Ketinama prisidėti prie Nacionalinio konferencijų biuro steigimo
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Sparčiai augančius turistų iš užsienio srautus kasmet skaičiuojantis Kaunas ketina žengti dar vieną žingsnį į priekį.

Kartu su Ūkio ministerija, Vilniumi, Druskininkais, Birštonu ir Neringa šiais metais ketinama įsteigti Nacionalinį konferencijų biurą.

Pasaulyje itin populiarus dalykinis turizmas, apimantis konferencijų, forumų, parodų ir kitų tarptautinių renginių lankymą, Lietuvoje vaidina vis svarbesnį vaidmenį. Skaičiuojama, jog į tokio pobūdžio renginius atvykstantys užsieniečiai išleidžia vidutiniškai 4 kartus daugiau pinigų už paprastus, savo laisvalaikį užsienyje leidžiančius turistus.

Siekiant dar labiau paskatinti konferencijų turizmu vadinamo dalykinio turizmo plėtrą Lietuvoje, šiais metais ketinama įsteigti Nacionalinį konferencijų biurą. Į Ūkio ministerijos kvietimą prisidėti prieš šio biuro steigimo kartu su Vilniumi, Druskininkais, Birštonu ir Neringa atsiliepė ir Kauno miestas.

„Pastebime, kad tiek kurortuose, tiek ir didžiuosiuose šalies miestuose vyksta vis daugiau konferencijų. Nacionalinis konferencijų biuras galėtų pradėti veikti jau šių metų pavasarį. Ūkio ministerija parengs steigimo įstatus, o savivaldybių tarybos artimiausių posėdžiu metu turės priimti atitinkamus sprendimus“, – tvirtino ketvirtadienį Vilniuje vykusiame pasitarime dėl Nacionalinio konferencijų biuro steigimo dalyvavęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pasak specialistų, Nacionalinis konferencijų biuras yra būtina sąlyga siekiant, kad Lietuva taptų konferencijų turizmo lydere Baltijos regione. „Augant Lietuvos žinomumui, turime susitelkti į šią, pelningiausią turizmo sritį. Būtina suskubti, kad kuo daugiau tarptautinių renginių vyktų Lietuvoje jau 2012-2013 metais”, – akcentavo Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

„Paprastas turizmas neprilygsta dalykiniam turizmui. Teminės konferencijos pritraukia dalyvius, kurie išleidžia žymiai daugiau pinigų. Kurortai ir didžiausieji miestai tuo yra labai suinteresuoti“, – teigė A. Kupčinskas.

Kauno meras miesto savivaldybės administracijai yra pavedęs Kauno turizmo informacijos centrą pertvarkyti į Kauno turizmo informacijos ir konferencijų biurą. Pertvarkyta įstaiga ne tik rūpinsis turizmo plėtra, tačiau ir sieks, jog Kaune vyktų kuo daugiau tarptautinių konferencijų bei panašaus pobūdžio renginių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: