(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio 12 – 17 dienomis vyksta Kauno jaunimo savaitė. Šia proga spalio 14 dieną buvo surengti kasmetiniai Šauniausios Kauno nevyriausybinės organizacijos rinkimai. Praėjusiais metais šį titulą laimėjęs Akademinis Politologų Klubas (APK) turėjo garbę surengti šį konkursą šiemet.

Renginys vyko jaunimo pamėgtame bare „Džem Pub”. Jame susirinko 12 dalyvauti pasirengusių jaunimo organizacijų su gausiomis palaikymo komandomis. O renginį stebėjo ir komandų pasirodymus objektyviai vertino kompetentinga komisija: Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Kauno jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas” pirmininkas Mantas Simanavičius, Kauno jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Gintarė Skaistė, Kauno jaunimo reikalų koordinatorė Laura Ramanauskaitė ir APK narė Gitana Kepalaitė.

Po Kauno miesto mero sveikinimo vedėjai pristatė pirmąją užduotį. Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet organizacijos turėjo atlikti namų užduotį, t.y. originalų organizacijos prisistatymą. Visos komandos atskleidė savo veiklos ypatumus bei vertybes, buvo puikiai pasiruošusios ir sužavėjo publiką. Tačiau varžybos lieka varžybomis, tad teko atsisveikinti su trimis komandomis.

Entuziazmo komandoms netrūko atliekant ir kitas užduotis. Savo sugebėjimus improvizuoti dalyviai pademonstravo sekdami pasaką pagal išsitrauktą temą. Kita konkurso dalis, „APK ALIAS” žaidimas ir trumpinių šifravimas, privertė dalyvius susikaupti ir stengtis kuo greičiau ir originaliau atlikti užduotis. O kūrybiškumą ir muzikalumą nariai parodė muzikinėje užduotyje. Visos rungtys parodė, kaip komandos nariai vienas kitą gerai supranta, sugeba nepasimesti ir išsisukti iš bet kokios situacijos. O kol komisija priimdavo sprendimus, gerą nuotaiką ir atmosferą palaikė atlikėjas Kupido.

Po keturių užduočių į finalą pateko trys stipriausios komandos: VDU SA, KTU SA ir LIMSA. Varžybų dalyviai turėjo suvaidinti situacijas keisdami emocijas vieną po kitos. Žiūrovus pralinksmino neįprastos situacijų temos. Daugiausiai aplodismentų sulaukė ir iki ašarų prajuokino KTU SA pasirodymas. Tai, matyt, ir lėmė vertinimo komisijos sprendimą skirti Šauniausios Kauno nevyriausybinės organizacijos titulą KTU Studentų atstovybei. O antrą ir trečią vietas užėmė VDU SA ir LIMSA.

Toks kasmetinis renginys pritraukia vis daugiau aktyvaus jaunimo bei padeda organizacijoms geriau vieną kitą pažinti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: