© KaunoZinios.lt nuotr.

Prieš trejus metus pradėto rekonstruoti Panemunės tilto darbai pasiekė kulminaciją. Paklota viršutinė danga, sumontuoti šviestuvai ir atitvarai, lieka įrengti Tilto gatvę, kuri sujungs Vaidoto gatvę su Panemunės prietilčiu. Tai bus 4-tas šimtamilijoninis investicinis projektas įgyvendintas Kaune per 2008-2015m. (kiti trys – Žalgirio arena, “Santakos” slėnis, Kauno intermodalinis terminalas).

Šio tilto statybos per tuos metus kėlė daug aistrų ir peripetijų. Kai kam atrodė, kad “tiltas veda į sodus” ir pan. 2014m. gruodį dauguma Miesto tarybos narių antrą kartą istorijoje vyko į LR Vyriausybę ir LR Seimą įrodyti Panemunės tilto reikšmės ne tik Kaunui, bet ir visam regionui. Tai pagaliau lėme didesnį skolinimosi limitą Kaunui (nuo 40proc. iki 50proc.) ir finansavimą iš Kelių priežiūros programos kartu sudėjus.

Savaitgalį apžiūrėję atliktus darbus, TS-LKD frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas ir Miesto tarybos narys, Panemunės bendruomenės pirmininkas Gediminas Žukauskas yra įsitikinę, kad dabartinė Miesto vadovybė privalo susitarti su rangovu “Kauno tiltais” ir jau dabar leisti gyventojams pėsčiomis pereiti tiltą. Analogiškai, paklojus viršutinę dangą ir įrengus atitvarus, gyventojams buvo atverti kiti Kauno tiltai po rekonstrukcijų.

“Dar vasario mėnesį, tvirtindami 2015m. biudžetą ir numatydami šių metų darbus Mieste, buvome sutarę su rangovais ir įsipareigoję rinkėjams, kad Panemunės tiltas bus atidarytas spalio 1d. Dabartinis meras, be kitą ko, irgi kažką panašaus žadėjo. Todėl valdantieji privalo pasijudinti ir susitarti, kad kol bus sutvarkyta Tilto g., dienos metu pėstieji jau dabar galėtų pereiti tiltą, nelaukiant Visų šventųjų”, – įsitikinęs A.Kupčinskas.

Kartu A.Kupčinskas atkreipia dėmesį į valdančiųjų tariamo taupymo fokusus. Pirmiausia pasikeitus kadencijoms, pasak jo, dabartinis meras melavo, kad nerado Tilto gatvės techninio projekto, kurio įgyvendinimui biudžete buvo palikta 0,5 mln. eur. Vėliau, š.m. biželio mėn. Miesto taryboje, koreguodami Gatvių priežiūros programą, išdidino lėšų apimtis Tilto g. iki 1,5mln. eur. TS-LKD frakcija siūlė papildomas lėšas geriau nukreipti į Kleboniškio g. Dabar valdantieji skelbia, kad sutaupė 0,8mln.eur., nes Tilto gatvė viso atsieis tik 0,7mln. eur.

“Tikrai palikome dovanėlę dabartiniams Miesto vadovams, tik neįpakuotą ir neperrištą atidarymo juostele”,- sakė A.Kupčinskas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: