Wei-Te Wong, nuotr. CC BY-SA 2.0, / Wikimedia Commons

Covid-19 pandemija per pastaruosius metus sužlugdė ne vieną verslą visame pasaulyje. Ne išimtis ir „Studio Ghibli“, japonų animacinių filmų studija. Japonijoje „Xinhua“ pranešė, kad nuo gegužės 1 500 įmonių arba paskelbė bankrotą, arba buvo uždaryti dėl koronaviruso pandemijos. Tačiau Japonijos gyventojai susivienijo, kad padėtų išgelbėti vienos mėgstamiausių vietų, kurias pamėgo ir vietiniai ir turistai, likimą.

Dar praėjusią savaitę Mitakos miestas, kuriame ir randasi ši filmų studija, pradėjo sutelktinio finansavimo kampaniją, skirtą Ghibli muziejui, kitaip vadinamam Mitakos miesto animacijos muziejui, siekdamas surinkti maždaug 90 000 USD. Kampanijoje buvo prašoma, kad kiekvienas aukotojas sumokėtų mažiausiai 45 USD, kurie vėliau būtų skirti kaip dotacija muziejui vadovaujančiai organizacijai „Tokuma Memorial Cultural Animation Foundation“. Pagal planą aukos buvo planuotos panaudoti nurašant mokesčius, susikaupusius dėl remonto darbų bei koronaviruso situacijos visame pasaulyje. Nors šis muziejus yra pamėgtas ne tik vietinių gyventojų, bet ir turistų, aukoti buvo prašoma tik Japonijos gyventojų.

Wei-Te Wong, nuotr. CC BY-SA 2.0, / Wikimedia Commons

Nors kampanijos oficialioje svetainėje rašoma, jog praėjusių metų pavasarį Mitakos miestas muziejui skyrė dotaciją, tačiau ji neskyrė pakankamai lėšų „didelio masto“ remonto išlaidoms padengti. Taigi miestas bei jo gyventojai sukūrė kampaniją tikėdamasis, kad „Ghibli“ gerbėjai iš visos šalies pasitrauks į pagalbą.

Nors tikslas buvo gana didelis ir gal nebuvo tikėtasi surinkti pilnos sumos, tačiau bent minimalios pagalbos šiam muziejui reikėjo. Tačiau kampanijos puslapyje buvo paskelbta, kad tikslas buvo įvykdytas per 24 valandas, o aukos tuo nesibaigė. Man rašant šį straipsnį, kampanija jau surinko apie 217 000 USD, o dar liko 197 dienos, kai aukoti vis dar galima.

„Norėtume nuoširdžiai padėkoti visiems, aukojusiems“, – oficialiame kampanijos puslapyje sakė miesto meras.

“Mes tikimės jūsų palaikymo, kad muziejus ir toliau būtų tinkamai valdomas ir valdomas, ir kad jis ir toliau bus jauki vieta, kuria visada galėsite mėgautis šypsodamiesi”.

Wei-Te Wong, nuotr. CC BY-SA 2.0, / Wikimedia Commons

„Tai objektas, kurį galima pavadinti„ Mitaka City “lobiu, kuris pritraukia viso pasaulio dėmesį kaip kultūros perdavimo bazė“, – sakoma aprašyme kampanijos puslapyje. O šių metų spalį (3-ieji „Reiwa“ metai) šis japoniškų animacinių filmų muziejus švęs 20-ąsias muziejaus atidarymo metines.

2001 m. Atidarytas Ghibli muziejus švenčia ne tik „Studio Ghibli“ gausią filmų biblioteką, bet ir apskritai animacijos meną. Jis veikia ne tik kaip vaikų muziejus, bet ir kaip technologijų bei vaizduojamojo meno vitrina. Lankytojai atras „Catbus“ iš „Mano kaimyno Totoro“ kopiją, taip pat robotą iš „Pilies danguje“. Taip pat yra sodas ant stogo ir teatras išskirtiniams bei trumpiems „Studio Ghibli“ filmams. Jei esate „Studio Ghibli“ gerbėjas, piligriminė kelionė į šį muziejų privalo būti jūsų norų sąraše.

Taip pat skaitykite: „Studio Ghibli“: viskas, ką reikia žinoti apie legendinę japonų animacinių filmų studiją

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: