Jurgita Šiugždinienė. ELTA / Dainius Labutis

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė apgailestauja, kad dėl jai mestų kaltinimų tenka aiškintis premjerei Ingridai Šimonytei. J. Šiugždinienė akcentuoja, kad teiginiai, jog ji į ministro postą atėjo su 13 tūkst. eurų siekiančiu krepšeliu yra visiška netiesa. Pasak jos, šios lėšos buvo išnaudos per dvejų metų laikotarpį.

„Gaila, kad visuomenėje nuaidėjo informacija, kad aš išėjau į ministro pareigas su kažkokiu krepšelio 13 tūkst. Tai yra absoliuti netiesa, tai, jei skaidriname, tai skaidrinkime sąžiningai. Tai yra beveik dvejų metų darbas“, – antradienį žurnalistams Seime teigė J. Šiugždinienė.

„Kiekvieną mėnesį aš gavau po maždaug 680 eurų, vidutiniškai nuo 500 iki 800 eurų veiklai padengti. Tai yra dvejų metų laikotarpis. Ir apie jokius 13 tūkst. krepšelius neturėtų iš viso būti kalbama“, – pridūrė ji.

Ministrė apgailestauja, kad dėl visos šios situacijos tenka aiškintis premjerei. J. Šiugždinienė taip pat patikino labai vertinanti Vyriausybės premjerės išsakytą pasitikėjimą ja.
„Tikrai pateikiau prašymą patikti ataskaitas – ataskaitų laukiu. Neturiu, ką slėpti. Taigi, kai bus ataskaitos, tai bus ataskaitos“, – akcentavo J. Šiugždinienė.

ELTA primena, kad abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai praėjusios savaitės ketvirtadienį visuomenininkas A. Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai neskaidriai įsisavino beveik 14 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak valstybės vadovo Gitano Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko, prezidentas, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.
Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: