automobilio atrakinimas
eraktas.lt archyvo nuotr.

Tikrai ne vienas yra girdėjęs apie problemą, kai mašinos viduje lieka rakteliai. Ir toks paprastas neapdairumas gali sukelti gana nemažai problemų, ypač, jeigu automobilis tuo metu automatiškai užsirakintų. Kas tikrai įmanoma, kadangi daugelis modelių po tam tikro laiko užvėrus dureles užrakina mašiną ir taip pasirūpina jos saugumu. Ir tai, jog toliau tęsti kelionės nepavyks, tikrai nebus didžiausia problema. Kadangi reikės atrasti būdą kaip patekti į automobilio vidų, ypač, jeigu neturite atsarginių raktelių. Ir tokiu atveju apsieiti be specialistų pagalbos bus praktiškai neįmanoma. Nes tik jie gali kitais būdais atrakinti mašiną, o tuomet jau galėsite pasiimti ir viduje esančius raktelius.

Kur reikėtų kreiptis?

Tikrai ne kiekvieną dieną tenka susidurti su tokiomis situacijomis ir tikrai ne kiekvienam. Todėl visai natūralu, jog pradžioje galima net nežinoti, ką daryti ir kur ieškoti pagalbos. Tačiau nerimauti nereikėtų, kadangi šiomis dienomis automobilio atrakinimas yra gana populiari paslauga. Todėl ir padėti galinčių specialistų yra tikrai ne vienas. Ir paprasčiausia surasti reikiamus kontaktus būtų internete. Juk būtent ten daugelis ieško praktiškai bet kokios informacijos. Kadangi virtualioje erdvėje galima akimirksniu atrasti atsakymą į bet kokį klausimą. Tad ir tokia situacija tikrai nebus išimtis. O tuomet jau beliks išsirinkti, su kuo susisiekti ir suderinti visas detales. Tuo labiau, kad ši paslauga gali būti teikiama praktiškai bet kuriuo metu ir dažniausiai į tokius atvejus reaguojama itin greitai. Juk tikrai nesmagu yra laukti prie užsirakinusio automobilio.

Kiek tai kainuoja?

Finansinis aspektas daugeliui taip pat bus svarbus, nors tokioje situacijoje atrasti kažkokią kitą alternatyvą būtų praktiškai neįmanoma. Kadangi neturint atsarginių raktelių ir be profesionalių specialistų kažkaip kitaip patekti į automobilį nepavyks. Tuo labiau, kad ir tokios paslaugos kaina tikrai nebus didelė. Aišku, kiekvieną kartą ji gali kažkiek skirtis priklausomai nuo to, kur yra automobilis ir kokie jo užrakto niuansai. Kadangi kartais specialistams gali tekti vykti ir pakankamai toli. Taip pat kai kurie modeliai turi sudėtingas apsaugos sistemas ir į juos patekti nėra taip paprasta. Nors dažnai taikomas ir standartinis įkainis. Bet jis kažkiek gali skirtis nuo pasirinktos įmonės, kuri teikia tokią paslaugą. Kadangi kiekviena iš jų taiko individualią kainodarą. Todėl konkrečią sumą galima sužinoti tik susisiekus su jais.

Kaip to išvengti?

Dažnu atveju automobilio atrakinimas būna vienintelis būdas patekti į transporto priemonę ir kažkokių kitų alternatyvų paprasčiausiai nėra. Tačiau yra būdų, kaip galima apsisaugoti nuo tokių nemalonių situacijų ir papildomų išlaidų. Pirmiausiai, labai praverstų atsarginis raktelis. Ir ne atsitiktinai daugelis gamintojų suteikia bent porą jų kartu su automobiliu. Juk niekada negali žinoti, kada jis gali pasimesti. Aišku, kartais perkant nenaują automobilį gali būti tik vienas vienintelis raktas. Tačiau tokiais atvejais reikėtų savarankiškai pasidaryti jo kopiją. Taip visuomet turėsite atsarginį variantą, jeigu ankstesnis pasimestų arba liktų užrakintas automobilyje. To taip pat galima išvengti. Tiesiog kiekvieną kartą išlipant iš mašinos, net ir labai trumpam, reikėtų sus savimi pasiimti ir raktelį. Po kažkurio laiko tai taps natūraliu įpročiu ir nebus rizikos, jog rakteliai liks užrakinti. Aišku, kai kurie naujesni automobiliai turi automatines apsaugos sistemas ir neužrakina mašinos, jeigu netoliese arba net viduje yra rakteliai. Tačiau tokia funkcija gali pasigirti tikrai ne visi modeliai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: