tiek vienspalvių, tiek raštuotų.

Ir tai tik keletas interjero idėjų, kurias galite panaudoti kurdami savo svajonių miegamąjį. Pasitelkite įvairaus dizaino baldus bei aksesuarus ir planus paverskite realybe.

Užsakymo Nr. KMC190108

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: