(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kaune Laisvojo universiteto (LUNI) paskaitos jau tapo kas-savaitinėmis, o dauguma lankytojų – nuolatiniais ir pažįstamais. Tačiau kiekviena nauja tema sukviečia vis daugiau skirtingų ir aktyvių žmonių, kurie nebijo dalintis savo nuomone ir gilintis į gan netradicines temas. Praėjusią savaitę vykusioje paskaitoje ,,Jėzus – revoliucionierius, Galilėjos filosofas, pirmojo amžiaus hipis?” netrūko šmaikščių lektoriaus V. Mackelos pastabų, neoficialioje aplinkoje LUNI paskaitų lankytojai atsipalaidavo ir mėgavosi įdomiai pateikta Jėzaus gyvenimo istorija.

Šį kartą LUNI grįš atgal prie jau prasidėjusio ciklo apie gyvūnų teises. Ketvirtadienį, spalio 29, VDU (Donelaičio g. 52), 521 auditorijoje, 19 val. vyks antroji paskaita ,,6 požiūriai į gyvūnus: nuo Dekarto iki gyvūnų teisių” . Lektorius Linas Didvalis – gyvūnų teisių judėjimo aktyvistas, ekologijai bei žmogaus ir gyvūnų teisėms skirto blogo http://gyventisamoningai.lt/ bendraautorius – kalbės apie gyvūnų teisių filosofiją. Paskaitos dalyviai galės susipažinti su pagrindiniais praeities ir dabar egzistuojančiais požiūriais į žmogaus elgesį su gyvūnais.

Gyvūnų teisių filosofija reikalauja laikytis logikos. Kiekvienas argumentas, kuris iškelia žmogaus vertę, veda prie to, kad ir kiti gyvūnai turi tą pačią vertę. Taip pat kiekvienas argumentas, teigiantis kad su žmonėmis turi būti elgiamasi pagarbiai, reiškia, kad ir su kitais gyvūnais turi būti elgiamasi pagarbiai. Tiesai, kad moterys nėra tam, kad tarnautų vyrams, juodaodžiai tam, kad tarnautų baltiesiems, neturtingieji – turtingiesiems, ar silpnieji – stipriesiems, gyvūnų teisių filosofija ne tik pritaria, bet eina dar toliau. Ji teigia ir įrodo, jog gyvūnai neegzistuoja tam, kad tarnautų žmonėms.

Taigi visi, kurie nori išgirsti daugiau argumentų ar patys padiskutuoti šia tema, yra kviečiami prisijungti. Įėjimas – kaip visada- nemokamas.

Laisvasis universitetas (LUNI) – tai neformali bendruomeninė, visuomeninė iniciatyva, kuri vis aktyviau plečiasi ir nagrinėja įvairiausias temas. LUNI stengiasi kviesti įdomius ir savo sritį gerai išmanančius lektorius. Tai yra vieta, kur kiekvieno žmogaus nuomonė ir argumentacija yra išgirstama. LUNI skatina motyvaciją, norą aktyviau veikti, padeda lavinti kritišką mąstymą. Nepraleisk progos prie mūsų prisijungti ir Tu!

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: