Organizatorioų archyvo nuotr.

Išrinkti jūsų katei labiausiai tinkamą draskyklę gali būti nelengva. Pasirinkimas toks platus, jog galima pasimesti ir nupirkti tokią, kurios jūsų katė nenaudos ir ignoruos, o vietoje to – draskys baldus ar kilimą. Kad taip nenutiktų, šiame straipsnyje pateiksime jums keletą patarimų, kurie padės pasirinkti tinkamai.

Aukštis ir tvirtumas

Vienas svarbiausių aspektų renkantis draskyklę katei – tinkamas gaminio aukštis. Katės draskyklė turėtų būti pakankamai aukšta, kad katė galėtų visiškai išsitiesti draskydama nagus, nes tai daryti jai yra kur kas patogiau. Taip jūsų katė gali visiškai ištiesti kūną ir ištempti nugaros ir pečių raumenis, o tai yra svarbus jos sveikatai ir lankstumui. Jeigu katės norėdamos draskytis turi pritūpti, joms tai gali būti nepatogu. Reikėtų užtikrinti, kad jūsų katė turėtų galimybę draskyti nagus bet kurioje norimoje padėtyje.

Ne ką mažiau svarbus aspektas – draskyklės tvirtumas. Draskyklė turi būti pakankamai tvirta, ji negali klibėti ar linkti į šonus. Ji turi pilnai išlaikyti katės svorį, jog nagų draskymo metu ji nenuvirstų. Klibanti ir nestabili draskyklė yra ne tik nepatogi, bet ir nesaugi katei.

Tinkamai pasirinkta medžiaga

Svarbu paminėti, jog draskyklės paviršius neturi būti panašus į jūsų baldų medžiagą, pavyzdžiui, sofos, kėdžių ar kilimų. Kitu atveju, gali būti sunku katę atpratinti draskyti namuose esančius baldus. Renkantis draskyklę, medžiaga turėtų būti pakankamai tvirta, ji turėtų būti šiurkšti ar net grublėta. Geriausia, jog draskyklė būtų apsukta medvilnine ar sizaline virve. Jos yra pakankamai tvirtos ir ilgaamžės.

Forma ir dizainas

Šiais laikais draskyklių formų, dydžių ir dizaino pasirinkimas yra be galo platus. Tačiau renkantis, visada reikėtų atkreipti dėmesį į savo katę ir jos charakterį. Mažam kačiukui ar suaugusiai aktyviai ir energingai katei gali patikti didelė, kelių aukštų draskyklė su įvairiomis landomis, gultais ir kitais priedais, pavyzdžiui, pakabintais žaisliukais. Vis dėlto, jeigu jūsų katė yra ramesnio būdo, jai gali pakakti vieno aukšto draskyklės, pavyzdžiui, tai gali būti tik draskymo stulpas arba prie sienos pritvirtinama kvadrato formos draskyklė.

Bet kuriuo atveju, kokį gaminį pasirinksite, priklausys nuo jūsų turimo biudžeto, vietos, kurioje statysite ar tvirtinsite draskyklę ir katės charakterio. Jeigu dvejojate ir neapsisprendžiate, kuris gaminys labiausiai vertas dėmesio, pasikonsultuokite su veterinaru ar gyvūnų prekių parduotuvėje dirbančiu personalu.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: