Omega rūgštys
farmace.lt archyvo nuotr.

Paskutiniu metu itin daug dėmesio skiriama šioms riebalų rūgštims ir siūloma rinktis vienus iš daugybės papildų. Tad galima suprasti, jog tai tikrai nėra atsitiktinumas, tuo labiau, kad organizmui svarbios ir visos kitos medžiagos, bet joms nėra skiriama tiek daug dėmesio. Taigi, daugeliui gali kilti toks natūralus klausimas. Tuo pačiu tikrai gali būti įdomu sužinoti ir daugiau apie šias medžiagas, kurios nuolat akcentuojamos. O tuomet jau galima savarankiškai suprasti bei įsivertinti ar tikrai reikės papildų, ar įmanoma būtų apsieiti ir be jų. 

Viskas priklauso nuo mitybos

Dauguma žmonių savo mitybai skiria gerokai per mažai dėmesio ir daugelis net nesusimąsto, ką jie valgo ir ką turėtų valgyti. Kadangi svarbiausias kriterijus būna skonis bei sotumas. Kas gali būti geriau už galimybę skaniai bei sočiai pavalgyti? O jeigu dar nereikia nieko daug gaminti? Toks variantas suvilioja tikrai ne vieną. Tačiau be viso to mityba dar turi būti ir sveika, ir visavertė. Todėl reikėtų pasirūpinti, jog maisto racione būtų pakankamai įvairių skirtingų produktų. Kas tikrai nėra lengva. Tad tam daugiau skiriama dėmesio tik susidūrus su kažkokiomis rimtomis problemomis arba kardinaliai nusprendus keisti gyvenimo būdą. Todėl ir omega rūgštys su maistu patenka į organizmą tikrai ne visuomet. Kadangi jas galima rasti tik pakankamai specifiniuose produktuose, pavyzdžiui, žuvyje. Kurią reguliariai valgo tikrai nedaugelis. Taigi, nesirūpinant ir neskiriant mitybai per daug dėmesio natūraliai galima susidurti su įvairiausiai negalavimais. Kadangi organizmui gali nuolat trūkti vienų ar kitų medžiagų. Ir tokiu atveju papildai bus vienintelis variantas norint išlikti sveikiems. Bet tikrai nereikėtų skubėti rinktis šio paprasčiausio kelio, kadangi nebūtina kardinaliai pakeisti mitybos įpročių, galima tą daryti ir be drastiškų pokyčių. Tereikia atsisakyti kai kurių produktų ir juos pakeisti sveikesnėmis alternatyvomis. Taip pat įprastą racioną papildyti tokiais gaminiais, kurie turėtų organizmui reikiamų medžiagų.

Be to, omega rūgštys dar yra svarbios ir todėl, jog dalies jų mūsų kūnas pasigaminti negali. Todėl vienintelis kelias jas gauti yra su maistu. Taigi, neskiriant pakankamai tam dėmesio ir nesimaitinant tinkamai visuomet bus šių medžiagų trūkumas organizme. O tai ilgainiui gali privesti ir prie rimtesnių sveikatos problemų. Tad tikrai vertėtų peržiūrėti įprastą mitybą ir jai skirti daugiau dėmesio, ypač, jeigu ji nėra visavertė. 

Galimybė pasikonsultuoti su specialistais

Tikrai ne kiekvienas net ir norintis pakeisti savo mitybos bei gyvenimo būdo įpročius turės pakankamai žinių apie tai, ką reikėtų daryti kitaip. Ir nors šiomis dienomis daugelis informacijos yra laisvai prieinama virtualioje erdvėje, tačiau kartais į ją gilintis gali būti sudėtinga arba paprasčiausiai nebus savarankiškai domėtis. Tokiais atvejais vienas iš geriausių variantų bus specialisto konsultacija. Tuo labiau, kad jų galima rasti tikrai nemažai. Ir tai ne tik padės pasirinkti tinkamą kelią bei geriau suprasti apie tai, kuo svarbios omega rūgštys ar bet kurios kitos medžiagos, bet ir leis įvertinti dabartinę organizmo būklę. Kam kartais gali būti reikalingi net ir tyrimai, jeigu kažkokių aiškių požymių nėra.

Aišku, kai kas į tai gali žiūrėti ir skeptiškai ir tai visai normalu. Todėl tikrai galima ir savarankiškai pradėti rūpintis savo sveikata, domėtis, kas yra gerai, o ko reikėtų atsisakyti bei taip keisti netinkamus įpročius. Svarbiausia yra rūpintis savimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: