lauko durys
tegodurys.lt archyvo nuotr.

Geros lauko durys – būtinos. Jos, kaip ir langai, namams suteikia daugiau saugumo, tuo pačiu padeda sukaupti namuose šilumą ir išvengti garsų, kurie yra mieste. Suprantama, kad lauko durys yra labai įvairios, tad reikia palyginti nemažai variantų ir kiekvienų jų funkcionalumą, kol pavyksta rasti geriausias.

Dažniausiai linksniuojamos medinės ir šarvuotos durys, kadangi jos yra pačios populiariausios. Lyginant labai svarbu imti visumą, kadangi žiūrėti tik kainas arba kokybę – nėra tikslu. Juk norisi, kad lauko durys namui ilgam laikui tarnautų, pasižymėti pačiomis geriausiomis savybėmis, galiausiai, kad kartą įsigijus geras duris daugelį metų nebetektų sukti galvos dėl smulkmenų ir tuo pačiu nereiktų daug priežiūros.

  • Kainos niuansai

Lyginant šarvo ir medines duris dažniausiai į akis labiausiai krenta kaina,, kadangi daugeliui žmonių atrodo, kad metalinės durys santykinai kur kas brangesnės. Tiesa, čia viskas remiasi į tai, kur pirksite duris ir kokio modelio jos bus, kadangi medinės taip pat gali kainuoti daugiau. Žinoma, vertinami kainos aspektus taip pat turite nepamiršti, kad tai gali lemti kokybę. Pavyzdžiui, šarvuotos durys tarnauja dešimtis metų, kai tuo tarpu medinės – iki dešimties. Taip pat metalinės duris nėra lepios, kol medines reikia reguliariai impregnuoti. Suprantama, kad didesnė kaina gali lemti daugiau funkcionalumo ir geresnę kokybės, tad daugeliu atveju mokėti tikrai verta.

  • Saugumo aspektas

Suprantama, kad renkantis lauko duris gana daug dėmesio yra skiriama saugumui, kadangi jos ne tik puošia namus, juos izoliuoja, tačiau ir saugo, kad į juos patenkintų tie žmonės, kuriems nėra atviros durys. Saugumo prasme geriausias pasirinkimas yra šarvuotos durys, kadangi jos yra pačios tvirčiausios. Vertinamos ne tik pačios durys, tačiau ir tai, kad jose integruojamos pačios geriausios kokybės spynos, kurios užtikrina, kad be takto niekaip nepavyks patekti į namų vidų.

  • Šilumos ir garso izoliacija

Dažniausiai metalinės durys vertinamos labiausiai lyginant visus aspektus, kadangi ir šilumos bei garso izoliacija dažniausiai geriausiai atliekama būtent šarvo durų. Tiesa, gana neblogas pasirinkimas yra ir medinės. Dažniausiai jose montuojamos tarpinės labai puikiai prisispaudžia prie staktos, tad pavyksta pasiekti gana gerą izoliaciją. Tačiau medinės yra ne tokios tvirtos ir ne taip ilgai tarnauja, tad šiuo atveju tenka tenkintis  gera namų akustika, tačiau prastu saugumo lygiu. Ar ne geriau, kai pavyksta viską turėti pasirinkus vienerias duris?

  • Durų įmontavimas

Jeigu galvojate, kad galite pats labai sėkmingai įmontuoti duris, tokiu atveju tikrai geriausias pasirinkimas yra medinės durys, taip pat pasitarnaus ir plastikinės, puikiai tinka ir stiklinės, kadangi visos jos dažniausiai montuojamos gana greitai ir paprastai. Štai aliuminės dažniausiai reikalauja profesionalumo. Ir jo skirti reikia, būtina, ypač tokiu atveju, kai norite, kad viskas būtų tobula nuo A iki Ž. Jeigu nuspręsite, kad Jums labiausiai tinka funkcionalios šarvo durys, tokiu atveju siūlome rinktis meistrus, kurie ne tik jomis prekiauja, tačiau taip pat ir montuoja. Tokiu atveju galėsite būti ramus, kad jos puikiai atliks joms paskirtą funkciją.

  • Stiliaus niuansai

Kalbant apie stilių galima džiaugtis, kad šiuo metu durų pasirinkimas platus kaip niekada. Ir jokio skirtumo, kokio tipo durys Jums labiausiai tinka – tikrai rasite tokias, kurios gražiausiai įsikomponuos Jūsų interjere ir tuo pačiu eksterjere. Tiek medinės, tiek šarvuotos durys yra labai įvairios, tad prieš pirkdami internete peržiūrėkite pasiūlymus, kad rastumėte Jums labiausiai tinkamas.

Daugiau apie lauko durys: Lauko durų pasirinkimo ABC

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: