Serveris
wikipedia.org archyvo nuotr.

Ne vienas, nusprendęs savo internetinei svetainei užsisakyti hostingo paslaugą, svarsto, kokį svetainės talpinimo planą pasirinkti. Tad, pateikiame keletą patarimų, kurie padės išsirinkti geriausią ir Jūsų poreikius labiausiai atitinkanti hostingo planą.

Vienas svarbiausių žingsnių yra išsirinkti hostingo paslaugų tiekėją. Prieš tai darydami, privalote apsvarstyti keletą kriterijų:

  • Nuspręskite, kokie Jūsų poreikiai ir lūkesčiai hostingui;
  • Sužinokite, kokie Jūsų serverio pasiekiamumo rodikliai;
  • Pasidomėkite, kokia yra Jūsų serverio valdymo administracinė panelė;
  • Atidžiai išnagrinėkite paslaugų teikimo sutartį bei atkreipkite dėmesį paslaugų teikimo sąlygas.
  • Pasidomėkite, kokias papildomas paslaugas gausite, užsisakius hostingo paslaugą;
  • Atkreipkite dėmesį į paslaugų kainas.

Poreikiai

Tikriausiai sutiksite, kad neišsiaiškinus savo poreikių, gali būti keblu pasirinkti tinkamą hostingo paslaugų tiekėją. Taigi, pradėkite galvoti apie pagrindinius kriterijus. Pirmiausia nuspręskite, kokio tipo svetainę norėsite susikurti, ar kokia jau yra sukurta. Taip pat svarbu pagalvoti apie tai, kokia turinio valdymo sistema naudositės: WordPress, OctoberCMS, Prestashop ar kitomis. Pagalvokite apie tai, kiek lankytojų tikitės sulaukti savo svetainėje. Išsiaiškinkite, ar Jūsų svetainė reikalauja tam tikros programinės įrangos. Šie paminėti faktoriai padės Jums suprasti, į ką privalote atkreipti dėmesį prieš renkantis hostingo paslaugų tiekėją.

Jeigu laikote save pradedančiuoju šioje srityje, vertėtų pasvarstyti apie bendrus svetainių talpinimo planus. Kai kurie hostingo paslaugų tiekėjai siūlo hostingą nemokamai. Tokiu atveju, tam tikrą laiką galėsite paslaugas išbandyti nemokamai. Tokius planus ne tik lengviau administruoti, bet ir jie kainuos Jums mažiau. Pasikeitus poreikiams, išaugus svetainės lankomumui, galėsite labai lengvai pasikeisti turimą planą į kitą.

Serverio pasiekiamumo rodikliai

Turint elektroninę svetainę, nieko nėra svarbiau, kaip serverio pasiekiamumas 24/7. Todėl reikia kruopščiai apgalvojus, išsirinkti tokį serverį, kuris būtų ir galingas, ir stabilus. Serverio pasiekiamumas 99,5 proc. ar daugiau – tai rekomenduojama norma ir siekiamybė. Jeigu serverio pasiekiamumas siekia mažiau nei 99 proc. – laikoma nepriimtinu.

Jeigu esate pradedantysis, vienas lengviausių būdų domėtis Jūsų serverio pasiekiamumo rodikliais yra monitoringo įrankiai. Tokius įrankius rasite internete nemokamai.

Serverio valdymo administracinė panelė

Labai svarbu pasirinkti tokią paslaugų valdymo panelę, kad ji būtų lengvai suprantama. Svarbu, kad vartotojas lengvai perprastų valdymo sistemą bei rastų visus hostingo valdymui reikalingus įrankius.

Paslaugų teikimo sutartis ir sąlygos

Būtina turėti omenyje, kad paslaugų teikimo sutartis ir sąlygos yra svarbios visu paslaugų naudojimosi laikotarpiu. Daugelis į sąlygas gerai neįsigilina, todėl naudojantis dažnai iškyla keblumu. Paslaugų naudojimosi sutartis bei sąlygos yra skelbiamos kiekvieno hostingo paslaugų tiekėjo puslapyje, tad prieš užsakant hostingo paslaugas, nuodugniai viską perskaitykite.

Papildomos hostingo palaikymo paslaugos

Labai svarbu pasidomėti, ar Jūsų pasirinktas hostingo paslaugų tiekėjas nuolatos daro duomenų kopijas. Kartais susiduriama su situacijomis, kada programuotojas padaro klaidų. Taip pat gali atsitikti taip, kad Jūsų svetainė bus nulaužta ir esanti informacija ir duomenys bus pažeisti. Tokiomis situacijomis gelbsti atsarginės duomenų kopijos.

Bendraujant su pasirinktu paslaugų tiekėju, galite paklausti tokių pagrindinių klausimų: ar daromos atsarginės kopijos, kaip dažnai jos daromos bei ar galima padaryti atsarginę kopiją valdymo panelėje? 

Labai svarbu atsižvelgti į tai, ar prireikus techninė pagalba Jums bus suteikta bet kuriuo metu. Atsiradus bet kokiems nesklandumams, svarbu greita, operatyvi ir profesionali pagalba.

Paslaugų kainos

Pasidomėkite, kokios sąlygos Jums bus suteikiamos, užsisakant paslaugą pirmaisiais metais. Įprasta, kad hostingo paslaugų tiekėjai siūlo tam tikras nuolaidas naudojantis jų paslaugomis pirmaisiais metais. Vėlesniu laikotarpiu, pratęsiant sutartį, mokama visa nurodyta suma.

Jeigu renkantis paslaugų tiekėją, atsižvelgiate į tam tikrus kriterijus, patariama žemos kainos nelaikyti prioritetų sąrašo viršuje. Įprastai pigias paslaugas siūlančios įmonės, siūlo ir prastesnės kokybės paslaugas: lėtesnę svetainių talpinimo paslaugą, prastesnį ir ne pakankamai profesionalų techninį aptarnavimą. Apie pasirinktą hostingo paslaugų tiekėją, patariame pasidomėti plačiau bei pasiklausyti ir rekomendacijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: