Klasikiniai baldai
vilgma.lt archyvo nuotr.

Šiomis dienomis turime galimybę rinktis iš pačių įvairiausių baldų variantų, todėl neretai žmonėms būna sunku nuspręsti, kokį stilių pasirinkti. Žinoma, į pagalbą galima pasitelkti interjero dizainerius, kurie sukurs ir labai unikalų interjerą. Tačiau tai nereikš, jog tokiuose namuose bus jauku, ypač jeigu neturite aiškios vizijos, kurią norėtumėte išpildyti su specialistų pagalba. Tokiu atveju bene universaliausias ir praktiškiausias pasirinkimas būtų klasikinis stilius. Ir ne veltui sakoma, jog klasika išlieka madinga visuomet. Taigi, ir taip įrengti namai bus jaukūs bei stilingi. Todėl net bėgant metams nereikės žvalgytis, kas madingiausia, ir kaip atnaujinti interjerą.

O kuriant šį stilių bene svarbiausią vaidmenį vaidina klasikiniai baldai, kurie užpildo namų erdvę ir suteikia jai išskirtinumo. Pagrindinis šių baldų bruožas yra natūralus medis bei įmantrios formos, smulkios detalės. Būtent jų visuma sudaro prabangos įspūdį. Tačiau tuo pačiu leidžia jaustis jaukiai. Taip sukuriamas interjeras, kuriame ne tik gera leisti laiką, bet ir galima drąsiai pasikviesti svečių. Kadangi šiam stiliui abejingų nėra ir jis praktiškai kiekvienam paliks įspūdį. 

Žinoma, toks būsto įrengimas reikalauja daugiau investicijų, negu renkantis alternatyvius stilius ir įprastus baldus. Tačiau tai yra savotiška investicija į ateitį, kadangi mados nuolat keičiasi, o klasikiniai baldai išlieka populiarūs visuomet. Be to, bėgant laikui natūralus medis nepraranda savo gerųjų savybių ir tampa tik dar labiau vertingesnis bei gražesnis. Ir net atsiradus kažkokiems pažeidimams jis gali būti lengvai atnaujinamas. Priešingai, negu iš kitų medžiagų pagaminti baldai, kurių tarnavimo laikas yra itin trumpas.

Labai svarbi kokybė

Daugelis žino, jog kokybiškas gaminys gali tarnauti žymiai ilgiau. Ir būtent dėl šios priežasties toks pasirinkimas praktiškai visuomet bus ekonomiškesnis. Tačiau klasikiniams baldams tai yra dar svarbesnis aspektas. Kadangi jie natūraliai siejami su prabanga bei aukšta kokybe. Būtent toks įvaizdis susidaro praktiškai kiekvienam pagalvojus apie klasikinį stilių. Todėl ir gaminiai turi jį pateisinti. Ir jeigu kažkoks kitas daiktas nebus toks kokybiškas, tai niekas to pernelyg nesureikšmins. Tačiau prastesnis klasikinio stiliaus baldas atrodys tikrai ne kaip ir tikrai nepapuoš interjero. Būtent todėl šio stiliaus gamintojai skiria itin daug dėmesio ir stengiasi užtikrinti, jog jų baldai būtų nepriekaištingi. Todėl jiems naudojamos geriausios medžiagos. O kuriant dizainą pasitelkiamas net ir rankų darbas bei daugybė prabangių puošybos elementų. Taigi, šiuo atveju kokybės reikalavimai baldams yra patys aukščiausi.

Kontrastingas stilius

Anksčiau buvo populiaru kurti vientisą namų interjerą laikantis tam tikros stilistikos. Tačiau šiomis dienomis vis dažniau galime pamatyti, jog žmonės nevengia eksperimentuoti ir namuose galima sutikti netgi labai skirtingus stilius. Pavyzdžiui, klasikiniai baldai yra derinami su moderniu interjeru. Ir toks derinys atrodo tikrai gerai, ypač jeigu vienas iš stilių neužgožia kito. Netgi priešingai, jie turėtų papildyti vienas kitą ir tokiu kontrasto principu sukurti jaukią namų atmosferą. 

Todėl nereikėtų atsisakyti vieno ar kito baldo vien todėl, jog jis gali netikti prie kitokio stiliaus interjero. Kadangi pakankamai nesunkiai galima juos suderinti. Lygiai tas pats galioja ir kuriant naują interjerą ir įsirenginėjant namus. Būtent toks variantas užtikrins, kad erdvė nebus monotoniška ir taip greitai nenusibos kaip pasirinkus vientisą ir labai aiškų stilių. Tad galima drąsiai eksperimentuoti ir suteikti sau laisvės kurti namų vidų tokį, koks atrodo gražiausias bei priimtiniausias.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: